Vnitřní paměť
- Dave842
- Dustojník hvězdné pěchoty
Vnitřní paměť
Ahoj,
mám takový malý problém. Zjistil jsem, že pokaždé, co nechám motorku delší dobu stát (odzkoušeno zatím jen po týdnu), smaže se "výletní" počítadlo. Od Maxtrona jsem se dozvěděl, že to není normální.. Co na to říkáte? Co s tím? Díky
mám takový malý problém. Zjistil jsem, že pokaždé, co nechám motorku delší dobu stát (odzkoušeno zatím jen po týdnu), smaže se "výletní" počítadlo. Od Maxtrona jsem se dozvěděl, že to není normální.. Co na to říkáte? Co s tím? Díky
D@VE
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vnitřní paměť
Sem Maxton kámo né MAXTRON ale nevadí ..... nevim co an to ostatní, ale mě to "výletní" počítadlo drží ješte hodnotu od dob Plukovníka
Motorka prodaná .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Za ty léta co jsem zde na fóru jsem neslyšel že by měl někdo tenhle problém.Ale proč se to tak dějeDave842 píše:Ahoj,
Nulování počítadla samo od sebe jsem zažil, problém byl uvolněném v kabelu u náhonu.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
- Dave842
Dobrá. Jen přesně nevím, kterej kábl myslíš, ten co jde do kola? A uvolněnej v kole nb v budíku? Jak ho utáhnout? Díky
D@VE
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
me se to stavalo kdyz jsem mel starou baterku a jak jsem startoval tak my pohasly budiky a bylo to,nevim jestly je to nahoda ale dal jsem novou a od te doby nic
x x x jinak to neumim
- LiborZ
Mám podobnou zkušenost, ale stačilo baterku dobíthroch píše:me se to stavalo kdyz jsem mel starou baterku a jak jsem startoval tak my pohasly budiky a bylo to,nevim jestly je to nahoda ale dal jsem novou a od te doby nic
Bylo to někde u kola, dál nevím protože jsem to sám neopravoval.Dave842 píše:Dobrá. Jen přesně nevím, kterej kábl myslíš, ten co jde do kola? A uvolněnej v kole nb v budíku? Jak ho utáhnout? Díky
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
- Dave842
Jo díky. Teďka v pondělí budou mít v Lidlu nabíječku, tak kupuju. Nabiju baterku (už jsem ani nenastartoval..) a uvidíme. Snad to bude jen nějaká drobnost..
D@VE
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
třeba budeš mít v pytli baterku , takže když budeš kupovat novou , tak jedinne originál YUASA (je to tvrdej zdroj).... ten jednovál má velkou kompresi, takže je velkej startovací proud, a nejaká levnější měkká mrdka ti zachvíli odejte.... tím to chci poděkovat Plukovníkovi že mám v Duckovi novou baterku a nemusím řešit podobné problémy... jinak já ani baterku na zimu nevyndavám .... přez zimu motorku netrápim občasnym startováním, protože se akorát zbytečně opotřebovává a mám jí celou zimu v místnosti kde je 20 + stupnu
Motorka prodaná .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
no ona uz byla uplne v prdely.LiborZ píše:Mám podobnou zkušenost, ale stačilo baterku dobíthroch píše:me se to stavalo kdyz jsem mel starou baterku a jak jsem startoval tak my pohasly budiky a bylo to,nevim jestly je to nahoda ale dal jsem novou a od te doby nic
x x x jinak to neumim
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
ja tam mam VARTU a jsem naprosto spokojenMaxton píše: třeba budeš mít v pytli baterku , takže když budeš kupovat novou , tak jedinne originál YUASA (je to tvrdej zdroj).... ten jednovál má velkou kompresi, takže je velkej startovací proud, a nejaká levnější měkká mrdka ti zachvíli odejte.... tím to chci poděkovat Plukovníkovi že mám v Duckovi novou baterku a nemusím řešit podobné problémy... jinak já ani baterku na zimu nevyndavám .... přez zimu motorku netrápim občasnym startováním, protože se akorát zbytečně opotřebovává a mám jí celou zimu v místnosti kde je 20 + stupnu
x x x jinak to neumim
- Dave842
Našel jsem tady tuhle baterku: http://www.motogaraz.cz/varta-yb7-a-12v ... erie-p2070 Myslíte, že je dobrá? Nebo dá se sehnat nějak cenově podobná, ale bezúdržbová?
D@VE
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Hale... já měl ve všech motorkách vžicky YUASU a sem spokojenej, na baterce nešetřim .... tu 125ccm jsem ješte roztlačil, ale Winda pochybuju proste radsi si priplatim a vim že mi ta baterka vydrží třeba 6 let
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Člověče máš ověřeno že tahle baterka je vhodná do Freewinda.Nezaleží jen na amperhodinách ale i na startovacím proudu.Pokud si pamatuji tak baterky do wětráčka měli označení nějak YTX9 apod.Navíc cena té tvé je nějak nízká.Kdysi jsem to zjišťoval a baterka vhodná pro Freewinda se nedala sehnad pod 900,-kč spíš byli tak za 1000.- až 1200,-kčRadši si to ještě ověř aby ti to při startu utáhla a nebyla hned prázdná.Dave842 píše:Našel jsem tady tuhle baterku: http://www.motogaraz.cz/varta-yb7-a-12v ... erie-p2070 Myslíte, že je dobrá? Nebo dá se sehnat nějak cenově podobná, ale bezúdržbová?
