Stránka 1 z 2
HOSPODA
Napsal: pát 21. lis 2008 21:49:26
od traxxas
Re: HOSPODA
Napsal: sob 22. lis 2008 18:03:07
od Sinner
Tak jsem tě poslech a taky zašel, a zlil se včera jak rejžový políčko
Flák sem sebou v autobusu a chrápal u kámoše. A špatně mi přestalo být tak kolem 14:00
Re: HOSPODA
Napsal: sob 22. lis 2008 18:56:10
od J-Fox
Včera jsme měli hasičskou schůzi, dva sudy padly už v 22:00 hod. takže následoval přesun do hospody.
Ani pořádně nevim v kolik a jak jsem jel domu. Dneska zajdu jen na chvilku, protože zítra ráno jdu na paintball. Snad bude trochu lepší počasí a neumrznem.
Jaké pivo máte nejraději? U mě jednoznačně vede Budvar a Plzeň ale ta jen lahvová.
Re: HOSPODA
Napsal: sob 22. lis 2008 20:16:10
od Sinner
Já teda lahovové vůbec, jinak mám rád Plzeň, Bernarda, Krušovice taky docela. Když je zle piju i Baník nebo Staropramen.
Re: HOSPODA
Napsal: ned 23. lis 2008 19:30:15
od Meldar
Já teda lahváče neboli korýše taky nepiju ale točený sí dám rád někdy až moc rád
Re: HOSPODA
Napsal: ned 23. lis 2008 22:32:08
od traxxas
tak jsem dopad podobně jako Siner a co se týče piva-pokud je vychlazený, tak skoro každý... no ale svoje favouše mám...PLZEŇ...
Re: HOSPODA
Napsal: pon 24. lis 2008 0:10:44
od J-Fox
Taky raději točený, ale ne Plzeň, ta mi točená chutná málokde.
Re: HOSPODA
Napsal: pon 24. lis 2008 15:50:34
od šimi
Jo Plzeň je Plzeň.Je to nejlepší pivo.Jsem z okresu Brno-venkov a tady se čepuje převážně Starobrno.Ze Starobrna je dobrá akorát jedenáctka.A pokud řídím tak nepohrdnu ani nealko Starobrnem Free nebo Radegastem.
Re: HOSPODA
Napsal: pon 24. lis 2008 20:06:42
od DEEP
No co se tyce mne tak ja polknu skoro vse.A kdyz to stoji za prd tak leju treba Bavoraka nebo neco takovyho.
Re: HOSPODA
Napsal: pon 24. lis 2008 22:37:35
od traxxas
no všechny ty řeči o českém superpivu nebo tohle nee...myslím, že je to trochu mimo...dnes se drtivá většina českých piv distribuovaných do běžných obchodů a obchodních řetězců vaří jako EUROPIVO...to je to, čeho jsme se ještě nedávno báli a buch je to tady....přišlo to poznenáhlu-asi jako když ti začíná blbě brzdit freew.....vím o čem mluvím, mimo exkursí ve 4 pivovarech a výkladů vrchních sládků-je to znát na chuti, takže kdo tvrdí piju jen a jen plzeň-je nej a to protože je zezplzně, tak je na obrovském omylu-dnes se vaří vše a všude a receptury už nejsou vůbec výrobním tajemstvím a know how.....takže jak říkám, dobře ošetřené (čepované) a dobře vychlazené skoro vše. Co nezkousnu je klášterní s vrchním kvašením a různé příchuti ( višnové, medové, pomerančové, atd..atd..=humus)...... V současné době se dá vyloženě si pochutnat na pivech malých rodinných pivovarů, vařených pokud možno ještě klasickou technologií.....
Ještě, že tu nemáme americký piva-to už je humus na entou....
ale i polský stojej za ho*no... a když všichni jihočeští pijáci piva tvrdili po revoluci-rakouský nee-má COčko a nadýmá a je říznutý-dnes skoro nepoznáš rozdíl-a už si na to ani nevzpomenou.....
Jediná klasika v ČR zústává stále Budvar n.p. ale je to pořád těžký pivo a bolehlav....asi proto že to je furt ta klasika.....
a pak třeba úplně nejlepší pivo jaké jsem kdy pil, byla "prácheňská vánoční perla-nebo hvězda" už si to přesně nepamatuji-bylo to pivo, co normálně vůbec do obchodů nešlo a bylo uvařeno v Platanu pro VIP zákazníky.....dostal jsem ho od vrchního sládka 2 nebo 3 kartony a nechal si ho na vánoce ( asi před 3-4 roky) a bylo to něco jako pro vinaře "don perignon ročník 54" nebo 57 ..????.....
tam si teprve člověk uvědomí zpátky základy vaření kvalitního českého piva, je to jako poslední dobou s uzeninami...to je humus a s masem už to nemá skoro nic společného....pokud chceš něco dobrýho, co pamatuješ z dřívějších časů, tak jedině k vyhlášenému soukromému řezníkovi a nebudeš mít salám, klobásu, buřta atd bez masa nebo třeba jen s 15-20% "masa" a to ještě nevíš, co to bylo za "maso".....
