Bere olej

Odpovědět
Ivos

Bere olej

Příspěvek od Ivos »

Zdravím, nedávno jsem koupil freewinda, rok 1998, najeto 35000 - vypadá fakt zachovale, ale po ujetí prvních cca 600km jsem dolíval tak 2dcl oleje abych byl na stejné míře jak když jsem ho kupoval. Jezdil jsem jen kratší vzdálenosti cca 20km. Majitel říkal, že když na tom dojížděl do práce pár km tak mu to bralo a na delší výlety prý skoro nic. Chci se zeptat jestli je to normální, nebo tam může být nějakej problém.
Vitouš
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Re: Bere olej

Příspěvek od Vitouš »

Ivos píše:Zdravím, nedávno jsem koupil freewinda, rok 1998, najeto 35000 - vypadá fakt zachovale, ale po ujetí prvních cca 600km jsem dolíval tak 2dcl oleje abych byl na stejné míře jak když jsem ho kupoval. Jezdil jsem jen kratší vzdálenosti cca 20km. Majitel říkal, že když na tom dojížděl do práce pár km tak mu to bralo a na delší výlety prý skoro nic. Chci se zeptat jestli je to normální, nebo tam může být nějakej problém.
Zcela normální to neni.Máš jistotu že ti někde olej neuniká?Mě třeba olej vydržel od výměny do výměny bez dolévání.Pravda začínal jsem na maximu a končil někde nad min.Při tvích km by to mělo být podobné.Sleduj jestli ti po nastartování studeného motoru freewind trochu nekouří.(to by neměl a ledacos by to napovídalo)rozhodně zkontroluj jestli ti přeci jen někde olej neuniká. :?:
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

Od vymeny po vymenu nedolievam olej . Poklesne od maxima tak 2-3 milimetre. Tazko vobec zmerat, ze ci stiahla daky olej. SKor nie. Mmm na nej 44000 km. (poctivych)
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
šimi

Příspěvek od šimi »

Ivos píše:Zdravím, nedávno jsem koupil freewinda, rok 1998, najeto 35000 - vypadá fakt zachovale, ale po ujetí prvních cca 600km jsem dolíval tak 2dcl oleje abych byl na stejné míře jak když jsem ho kupoval. Jezdil jsem jen kratší vzdálenosti cca 20km. Majitel říkal, že když na tom dojížděl do práce pár km tak mu to bralo a na delší výlety prý skoro nic. Chci se zeptat jestli je to normální, nebo tam může být nějakej problém.
Mrkni se jestli Ti neprosakuje těsnění u šponováku rozvoďáku.Mě tam taky dost prosakoval a musel jsem si hlídat hladinu oleje.Vím že tam prosakoval už více lidem.Poznáš to hlavně když přidáš plyn nad 5000 otáček.
Všude dobře,doma manželka...

I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Také mi prosakoval okolo napínáku rozvodového řetízku, ale nebylo potřeba dolívat nikdy od výměny k výměně, úbytek byl naprosto nepatrný. A to i tehdy když prosakoval olej u hlavy, a to je taky hodně časté. Hledej někde bude nějaký větší únik. Mě se například při jedné výměně podařilo přelít a vyrazit gufero do alternátoru. Naštěstí se nic nestalo. Jen se vyčistil a gufero dalo zpět. Ještě jak měříš hladinu? Na centrálu? Musíš ji mít opravdu na rovně, to znamená zadní i přední kolo na zemi a na rovině.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Ivos

Příspěvek od Ivos »

Děkuju za odpovědi. Mrknu na to kde by to mohlo být. Při startu nekouří, takže motor bude snad v poho. Dolil jsem do plna a budu měřit kolik opravdu bere, jestli je to tak hrozný. Ještě se chci zeptat jestli nemáte někdo obrázek nebo schéma toho napínáku a kde by to mohlo netěsnit.
Díky a ahoj
šimi

Příspěvek od šimi »

Ivos píše:Děkuju za odpovědi. Mrknu na to kde by to mohlo být. Při startu nekouří, takže motor bude snad v poho. Dolil jsem do plna a budu měřit kolik opravdu bere, jestli je to tak hrozný. Ještě se chci zeptat jestli nemáte někdo obrázek nebo schéma toho napínáku a kde by to mohlo netěsnit.
Díky a ahoj
Mrkni na můj příspěvek tady,dal jsem tam fotku:
http://www.freewind.cz/forum/viewtopic. ... 68&start=0
Všude dobře,doma manželka...

I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
Ivos

Příspěvek od Ivos »

Tak jsem bohužel zjistil, že po nastartování tak minutu modře kouří - takže mi asi začíná zábava.
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

Ivos píše:Tak jsem bohužel zjistil, že po nastartování tak minutu modře kouří - takže mi asi začíná zábava.
To samozřejmě neni dobré ale nepropadal bych panice.Tech příčin může být více.Buď máš najeto víc km než je na tacháči a motor je již celkově vyběhanej ale to by se projevoval větší hlučností atd.Olej ti muže jít okolo zdvihátek nebo přes kroužky atd.Pakliže ti ale během jízdy nekouří ale jen chvilku po nastartování tak by ta spotřeba oleje neměla být zas tak velká.Já bych v prvé řadě změřil jaká je ta spotřeba oleje ve skutečnosti,jestli někde neteče ven(už jsme ti psali jaká je asi spotřeba oleje) než bych dělal nejaké jiné(bohužel u motoru docela drahe)kroky.Apropó kdy jsi dělal naposledy ventily iterval je myslím 12000 km (mohl by být nějakej přidřenej) Dej vedět co jsi vyzkoumal a přeji štěstí :roll:
Ivos

Příspěvek od Ivos »

Dolil jsem do plna a budu to měřit, třeba to nebude tak hrozný a budou to jak říkáš ventily, nebo gufera nebo co já vím. Je pravda že před nastartováním jsem dolíval do plna, tak to možná kouřilo kvůli tomu - potom už mi po nastartování zase nekouřila, ale někde brát bude. Olej neteče ani u napínáku ani u hlavy, tak uvidím. Ventili se dělali myslím 6000km zpátky takže by měli být v pohodě. Snad to bude dobrý - mám ji chvilku a je to první moto, tak mám o to trochu strach :lol:
Odpovědět