Jarní výlety, vylepšení atd...

Odpovědět
Maxton
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Jarní výlety, vylepšení atd...

Příspěvek od Maxton »

Nazdar hoši, tak povídejte, vylijte si tady srdíčko, kam už jste se letos podívali, co freewind po zimě, jakej servis jste udelali atd...

Já začnu tím, že jsem včera zaplatil řidičák, dneska byl na jízdě a v pondělí jdu na testy :twisted: takže na Jarnim BUŘTU nebudu chybět :-)
Motorka prodaná :-( .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná :D
Plukovník

Re: Jarní výlety, vylepšení atd...

Příspěvek od Plukovník »

Ty voe....koukám že ses do řidičáku vrhnul jako drak.....takže se brzo projedem :twisted:
No za mně...před cca 14 dny projíždka Beroun a zpět....cvičně... :lol: trochu off ale bláto po kotníky... :evil:
teď si dám o víkendu....a zejtra do práce a popojíždky po stavbách
upravy....koupil jsem gumy-přezuji.........musím udělat olej a filtr.....a namontovat hliníčky....a trénovat OFF na Albánii :mrgreen:
Plánuji- přídavná světla :D :D , a taky nějaký nemok pytle....na kufry...ať si mohu vzít potřebný pí....inky :lol: :lol:
jinak má Dakar vše potřebné....jo a kujva ještě musím vyrobit takovej plechovej držák na navi....dle doporučení majitele...
No tak du zase pracovat :evil: zatím ahoj
Když ji miluješ není co řešit
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Jojo :-) já se tenhle týden vrhnu na ten deflektor a polepy, už jen namontovat tak zitra nebo pozítří nahodim fotky :-) ... čeká nás výměna oleje.... Plukovníku kurva kdo ti napínal ten řetěz ? Že byl napnutej to vim :D ale tu zadní matici sem vubec nemohl povolit :D pomohla až ráčna s metrovou lešenářskou trubkou... bylo to utažený jak hovado :D :twisted:
Motorka prodaná :-( .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná :D
Plukovník

Příspěvek od Plukovník »

Nu napínám si sám vždy dle váhy jezdce...což je v mém případě skorem 2* víc než máš ty :o :lol: ...už při prodeji jsem ti řekl ať si to povolíš.......neb sis na to sed a nijka si nesedla a řetěz taky nic 8-) 8-) .....dávám průhyb ta 2-3 cm když na tom sedím!!!!! :idea:
druhak- samo že s řetězovkou jsem si nechal pomoct od Hondaře... :lol: ale šroub jsem utahoval já..... :oops: snažím se to dělat pořádně....aby se to nepovolilo :roll: ;) na mě ty Nm.....nemůžeš chtít....no a někdy po sobě a ročním ježdění nepovolím ani kola od tranzita :lol: :lol:
Když ji miluješ není co řešit
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg
šimi

Příspěvek od šimi »

Já jsem moto svěřil moc šikovnému kamarádovi aby mě udělal celkovou prohlídku moto :

- výměna oleje,olejového filtru,brzdových kapalin a výměna oleje v předních šavlích.
- vyčištění vnitřností startéru a namáznutí zadního ložiska,uhlíky jsou dostatečně dlouhé. Po vyčistění stichl.
- kontrola lanek a kontrola rozvoďáku - obojí v pořádku
- v karburátorech byla jedna závada po předchozí montáži, to byla skřípnutá membrána, takže motor jel tak od půl plynu jen na jeden karburátor(celou dobu jsem si myslel že ji mám přiškrcenou na 25kw) :o :shock:
- pak mě zaslepil v šoupátkách nějaké otvory které by tam normálně být neměli a které výkonu jistě nepřidaly (prý jsou tam kvůli emisím)
- oprava roztrhané gumy na kyvce
- unavené progresivní pružiny v předních vydlích - s tím si poradil takto : do horních víček šavlí namontoval ventilky a podle potřeby se přifouknou vzduchem, řekl že to neni špatné řešení,a u endur to japonci používali sériově.

Chlapec má zlatý ručičky,ta motorka takhle dobře nikdy nejela.Při rozjezdu s plným plynem se mě staví na zadní a zrychluje tak že mi to "rve ruky z řídítek",a táhne skvěle až do osmi tisíc,dokonce bych řekl že od pěti tisíc táhne nejlíp - jsem z toho nadšenej.Koupil jsem novou přední gumu Metzeler tourance(mám ji už na zadním kole)a v nejbližší době ji přezuju.
Jinak jen tak pro zajímavost za tento kompletní servis si vzal 3000kč.Takže ji od teďka budu dávat na servis jen jemu.
Všude dobře,doma manželka...

