Lehké zvonění

Odpovědět
marst

Lehké zvonění

Příspěvek od marst »

Ahoj, měl bych takovej dotaz:
Přijde mi, že okolo 5500 - 6000 ot/min lehce zvoní v motoru. Když jsem ho měl loni v servisu, tak jsem se jich na to ptal a říkali, že to je normální, že to tyhle motorky dělaj. Mě se to zvonění ale moc nelíbí a mám z toho vždycky blbej pocit, když to slyšim. Myslíte že to je v pohodě?
Rimmerak
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Re: Lehké zvonění

Příspěvek od Rimmerak »

Jednoválce tohodle objemu dělají různý zvuky. Mě kolem 5000 otáček zvoní svazek klíčů na řídítkách ;) Jinak to může být uvolněný klakson atd. Neřešil bych to. Pokud bys měl najeto víc jak 60000km, doporučoval bych vyměnit nebo zkouknout rozvodový řetízek. Stačí vyndat napínák a kouknout, jak moc je vylezlý.
Někde na foru je tady návod.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
marst

Příspěvek od marst »

Najeto má cca 40.000km (nemělo by to být stočeno). Jinak toho zvuku jsem si všiml už před 6000km a moto jede furt stejně.
Klíče a podobný věci to nebudou, dělá to při těch otáčkách, ale jen při zařazené rychlosti, na neutrál a myslím, že i při jízdě, když vymáčknu spojku, to nedělá. A není to zas nějak moc hlasitý a výrazný zvuk. Akorát mám prostě blbej pocit, když to slyším. Jestli se tam nemůže třeba něco časem vysypat.
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Bude to nějakej šroubek, nebo matička skákavá. ;) Podívej se na bowden spojky a jeho vedení, ale to jsi asi už udělal. :? U mně to byli taky klíče. :D
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Odpovědět