Tak Špacír už ji má také doma:)

Odpovědět
Špacír

Tak Špacír už ji má také doma:)

Příspěvek od Špacír »

Zdravím vás tu všechny.
Včera jsem si domů po nedlouhém přemýšlení dovezl mnou vytouženého držáka v podobě Freewinda.
Jel jsem na něm domů i v té zimě přes celou republiku, od polských hranic až na druhou stranu na jižní moravu ke hranicím rakouským:)

Příběh to byl docela dobrodružný, ale ne kvůli motorce (ta šlapala jako hodinky a všechno bylo absolutně v pořádku), ale kvůli Českým Drahám, kterýma jsem si jel pro ni.

Díky mé bance jsem měl tento víkend celodenní jízdenku skoro zadarmo (ikdyž oni si to zase vyberou na nesmyslných poplatcích). Tak jsem toho využil a poprvé za cca 15 let jsem jel vlakem. Měl jsem vyhlídnuto sice pár motorek, ale jasně vedl Freewind, který byl od mého bydliště nejdál, konkrétně v Jablonné n. Orlicí. Ostatní motorky byly kousek, tam bych mohl zajet kdykoliv, ale tato byla na druhé straně ČR a proto jsem využil této akce Českých Drah, i přes to jaké se udělaly zase zimy.

No sednu na vlak a v podstatě šlo všechno hladce, cca 4x jsem přestupoval, někde jsem čekal dlouho někde zase krátce, žádný vlak neměl zpoždění. Jel jsem i tím moderním rychlíkem, což bylo supr a pro člověka co vlakem nejezdí parádní zážitek, byl to fakt fofr. Cestou jsem se kochal okolím přičemž ostatní spali, opravdu nešlo ani cítit že jedeme:) Bylo super pozorovat jak se krajina absolutně holá a rovná, mění na zasněženou a hornatou víc a víc směrem na sever, ale ne tak super když jsem si uvědomil že zpátky bych možná mohl jet na motorce:)).. Ale nijak mě to netrápilo, den předem jsem se opravdu dobře vybavil a měl jsem 2 batohy oblečení na moto.
ještě na moravě
ještě na moravě
U nás sice bylo zataženo ale tepleji, kdežto více na sever krásně svítilo sluníčko, ale zima a sníh:
Cestou na sever přibývalo sněhu.
Cestou na sever přibývalo sněhu.
Cesta vlakem tedy šla dobře, až na ten uplně poslední přestup, před cestou cílové stanice, kdy jsem v jedné s prominutím "díře" vystoupil špatně, to jsem ale nevěděl že jsem špatně, protože kdo by taky čekal že v takovém prťavém městě budou dvě nádraží a ještě k tomu pojmenované stejně !?!? Dobrý no, takže čekám na můj poslední vlak a ten nikde, čekám hodinu a nic, tak volám na české dráhy co se děje a že prý jel přesně na čas, po cca půlhodinovém rozhovoru jsme došli na to že tam jsou nádraží dvě jedno ve městě a jedno asi za městem či co?!? A to bylo právě ono, to na kterém jsem měl přestupovat :)

No nic volám tedy prodejci, že se nějak se zpožděním dostanu a ten poslední úsek zdolám buď taxíkem ,nebo zkusím stopa. On ale řekl ať nic neřeším, že pro mě dojede. I přes to že to bylo přes 20km tak byl zachvíli opravdu tam. Super pohodovej a příjemnej člověk. (Jestli se tohohle někdy dočtě tak že zdravím:). V autě jsme pokecali o motorce a všem možným a v tu chvíli jsem už byl skoro rozhodnut že motorku vezmu, i přes to že jsem ji zatím ani neviděl 8-) :D

A bylo to jak jsem říkal, po řádné prohlídce a kratší projížďce v okolí. Jsem řekl že prostě neodolám a vemu ji hned (než mi ji někdo vyfoukne:)).
Takže po výběru peněz z bankomatu a ostatních formalitách, jsem na sebe nasoukal všechno to termoprádlo, suprovou teplou koženou moto bundu a mohl jsem vyrazit.

I přes krátké nasměrování prodejcem, který mě poučil že bych asi měl na to a to město, jsem stejně po prvních dvou křižovatkách vůbec netušil kde jsem a prostě jsem jel naslepo..:)
Ale uvědomoval jsem si dobře, že nechci jet za tmy, jednak tu motorku uplně neznám a jednak v noci bude ještě větší zima (ikdyž mi zatím bylo díky oblečení pěkně teplo, dokonce ani na prsty ne), tak jsem nakonec po cca 10km zastavil a vytáhl mobil s navigací, kam jsem zadal jako cíl moje rodné město.

Po delším výpočtu trasy jsem udiveně zjistil, že jsem krásnými klikatými cestami lesem, i vedlejšími rozbitými a prostě kam mě motorka táhla, jel správně, tak jsem ji pochválil a pokračoval v cestě, tentokrát již naveden navigací:) Po cestě jsem si párkrát zastavil a udělal několik fotek z radosti z nové motoroky:
Cestou domů.
Cestou domů.
Nezmrzl jsem a domů jsem dojel už těsně po setmění i s několika zastávkami na benzínkách a bez jediného bloudění kdekoliv. Pořád si myslím že za to může trochu i ta motorka, jak kdyby věděla a táhla mě pořád správným směrem... Prostě láska na první poježdění:))
Špacír

Ahoj lidi, tak jsem si to taky koupil...:)

Příspěvek od Špacír »

Zbytek fotek:
V nějakém městě po cestě.
V nějakém městě po cestě.
3333.jpg
4444.jpg
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ahoj lidi, tak jsem si to taky koupil...:)

Příspěvek od Sinner »

Pěkný, tak ať slouží ke tvé spokojenosti. :)
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
yuri13
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Re: Ahoj lidi, tak jsem si to taky koupil...:)

Příspěvek od yuri13 »

Hodně spokojených kilometrů bez nehod a bez poruch! 8-)
http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=3505

FREE spirit + FREE road = Freewind :)
LiborZ

Re: Tak Špacír už ji má také doma:)

Příspěvek od LiborZ »

Toš vitaj :D Zdá se, že jihomoravská divize dostala posilu :D Odkud jsi?
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

Vitaj, super uvod! :-)
Moto vyzera dobre, rv asi 1998, stredne plexi (podla mna najlepsie), kufor s origo drziakom.
Nech sluzi k spokojnosti a k usmevu v prilbe.
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Špacír

Příspěvek od Špacír »

LiborZ píše:Toš vitaj :D Zdá se, že jihomoravská divize dostala posilu :D Odkud jsi?
Děkuji. Kousek za Znojmem:)
kanko00 píše:Vitaj, super uvod! :-)
Moto vyzera dobre, rv asi 1998, stredne plexi (podla mna najlepsie), kufor s origo drziakom.
Nech sluzi k spokojnosti a k usmevu v prilbe.
1999 a děkuji :)
Lajda
Motorkář

Příspěvek od Lajda »

Pěkný stroj. A´t ti slouží dlouhá léta a hlavně bez poruch.
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

Ahoj,rozhodl jsi se dobře je to fain motorka.Je dobře že nás co jsme z nějakého důvodu změnili stroj stále doplňují jiní majitelé wětráčků.Přeji samou radost. :P
Zeusik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeusik »

Tak vítej pěknej začátek :twisted:
Odpovědět