Re: HOSPODA
Napsal: pon 24. lis 2008 23:34:42
od DEEP
Me je jedno po cem se motam.Teda myslim jen chlast.Metaxa.Tullamore Dew,Jameson.Nebo ten Bavorak.BEEFEATER GIN z Tonikem.Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
Re: HOSPODA
Napsal: úte 25. lis 2008 12:53:03
od J-Fox
DEEP píše:Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
Já měl Svijany jen jednou, přitáh sud kámoš co prodává zařízení do pivovarů a má nějakou tu pivovarnickou školu. Tvrdil že z hlediska postupu výroby to je jednoznačně nejlepší pivo. Pilo nás ho asi šest a všem strašně chutnalo.
Na vodě ve Strakonicích si nás 9 z 12 lidí dalo Srakonický nektar(12') nebo dudáka(10') všech 9 lidí se postupně během noci několikrát poblilo. A množstvím alkoholu to rozhodně nebylo, protože většině se začalo dělat blbje tak po 2 až 3 pivě. Jeden šel dokonce po prvním. Zbylí tří chlastali Gambáče skoro do rána a nic jim nebylo.
Re: HOSPODA
Napsal: úte 25. lis 2008 20:27:12
od traxxas
DEEP píše:Me je jedno po cem se motam.Teda myslim jen chlast.Metaxa.Tullamore Dew,Jameson.Nebo ten Bavorak.BEEFEATER GIN z Tonikem.Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
já nedokážu rouluštit: Po nich druhy den ch..ju pr..ly ( to první ještě asi jo)....
Re: HOSPODA
Napsal: úte 25. lis 2008 20:29:26
od traxxas
J-Fox píše:DEEP píše:Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
Já měl Svijany jen jednou, přitáh sud kámoš co prodává zařízení do pivovarů a má nějakou tu pivovarnickou školu. Tvrdil že z hlediska postupu výroby to je jednoznačně nejlepší pivo. Pilo nás ho asi šest a všem strašně chutnalo.
Na vodě ve Strakonicích si nás 9 z 12 lidí dalo Srakonický nektar(12') nebo dudáka(10') všech 9 lidí se postupně během noci několikrát poblilo. A množstvím alkoholu to rozhodně nebylo, protože většině se začalo dělat blbje tak po 2 až 3 pivě. Jeden šel dokonce po prvním. Zbylí tří chlastali Gambáče skoro do rána a nic jim nebylo.
tak vo strakonicích se to říkalo vždycky, ale myslel jsem, že už to není dneska pravda...jak je to dlouho????
Re: HOSPODA
Napsal: stř 26. lis 2008 0:04:14
od J-Fox
traxxas píše:J-Fox píše:DEEP píše:Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
Já měl Svijany jen jednou, přitáh sud kámoš co prodává zařízení do pivovarů a má nějakou tu pivovarnickou školu. Tvrdil že z hlediska postupu výroby to je jednoznačně nejlepší pivo. Pilo nás ho asi šest a všem strašně chutnalo.
Na vodě ve Strakonicích si nás 9 z 12 lidí dalo Srakonický nektar(12') nebo dudáka(10') všech 9 lidí se postupně během noci několikrát poblilo. A množstvím alkoholu to rozhodně nebylo, protože většině se začalo dělat blbje tak po 2 až 3 pivě. Jeden šel dokonce po prvním. Zbylí tří chlastali Gambáče skoro do rána a nic jim nebylo.
tak vo strakonicích se to říkalo vždycky, ale myslel jsem, že už to není dneska pravda...jak je to dlouho????
Srpen 2007
a už to nikdy zkoušet nebudu!!!
Re: HOSPODA
Napsal: stř 26. lis 2008 0:11:45
od J-Fox
traxxas píše:DEEP píše:Me je jedno po cem se motam.Teda myslim jen chlast.Metaxa.Tullamore Dew,Jameson.Nebo ten Bavorak.BEEFEATER GIN z Tonikem.Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
já nedokážu rouluštit: Po nich druhy den ch..ju pr..ly ( to první ještě asi jo)....
Zkusil by jsem CI a DE
Re: HOSPODA
Napsal: úte 24. bře 2009 21:19:35
od DEEP
traxxas píše:no všechny ty řeči o českém superpivu nebo tohle nee...myslím, že je to trochu mimo...dnes se drtivá většina českých piv distribuovaných do běžných obchodů a obchodních řetězců vaří jako EUROPIVO...to je to, čeho jsme se ještě nedávno báli a buch je to tady....přišlo to poznenáhlu-asi jako když ti začíná blbě brzdit freew.....vím o čem mluvím, mimo exkursí ve 4 pivovarech a výkladů vrchních sládků-je to znát na chuti, takže kdo tvrdí piju jen a jen plzeň-je nej a to protože je zezplzně, tak je na obrovském omylu-dnes se vaří vše a všude a receptury už nejsou vůbec výrobním tajemstvím a know how.....takže jak říkám, dobře ošetřené (čepované) a dobře vychlazené skoro vše. Co nezkousnu je klášterní s vrchním kvašením a různé příchuti ( višnové, medové, pomerančové, atd..atd..=humus)...... V současné době se dá vyloženě si pochutnat na pivech malých rodinných pivovarů, vařených pokud možno ještě klasickou technologií.....