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Vitouš píše:Člověče máš ověřeno že tahle baterka je vhodná do Freewinda.Nezaleží jen na amperhodinách ale i na startovacím proudu.Pokud si pamatuji tak baterky do wětráčka měli označení nějak YTX9 apod.Navíc cena té tvé je nějak nízká.Kdysi jsem to zjišťoval a baterka vhodná pro Freewinda se nedala sehnad pod 900,-kč spíš byli tak za 1000.- až 1200,-kčRadši si to ještě ověř aby ti to při startu utáhla a nebyla hned prázdná.Dave842 píše:Našel jsem tady tuhle baterku: http://www.motogaraz.cz/varta-yb7-a-12v ... erie-p2070 Myslíte, že je dobrá? Nebo dá se sehnat nějak cenově podobná, ale bezúdržbová?
Přesně jak říkám velká komprese - velkej startovací proud - jen tak nejaka levná (měkká) baterka to nevydrží ... proto na baterce nešetřit pak tě to nekde nechá .... vím z valstní zkušenosti když jsme byli na vyjíždce s kamarádama
baterka.....
baterku kupovat kapacita a startovaci prud ------ odporucanie vyrobcu v manuali
baterku kupovat kapacita a startovaci prud ------ odporucanie vyrobcu v manuali
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Vhodná není! Do Freewinda patří akumulátor se startovacím proudem 120A.. Tahle Varta má jen 80A.. Nehledě na to, že má špatné rozměry!Dave842 píše:Našel jsem tady tuhle baterku: http://www.motogaraz.cz/varta-yb7-a-12v ... erie-p2070 Myslíte, že je dobrá? Nebo dá se sehnat nějak cenově podobná, ale bezúdržbová?
Nejlevnější gelovka (nejspíš) je tady: http://www.motorkar.net/kyoto-elektrika ... 62090.html
Já osobně (sic mám Yuasu) bych ale klidně šel do tohohle: http://www.motorkar.net/varta-elektrika ... 67002.html <- příplatek minimální a jistota větší
Jinak vklidu hledej.. Předepsaný typ je: YTX9-BS (to je to samé, jako když je tužková baterie označená AA) a akumulátor tohohle typu bude vždy mít parametry, které potřebuješ..
Tak od letosni zimi mam problem s vypadkem pameti "trip" pocitadla taky.. Kdyz stoji moto dil nez tyden tak ho najdu vynulovane. Baterii to myslim nebude, protoze sem puvodni baterku mnel i v horšim stavu a tohle se nedelo, pocitadlo je vynulovane i driv nez zacnu startovat, takze baterka neni pod zatezi aby to po tydnu kleklo a hlavnr se samotnym starovanim neni zaden problem. Nemnel nekdo rozdelanou tu palubni jednotku, ci tam nahodu neni nejaka zalozni baterka, ktera ma prave stabilizovat pamet kdyz je moto vypnute? Presne tak by to vypadalo, ze po cca tydnu se vybije a resetne pamet. Nebo to muze byt tym privodem od senzoru z kola?
diky za kazdy typ. Baterku bych nerad menil, je docela nova.
diky za kazdy typ. Baterku bych nerad menil, je docela nova.
- Dave842
Já jsem už na svém stroji přišel tomu na zoubek. Ale vždy až při startování, dřív se nevynuluje.
Pokud při startování se ti rozsvítí celej displey, tak pak je to smazaný. Myslím, že to značí právě vyčerpání baterky. Většinou se mi to stane třeba až po 3 startování za sebou.
Pokud při startování se ti rozsvítí celej displey, tak pak je to smazaný. Myslím, že to značí právě vyčerpání baterky. Většinou se mi to stane třeba až po 3 startování za sebou.
D@VE
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
A proč startuješ 3kát za sebou ?
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
za mě asi starši baterka ja ji tam mam 5 let a je slabší a take se mi čas od času smazne vyletni počítadlo
Poprvé startuju neúspěšně, protože zapomenu vytáhnout sytič.Maxton píše:A proč startuješ 3kát za sebou ?
Podruhé už sytič vytáhnu a úspěšně nastartuju. Nasednu, zařadim a zjistim, že jsem zapoměl sklopit boční stojánek a motor zhasne.
Potřetí nastartuju, sklopim stojánek a konečně odjedu.
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
To se mi líbíTwin píše:Poprvé startuju neúspěšně, protože zapomenu vytáhnout sytič.Maxton píše:A proč startuješ 3kát za sebou ?
Podruhé už sytič vytáhnu a úspěšně nastartuju. Nasednu, zařadim a zjistim, že jsem zapoměl sklopit boční stojánek a motor zhasne.
Potřetí nastartuju, sklopim stojánek a konečně odjedu.