Přeprava na přívěsu

Odpovědět
martinbrejcha
Dustojník hvězdné pěchoty

Přeprava na přívěsu

Příspěvek od martinbrejcha »

Ahoj, máte někdo zkušenosti s přepravou moto na přívěsu ? Jedu se o víkendu podívat na Freewinda a protože mi naši milí úředníčci ještě neposlali novej řidičák, musím přepravit moto na vozíku. Našel jsem si u nás půjčovnu, kde maj podvál pro motorky včetně kurtů. Ale neporadil mi jak technicky tam tu motorku dostat a za jaký části ji chytit těma kurtama, abych něco nepoondil. Předpokládám, že nahoru ji dostanu na jedničku přes spojku, přední kolo píchnu do toho oblouku. Nemáte někdo fotku přikurtovaný motorky ? Díky za radu. martin
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Přeprava na přívěsu

Příspěvek od Sinner »

martinbrejcha píše:Ahoj, máte někdo zkušenosti s přepravou moto na přívěsu ? Jedu se o víkendu podívat na Freewinda a protože mi naši milí úředníčci ještě neposlali novej řidičák, musím přepravit moto na vozíku. Našel jsem si u nás půjčovnu, kde maj podvál pro motorky včetně kurtů. Ale neporadil mi jak technicky tam tu motorku dostat a za jaký části ji chytit těma kurtama, abych něco nepoondil. Předpokládám, že nahoru ji dostanu na jedničku přes spojku, přední kolo píchnu do toho oblouku. Nemáte někdo fotku přikurtovaný motorky ? Díky za radu. martin
Já ji mel na hlavnim stojanu, když jsme ji naložili, sedl jsem si na ní aby šla co uplně nejvíc dolů, a potom ji kolega přes sedlo přitáhl co to šlo.
Jen si podlož ten kurt, aby si si neponičil sedlo. Taky jsem tam takty vrazil kvalt a páčku přední brzdy přitáhl k řidítkům, ale na delší cestu bych to s brzdou asi nedělal.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

martinbrejcha píše:Ahoj, máte někdo zkušenosti s přepravou moto na přívěsu ? Jedu se o víkendu podívat na Freewinda a protože mi naši milí úředníčci ještě neposlali novej řidičák, musím přepravit moto na vozíku. Našel jsem si u nás půjčovnu, kde maj podvál pro motorky včetně kurtů. Ale neporadil mi jak technicky tam tu motorku dostat a za jaký části ji chytit těma kurtama, abych něco nepoondil. Předpokládám, že nahoru ji dostanu na jedničku přes spojku, přední kolo píchnu do toho oblouku. Nemáte někdo fotku přikurtovaný motorky ? Díky za radu. martin
Nejlepší je chytnout mašinu na obouch stranách za řídítka.Pořádně je stáhnout až se ti částečně zmačknou pružiny v šavlích. To samé udělat v zádu proti sobě chytit třeba za držák nosiče atd.Je třeba vše upevnit na tvrdo aby se ti popruhy neposouvali a motku ti neodřeli.Takhle jsem převažel 3 motorky a vpohodě.V Bikerscrownu pujčují spešl vozejk na motorky i s popruhama(mají je uzpůsobenýi na chycení za řídítka) stojí 300,-kč na den to je slušná cena ne. :!:
Household

Příspěvek od Household »

ČTI protože to je to co hledáš ;)
Prevoz motocykla

A že si si niečo takéto nezohnal :shock:
Přílohy
Transsport_001_klein.jpg
Transsport_001_klein.jpg (48.7 KiB) Zobrazeno 13294 x
martinbrejcha

Vitouš píše:
Nejlepší je chytnout mašinu na obouch stranách za řídítka.Pořádně je stáhnout až se ti částečně zmačknou pružiny v šavlích. To samé udělat v zádu proti sobě chytit třeba za držák nosiče atd.Je třeba vše upevnit na tvrdo aby se ti popruhy neposouvali a motku ti neodřeli.Takhle jsem převažel 3 motorky a vpohodě.V Bikerscrownu pujčují spešl vozejk na motorky i s popruhama(mají je uzpůsobenýi na chycení za řídítka) stojí 300,-kč na den to je slušná cena ne. :!:
jj, psal jsem, toto je taky přepravník, přímo na tři motorky+ popruhy, taky za 300,- Jen sháním info, protože mi ten půjčující není schopnej poradit. Já jsem taky vyplašenka, mám zkušenosti jenom s padinama a teď jsem si udělal řp A 21 a vybral Freewinda.
OK, takže stáhnout za řidítka, vzadu sejmout kufr a stáhnout za nosič, k tomu z obou stran za stupačky a snad to vydrží. Pojedu jenom asi 40 km, tak snad to zvládnu. Ideální by bylo po vlastní ose, ale úředník je úředník a má svoje lhůty. Doufám, že si ještě pojezdím, než padne sníh :mrgreen:
Household

Příspěvek od Household »

A čítal si ten článok na http://www.motorkari.cz čo som pastol v príspevku vyššie ?

Však tam je podľa mňa absolútne podrobný návod vrátane fotiek, popisu rád. ;)
Pre istotu ešt raz ak si to prehliadol klikni na odkaz:
http://www.motorkari.cz/clanky/jak-na-t ... 14736.html
martinbrejcha

sorry Household, přehlédnul :oops: .
TAk na Motorkarich.cz je to opravdu vysvětlený polopatě, to chápu i já. Já jsem tam taky hledal, jenom jsem tam cpal "preprava moto" a oni to maj jako "prevoz moto" takže jsem tenhle článek nenašel. Tak teď jen ať je Freewind k světu a o víkendu bude snad doma :P Kdybyste měli ještě někdo rychlou radu, na co se kouknout při koupi, klidně do mně nahustěte vědomosti. NAkonec to stejně bude asi srdcová záležitost.............
martinbrejcha

tak jsem to nakonec risknul po vlastní ose a Freewind je doma :D
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

martinbrejcha píše:tak jsem to nakonec risknul po vlastní ose a Freewind je doma :D
A jeto. 8-) ;)
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
martinbrejcha

tady je, kocour, pár šrámů má, ale jinak pohodovka..
http://www.motoinzerce.cz/motorky/suzuk ... ewind.html
Teď jenom aby úředník poslal placku, než začne padat sníh :?
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Vypadá to slušně, a máš centrální stojan, topcase a velký štítek. Taky je pěkné že to má v origo laku tak je dobře vidět co se s ním dělo. Myslím že budeš spokojený.
fujrer

Příspěvek od fujrer »

Když si bereš přívěs z půjčovny, tak ti poradí jak to přikurtovat a vybaví speciálníma popruhama s límcem na řídítka. Motorku na vozík dostaneš snadno - dává se k němu nájezd, takže jak píšeš, na jedničku přes spojku po nájezdu vyjedeš. Mimochodem, ty nejnovější přepravníky mají důmyslné stojany na přední kolo, najedeš a sám se zamkne viz. http://www.privesny-vozik.cz/prepravnik-motocyklu.php
Odpovědět