Mám takový problém a tak bych Vás chtěl požádat o radu..

- vzduchový filtr ok
- chod motoru jinak ok
Nějaké nápady? Ukazuje to spíš na karburátory nebo kamsi do elektroniky?

Jsou tam nové tak 6 - 8 000 km a jsou to CR10EK (nebo CR9EK, teď nevím jistě).. A udělalo to v různých teplotách.. Teď to bylo cca 80°C na oleji, předtím tak 100°C.. Mezitím jsem kolikrát vyjel a tyhle teploty tam měl a nic, vše šlapalo jak má..Sinner píše:Svíčky myslím. Špatná tepelná hodnota.
Tohle se mi zdá nejpravděpodobnější, jen mě dneska zarazilo, jak prudce ten motor "zdechl".. Protože on by měl nějakým způsobem běžet i na jeden z karburátorů, ne? Když za určitých situací je jeden odstavován tím solenoidem.. A tohle je, jako by člověk oba karbce zavřel..trewis píše:bordýlek v karbcích? jak se tam to palivo točí, tak to občas sedne někam na trysku a pak se dusí? po chvíli se zas může ten nějaký kousek uvolnit a posunout jinam takže to zas jede. Býval to dost častý problém na pionýrechvždycky pomohlo zastavit, protřepat a jelo se dál
Na ten solenoid jsem měl také podezření, ale i když by se zavřel a jeden karburátor by se tím odstavil, motor by běžel alespoň nějak z toho jednoho, ne? Co se senzoru týče, je sice umístěný napravo, ale klapky karburátorů jsou na společné hřídeli..honza780 píše:Zkontroluj si magnetický ventil.Senzor klapky je jenom na pravým karbecu.Na volnoběh jedeš na oba kar.Jak přidáš tak senzor hlídá polohu klapky a jakmile se dostane do určité polohy(nevím až do jaké) sepne ventil a spustí se ti i druhý karburátor,aby měl motor dostatek paliva.Je možný že máš,třeba,zlomenej drát k ventilu,nebo je sám špatnej.Já sem ten ventil zrušil.
Stačí mírně stáhnout bohatost a máš spotřebu stejnou.Já mám ted' 3,5 na zimu dávám 4.Jezdím 4,7 na 100 a žádný kadla kadla.Pravda akcelerace perfekt.Sinner píše:Lukáš ten silenoid odpojil a jedemu to jak z praku, spotřeba o trochu větší. Ten silenoid má snad za úkol jen na začátku (při zapojení druhého karburátoru) regulovat podtlak. Jinak je dál bez funkce. Což by mimochodem potvrzovalo můj názor, že za normálních okolností nejedou oba karburátory najednou. Ale jak vždy zdůrazňuji, vařím z vodičky
Hele,neblbne Ti spínač na bočním stojánku?yuri13 píše:Tady je asi nejhorší to, že se tahle "vada" projevila poprvé asi před měsícem a pak až teď.. Navíc po opětovném nastartování jde motor zase jakoby nic, takže to bude docela psina poznat, jestli nějaký postup skutečně zabral..
Měl jsem víc vyhnutou tu nožku "takové to očko"na stojánku.A při jízdě jsem občas nevědomky přišlápl patou stojánek.Motorka se dusilatrewis píše:to by chcípla uplně, ne?
Což o to, ale to mě nedělá.. Mě takhle z ničehož nic motor vypne a je vypnutý, což mě donutí zastavit.. Stojím, mám vyřazeno a na neutrál motor šlape jakoby nic.. Zkusím přidat plyn a motor začne kuckat a dusit se.. Neudusí se, ale otáčky nejdou nahoru ani o píď.. Pustím plyn a motor si zas v poklidu volnoběží.. Vypnu zapalko, chviličku nechám být a zas motor nakopnu.. Chytí hned, jde normálně do otáček a tak zase jedu..šimi píše:Měl jsem víc vyhnutou tu nožku "takové to očko"na stojánku.A při jízdě jsem občas nevědomky přišlápl patou stojánek.Motorka se dusilatrewis píše:to by chcípla uplně, ne?
a vynechávala.Při jízdě ve stoje chcípala a střílela do výfuku.Na neutrál samozřejmě šlapala jak hodinky.
Dost dlouho mě trvalo než jsem na tuto "hovadinu"přišel.Přihnul jsem nožku víc dovnitř a bylo to ok.Napadlo mě,kdyby spínač občas sepnul mohl by to způsobovat taky.Kámoš ho na své Yamaze prostě odpojil,protože mu občas když přejel díru takhle blbnul.