Velikost duše

Odpovědět
Fífa
Big motorkář

Velikost duše

Příspěvek od Fífa »

Čau všichni,sinner mi radil ať koupím jednu duši 18" hard,ale nevím ty další rozměry abych ji dostal do obou kol,nemáte někdo radu?
Yamaha XS 400 modrá 1977+
Opel Astra G caravan 1.6 16v,červená N-JOY(Baron)+
Mazda 5 1.8,šedá
Praha
yuri13
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Re: Velikost duše

Příspěvek od yuri13 »

Myslím, že to co potřebuješ je duše typu 18" F.. To "F" tady určuje jeden z rozsahů rozměrů pneumatik, do kterých může duše přijít.. ;)

To by byla například tahle:

http://www.hamletovygumy.cz/duse-contin ... 8/d-72612/

Snad se nepletu.. Doma mám jednu ve škatuli, tak to ještě zkontroluju.. :ugeek:
http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=3505

FREE spirit + FREE road = Freewind :)
Fífa
Big motorkář

Příspěvek od Fífa »

A máš vyzkoušené že jde do obou kol?A je zesílená?Dík
Mazda 5 1.8,šedá
Praha
šimi
Dustojník hvězdné pěchoty

Příspěvek od šimi »

Mám v zadním kole 18ctku zesílenou crossovou (17ctka se asi nedělá)a bez problémů.Určitě bych ji natáhnul i na devatenáctku přední.Buď v klidu. ;)Nezapomeň že je to guma,takže do zadního kola ji dávej opatrně abys ji neskřípnul a do předního,díky tomu že je gumová,ji natáhneš.Jakmile ji nafoukneš tak vyplní plášť úplně stejně bez jakéhokoli vlivu na jízdní vlastnosti.Já jsem nikdy neřešil nějaký typ duše.Dal jsem tam prostě Hard crossovou a to jen kvůli větší odolnosti proti proražení.
A ještě jedna věc,když jsem píchnul zadní kolo s obyčejnou duší tak,že jsem padl až na ráfek,měl jsem problémy v 80ti kilometrové rychlosti bezpečně zastavit.Málem jsem si rozbil hubu.V loni na podzim jsem píchnul o hřebík znovu na dálnici zadní kolo s Hard duší ve 140ti kilometrové rychlosti při předjíždění a motorka se jen vlnila.Předjel jsem a bezproblémů zastavil.I když jsem byl na ráfku,tak díky množství té gumy v duši se dá ještě řídit a bezpečně zastavit.Takže Hard duše není jenom odolnější proti proražení,zároveň Vás líp podrží,když k tomu píchnutí skutečně dojde.Jinou duši už nikdy dávat nebudu,a jak se trochu oteplí tak ji dám i do předního kola,osvědčila se. ;)
Všude dobře,doma manželka...

I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
Fífa
Big motorkář

Příspěvek od Fífa »

Moc dík,už jí objednávám a pro Pražáky,asi nejlevnější:http://www.pneumoto.cz/filtering.php?fi ... =4&range=0
Mazda 5 1.8,šedá
Praha
Odpovědět