Re: HOSPODA
Napsal: pát 27. bře 2009 8:51:35
Musím souhlasit s tím Europivem. Před pár lety jsem byl se školou v Krušovickém pivovaru ( o kterém jsem si myslel, že je fakt na úrovni co se týká složení piva...) ale docela jsem se v něm zklamal. Řeči v reklamách o žateckém chmelu, křivoklátské vodě jsou marketingové žvásty. Sám provádějící na exkurzi nám ukazoval ten "žatecký chmel" prý import z Německa, granulovaný jak krmení pro králíky. Desítka je opravdu obyč pivo, co se v pivovaru moc neohřeje. Ležáci už jsou na tom lépe, ale stejně to už není české pivo.
Mě osobně velice chutnají Svijany, všechny světlý kromě těch 16° nebo kolik mají, i z láhve když jsou studený. Je pravda, že se dělají s úplně jiným přístupem než ve velkopivovarech. Kamarád má ve Svijanech chatu a v pivovaru už několikrát byl, zná i nějaké zaměstnance. Teď co se začali objevovat v Tesco tak si je kupuju, ale pivo piju jen tak občas po večeři nebo po knedlo vepřo. Nejsem žádnej znalec.
Z těch, co vážně nepovažuju za chutný jsou staropramen, tomu se vyhýbám i točenýmu. Gambrinus docela jde.
Mě osobně velice chutnají Svijany, všechny světlý kromě těch 16° nebo kolik mají, i z láhve když jsou studený. Je pravda, že se dělají s úplně jiným přístupem než ve velkopivovarech. Kamarád má ve Svijanech chatu a v pivovaru už několikrát byl, zná i nějaké zaměstnance. Teď co se začali objevovat v Tesco tak si je kupuju, ale pivo piju jen tak občas po večeři nebo po knedlo vepřo. Nejsem žádnej znalec.
Z těch, co vážně nepovažuju za chutný jsou staropramen, tomu se vyhýbám i točenýmu. Gambrinus docela jde.