I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
Dave842

Příspěvek od Dave842 »

Tak to ti budu v pondělí držet palce! ;) Taky bych už nejradši šel.. :D

No tak až bude řidičák, tak dojedu na chatu. Výměna oleje, filtr, kouknu na řetěz.. To bude asi všechno 8-)
D@VE
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

šimi píše: do horních víček šavlí namontoval ventilky a podle potřeby se přifouknou vzduchem, řekl že to neni špatné řešení,a u endur to japonci používali sériově.
Můj mechanik mě nabízel přesně to samé do ST.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

šimi:
Moje XFko (nech mu je cesta lahka) tahalo od 5000 ot/min strasne dobre.... Bola to druha moto :-) aj kled pravda moc casto som tam netocil....
Plny plyn pri rozbehu na jednicke som "nemohol" davat...
Takze davaj bacha, nech Ta niekde nestrati... :lol:
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

To byla věc která mě vždy překvapila, že se měl tendenci bez potíží zvedat i se mnou. Pokud jsem chtěl s křižovatky fakt rychle a bezpečně musel jsem jít na tělem nad nádrž. 8-) Jinak šlo přední nahoru. :shock: :)
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Plukovník píše:Nu napínám si sám vždy dle váhy jezdce...což je v mém případě skorem 2* víc než máš ty :o :lol: ...už při prodeji jsem ti řekl ať si to povolíš.......neb sis na to sed a nijka si nesedla a řetěz taky nic 8-) 8-) .....dávám průhyb ta 2-3 cm když na tom sedím!!!!! :idea:
druhak- samo že s řetězovkou jsem si nechal pomoct od Hondaře... :lol: ale šroub jsem utahoval já..... :oops: snažím se to dělat pořádně....aby se to nepovolilo :roll: ;) na mě ty Nm.....nemůžeš chtít....no a někdy po sobě a ročním ježdění nepovolím ani kola od tranzita :lol: :lol:
Jasny , ja se k tomu nejak nedostal až na jaře než sem vyjel ... a byla to fuška to povolit :D jak kdyby to bylo dotažený v servisu pneumatikou :D ... jinak v pondelí ty testy, takže snad začátek dubna vyjedu :-)
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Takže papíry dneska udělány, už jen čekat 20 dní než se ty kokoti uráčej to vytisknout :D ... jinak deflektor je ve stádiu prototipu, zejtra nahodím foto, nakonec nebude tak velkej jak byl plánovanej - špatně bych videl dopředu :cry:
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Maxton píše:Takže papíry dneska udělány,
Výborně gratulace, hlavně vydrž a nelez na to dokud je nebudeš mít v ruce, teď to podělat by bylo fakt na palici. ;)
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Neboj v plánu to nemám, a stejne DUCK je pojištenej až od dubna :-) teď mám 90% spoluůčast, to si nelajznu :-)
Zeusik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeusik »

gratulace a nebud jako ja, ja si pro papiry jel na mašině a na zpatek mě hned kontrolovali ale to už měli smolíka :P :twisted: :twisted:
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Já dneska měnil destičky... Od Plukovníka jsem dostal origo TOKICO s tim že ty co tam sou pískaj a sou sjetý... vyměnil jsem je, neměli ani milimetr vzorku :evil: za krasny novy tokico a co se nestalo ? brzdy pískaj dál :cry:, projížel jsem to jen tak po garáži... myslíte že až se zajedou přestane to ? Nebo to přisuzujete kotouči ? má 3,8 mm (minimální předepsaná je 4mm) ale nemám peníze na novej, takže tuhle sezonu musí ješte přežit :oops: :oops:

Jo a dodělal jsem ten DEFLEKTOR :twisted: podle rad ostatních, sem trošku upravil tvar.... takže Prototyp 1 FINAL VERSION zde : http://maxtonfreewind.rajce.idnes.cz/Ma ... AL_VERSION
.... jinak už mám vymyšlenej jinej typ :-) se kterym pujde hýbat bez použití šroubováku :P ale to až v zime, tuhle sezonu odjezdim s timhle, a pak třeba udelam uplne jinnej tvar :-) ... kdyby nekdo chtel, mam na ten druhej lepší sistém nakreslenej plánek s rozměrama :-) tak mužu poslat, nebo nakreslit plánek na tenhle :-)
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

me to taky obcas piska
x x x jinak to neumim
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

jen když jedu pomalu a dobržduju :x
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

presne tak
x x x jinak to neumim
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Dneska jsem se nudil, tak přestříkl odřený kryty páček, zatřel odřený padáky od Plukovníka :x aby to nebylo tak vidět a prodloužil a rozšířil jsem si bočák viz foto :-) akorát sem si blbec neuvedomil že bočák není uplne svisle ale trošku nakřivo :D takže to je malinko nakřivo přivařený ale to mě netrápí.. konečne mužu dát mašinu na bočák aniž by přepadávala, a to i na trávě díky tomu rozšíření :P
Přílohy
DSCN2524.JPG
DSCN2523.JPG
DSCN2521.JPG
Odpovědět