Ještě, že tu nemáme americký piva-to už je humus na entou....
ale i polský stojej za ho*no... a když všichni jihočeští pijáci piva tvrdili po revoluci-rakouský nee-má COčko a nadýmá a je říznutý-dnes skoro nepoznáš rozdíl-a už si na to ani nevzpomenou.....
Jediná klasika v ČR zústává stále Budvar n.p. ale je to pořád těžký pivo a bolehlav....asi proto že to je furt ta klasika.....
a pak třeba úplně nejlepší pivo jaké jsem kdy pil, byla "prácheňská vánoční perla-nebo hvězda" už si to přesně nepamatuji-bylo to pivo, co normálně vůbec do obchodů nešlo a bylo uvařeno v Platanu pro VIP zákazníky.....dostal jsem ho od vrchního sládka 2 nebo 3 kartony a nechal si ho na vánoce ( asi před 3-4 roky) a bylo to něco jako pro vinaře "don perignon ročník 54" nebo 57 ..????.....
tam si teprve člověk uvědomí zpátky základy vaření kvalitního českého piva, je to jako poslední dobou s uzeninami...to je humus a s masem už to nemá skoro nic společného....pokud chceš něco dobrýho, co pamatuješ z dřívějších časů, tak jedině k vyhlášenému soukromému řezníkovi a nebudeš mít salám, klobásu, buřta atd bez masa nebo třeba jen s 15-20% "masa" a to ještě nevíš, co to bylo za "maso".....
Ty kravo.
Nic proti.Ale teda kdyz jsi tak sectelej nemas z tim nekdy problemy.Vis jako PC.Kdyz ma plny HDD tak uz taky dela blbiny.Mas na neco nejaky patent.Mam znamiho nastrojare a ten ma asi 10 patentu v cernym remeslu a je to uplne obic clovek.Ale TY? hm ...
Re: HOSPODA
Napsal: úte 24. bře 2009 22:14:29
od traxxas
No nic, vidím, že jsi zaujatý proti mě. Víc k tomu psát nebudu.
Re: HOSPODA
Napsal: úte 24. bře 2009 22:22:32
od hroch
J-Fox píše:DEEP píše:Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
Já měl Svijany jen jednou, přitáh sud kámoš co prodává zařízení do pivovarů a má nějakou tu pivovarnickou školu. Tvrdil že z hlediska postupu výroby to je jednoznačně nejlepší pivo. Pilo nás ho asi šest a všem strašně chutnalo.
Na vodě ve Strakonicích si nás 9 z 12 lidí dalo Srakonický nektar(12') nebo dudáka(10') všech 9 lidí se postupně během noci několikrát poblilo. A množstvím alkoholu to rozhodně nebylo, protože většině se začalo dělat blbje tak po 2 až 3 pivě. Jeden šel dokonce po prvním. Zbylí tří chlastali Gambáče skoro do rána a nic jim nebylo.
my kdyz delame prase nebo nejakou akci tak pijeme 12 svijany a docela nam chutna.ale kdyz jich vypijes10tak se poblyju taky.Jinak ale piju tocenou plzen
Re: HOSPODA
Napsal: stř 25. bře 2009 5:35:24
od Sinner
Re: HOSPODA
Napsal: stř 25. bře 2009 12:16:17
od Vitouš
Točená Plzeň je fakt jednička akorát musíš mít důvěru k výčepnímu aby to po pár pivech nezačal řezat.Jinak já nejsem znalec tak že piju co mě chutná i když někdo třeba říká že to neni dobré pivo.
Re: HOSPODA
Napsal: stř 25. bře 2009 12:54:57
od Household
A prečo sa minulý rok na zraze tak málo pivovalo ?
lebo nebol tam traxxas ?
Re: HOSPODA
Napsal: stř 25. bře 2009 18:55:10
od Sinner
Vitouš píše:Točená Plzeň je fakt jednička akorát musíš mít důvěru k výčepnímu aby to po pár pivech nezačal řezat.Jinak já nejsem znalec tak že piju co mě chutná i když někdo třeba říká že to neni dobré pivo.
Myslíš abych pak nepil dvaadvacítku - desítku s dvanáctkou.
Re: HOSPODA
Napsal: stř 25. bře 2009 21:51:49
od DEEP
traxxas píše:No nic, vidím, že jsi zaujatý proti mě. Víc k tomu psát nebudu.
Co se hned cilis?
Vzdycky chytnes na prvni naslapnuti?
Re: HOSPODA
Napsal: stř 25. bře 2009 23:23:07
od Vitouš
Sinner píše:Vitouš píše:Točená Plzeň je fakt jednička akorát musíš mít důvěru k výčepnímu aby to po pár pivech nezačal řezat.Jinak já nejsem znalec tak že piju co mě chutná i když někdo třeba říká že to neni dobré pivo.
Myslíš abych pak nepil dvaadvacítku - desítku s dvanáctkou.
Tos to vystihl.Dvaadvacítka je ten pravej název.