Vliv vibrací na mobil

Odpovědět
Dave842
Dustojník hvězdné pěchoty

Vliv vibrací na mobil

Příspěvek od Dave842 »

Zdravím,

stáhl jsem si GPS do mobilu. Mám v plánu koupit si držák na mobil a GPS používat na cesty. Doslechl jsem se ale o špatném vlivu vibrací na mobil. Nerad bych po pár vyjížďkách hodil mobil do šmelcu. Proto se ptám, zda má někdo z vás zkušennosti s mobielm na motorce přímo na řídítkách. Vozil jsem ho v kapse a v kufru, zatím vše přežil. Zatím mám v mérku tento stojánek na mobil - http://postovnezdarma.cz/drzak-na-mobil ... la-CB10782

Dík za reakce ;)
D@VE
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vliv vibrací na mobil

Příspěvek od Sinner »

No já jsem jeden takto oddělal praskal základní deska, a zjistil jsem že velké problémy může začít dělat rezistivní displej, to bylo na jiném. Tím že se musí trošku při dotyku prohnout aby se nakontaktovala jedna i druhá citlivá vrstva (ten displej je v podstatě dvojitý) tak mi občas vyhazoval pěkné blbosti. A taky vypadával v naprosto v těch nejblbjejších okamžicích. Také mu nedělalo dobře dobíjení za jízdy a zároveň provoz. Jak jsem vyjel na dlažbu nebo dálniční roletu byl telefon k ničemu. A to jsem ho měl v rádoby vyměkčeném pouzdru od RAM. Nové typy telefonu s kapacitním displejem jsou na tom o mnoho lépe. Ale to kolísání u dobíjení jim nesvědčí stejně.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Špacír

Příspěvek od Špacír »

Jestli můžu poradit, tak si trochu připlaťte a kupte Nokiu, těm to zaručeně nevadí:) Já dlouho používal (teď už starší kousek) N78 a v pohodě. I pád z motorky za jízdy přežila...

Samsungu odejde deska ani ho nemusíte mít na motorce, Samsungy jsou mezi mobilama něco jako Kentoye v moto odvětví:) (ostatní věci, kamery, televize, to mají dobrý, ale mobily dělat bych jim zakázal)

Pak je tu ještě jedna možnost, (kterou zatím nemám vyzkoušenou). Jedná se o odolnej vodotěsnej mobil od Sony model Xperia Active, ten mi fakt vydržel všechno, už jsem s ním i házel do dálky na silnici (když jsme s kámošema trochu slavili o jednom víkendu večer:)) a v pohodě vydržel, ani kryt neupadl, dokonce je i po tom všem stále vodotěsný. Takže si myslím, že tenhle mob. by měl jeden dva pády z motorky i to všechno ostatní taky vydržet.

Nějakou dobu bylo moje hobby opravování mobilů, prošlo mi jich rukama celkem hodně. Takže vím, že je to prostě kus od kusu, každopádně ani ty silnější vibrace by mobilům všeobecně vadit rozhodně neměly...
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

mam http://www.aaronmobil.cz/produkty/sonim ... rce-yellow a vydží i vybrace když bouram bagrem skalu a to se vše kurva trese
Přílohy
sonim-xp-5300-force-88698_3.jpg
x x x jinak to neumim
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

S tym tvrdenim o Samsungu by som bol opatrny. Mam iPhone 4S a Galaxy S3. A nikdy by som si pred dvomi rokmi nemyslel, ze raz budem chvalit Samsungacov... :-)

A inak skoro cele creva "ajfonov" su od Samsungu.....
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
jahodak

Příspěvek od jahodak »

Mám samsung S2 projela se mnou celou albánii,cestu tam i zpět,ČR a slovensko (a to byla kodrcačka), i celkem slušnej offík přidělaná v taštičce na řidítkách i jako navigace a nedám na ní dopustit :D .Bohužel je vidět že jsi asi samsunga nikdy neměl.Z nokie už bych bral jen tu jednoduchost ovládání.Nokia byla super ale už je to mrtvá značka .Zaspaly dobu a prosrali to.
FREEWIND Móóóóóóc líbit ale já už nemít :oops:
Lajda
Motorkář

