Velikost duše
Velikost duše
Čau všichni,sinner mi radil ať koupím jednu duši 18" hard,ale nevím ty další rozměry abych ji dostal do obou kol,nemáte někdo radu?
Yamaha XS 400 modrá 1977+
Opel Astra G caravan 1.6 16v,červená N-JOY(Baron)+
Mazda 5 1.8,šedá
Praha
Mazda 5 1.8,šedá
Praha
- yuri13
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Velikost duše
Myslím, že to co potřebuješ je duše typu 18" F.. To "F" tady určuje jeden z rozsahů rozměrů pneumatik, do kterých může duše přijít..
To by byla například tahle:
http://www.hamletovygumy.cz/duse-contin ... 8/d-72612/
Snad se nepletu.. Doma mám jednu ve škatuli, tak to ještě zkontroluju..
To by byla například tahle:
http://www.hamletovygumy.cz/duse-contin ... 8/d-72612/
Snad se nepletu.. Doma mám jednu ve škatuli, tak to ještě zkontroluju..
A máš vyzkoušené že jde do obou kol?A je zesílená?Dík
Mazda 5 1.8,šedá
Praha
Mazda 5 1.8,šedá
Praha
- šimi
- Dustojník hvězdné pěchoty
Mám v zadním kole 18ctku zesílenou crossovou (17ctka se asi nedělá)a bez problémů.Určitě bych ji natáhnul i na devatenáctku přední.Buď v klidu. Nezapomeň že je to guma,takže do zadního kola ji dávej opatrně abys ji neskřípnul a do předního,díky tomu že je gumová,ji natáhneš.Jakmile ji nafoukneš tak vyplní plášť úplně stejně bez jakéhokoli vlivu na jízdní vlastnosti.Já jsem nikdy neřešil nějaký typ duše.Dal jsem tam prostě Hard crossovou a to jen kvůli větší odolnosti proti proražení.
A ještě jedna věc,když jsem píchnul zadní kolo s obyčejnou duší tak,že jsem padl až na ráfek,měl jsem problémy v 80ti kilometrové rychlosti bezpečně zastavit.Málem jsem si rozbil hubu.V loni na podzim jsem píchnul o hřebík znovu na dálnici zadní kolo s Hard duší ve 140ti kilometrové rychlosti při předjíždění a motorka se jen vlnila.Předjel jsem a bezproblémů zastavil.I když jsem byl na ráfku,tak díky množství té gumy v duši se dá ještě řídit a bezpečně zastavit.Takže Hard duše není jenom odolnější proti proražení,zároveň Vás líp podrží,když k tomu píchnutí skutečně dojde.Jinou duši už nikdy dávat nebudu,a jak se trochu oteplí tak ji dám i do předního kola,osvědčila se.
A ještě jedna věc,když jsem píchnul zadní kolo s obyčejnou duší tak,že jsem padl až na ráfek,měl jsem problémy v 80ti kilometrové rychlosti bezpečně zastavit.Málem jsem si rozbil hubu.V loni na podzim jsem píchnul o hřebík znovu na dálnici zadní kolo s Hard duší ve 140ti kilometrové rychlosti při předjíždění a motorka se jen vlnila.Předjel jsem a bezproblémů zastavil.I když jsem byl na ráfku,tak díky množství té gumy v duši se dá ještě řídit a bezpečně zastavit.Takže Hard duše není jenom odolnější proti proražení,zároveň Vás líp podrží,když k tomu píchnutí skutečně dojde.Jinou duši už nikdy dávat nebudu,a jak se trochu oteplí tak ji dám i do předního kola,osvědčila se.
Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
Moc dík,už jí objednávám a pro Pražáky,asi nejlevnější:http://www.pneumoto.cz/filtering.php?fi ... =4&range=0
Mazda 5 1.8,šedá
Praha
Mazda 5 1.8,šedá
Praha