Příspěvek od Lajda »

jahodak píše:Mám samsung S2 projela se mnou celou albánii,cestu tam i zpět,ČR a slovensko (a to byla kodrcačka), i celkem slušnej offík přidělaná v taštičce na řidítkách i jako navigace a nedám na ní dopustit :D .Bohužel je vidět že jsi asi samsunga nikdy neměl.Z nokie už bych bral jen tu jednoduchost ovládání.Nokia byla super ale už je to mrtvá značka .Zaspaly dobu a prosrali to.
Souhlasím. Mám taky Samsung Galaxy S Advance a ten se mnou jezdí jako navigace do všech míst, které neznám. V autě se mi třepe na neorigo držáku a na moto taky. A je bez problémů.
Zeusik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeusik »

kurnik k čemu potřebujete na motce navigaci ja když jsem sjel někam z trasy byl jsem rád více jsem se projel a kochal :lol: :twisted:
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

ja ji taky nemam.ja bych na ni cumel a namlel si hubu
x x x jinak to neumim
jahodak

Příspěvek od jahodak »

hroch píše:ja ji taky nemam.ja bych na ni cumel a namlel si hubu
Ale já navigaci používám minimálně ale je vidět jestli někdo volá.
FREEWIND Móóóóóóc líbit ale já už nemít :oops:
Twin
Big motorkář

Příspěvek od Twin »

Když někam cestuju, tak se snažím vyhýbat dálnici a jezdit spíš po okreskách. Navigace se sakra hodí když jedu někam kde to neznám.
Špacír

Příspěvek od Špacír »

jahodak píše:Mám samsung S2 projela se mnou celou albánii,cestu tam i zpět,ČR a slovensko (a to byla kodrcačka), i celkem slušnej offík přidělaná v taštičce na řidítkách i jako navigace a nedám na ní dopustit :D .Bohužel je vidět že jsi asi samsunga nikdy neměl.Z nokie už bych bral jen tu jednoduchost ovládání.Nokia byla super ale už je to mrtvá značka .Zaspaly dobu a prosrali to.
Měl jsem dva, jeden ještě klávesnicovej a druhej dotykáč. Jsou to levný telefony ale spolehlivostí nic moc. Mě se nijak nepokazili, mluvím ze zkušeností známého - majitele obchodu a servisu mobilů.

Nokia má stále některý pěkný kousky, ale je fakt že už nějakou dobu zaostávají. Dřív to byla špička, ale prostě výroba v evropě je moc drahá v porovnání s levnu čínskou... Bylo jasný že pokud nepřesunu výrobu do číny tak půjdou doháje. Nepřesunuli... Ale dokud budou výrábět mobily, budou to kvalitní kousky z evropy a zaručeně zvládnou i ty vibrace na motorce. Mě se líbí Nokia N8, v hodně videích na youtubu ji různě hážou na zem atd... a všechno taknějak přežije bez úhony, přitom to nemá být v kategorii odolných telefonů. Já bych Nokii jako značku samu o sobě zařadil do kategorie odolnější telefony.

Jinak z vlastní zkušenosti bych doporučil levnou C5-03, ta mi spadla asi 20x, všechny rohy uplně omlácený, na krytu rýhy, ale v pohodě fungovala dál. Ještě jsem ji i prodal a myslím si, že v pohodě a spolehlivě slouží do dnes.
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

N8 od Nokie je hoodne stary typ....
Dnes su dvaja vyrobcovia so sirokym portfoliom Samsung a HTC. Od Apple iPhone je skor o imidzi a ochote zaplatit - preplatit. Ale sw a hw zladenie maju asi najlepsie.
Celkom sa zacala chytat Sony a ich eXperie. Ostatne ako ZTE, Huawei a podbne je vacsinou nevyladene SW a HW. Kvalita nic moc, lebo sa sem nevozia ich top modely.
Nokiu mozno pochova ten W8, ale uvidime...

Vybracie na 1V ako je Freewind a upevnenie bez aspon trochu eliminovani vybracii je nebezpecne pre elektroniku. Mne v topcase rozobrali vacsinu skrutiek z noza.. :-)
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Dave842

Příspěvek od Dave842 »

Tak byl by v tomto obalu (http://www.motocyklovedoplnky.cz/zbozi/ ... iditka.htm). Pod mobilem by byla taková molitanová výplň, ale i tak..

Kámoš zatím vozí eXperii "na tvrdo" v držáku. Je to sice TransAlp, takže 2 vál, ale zatím drží.. ;)
D@VE
Odpovědět