XF 650 po velkom servise
XF 650 po velkom servise
Takze dnes som si bol pre moju motorku v servise u znameho. Robil sa na nej tzv. velky servis. Teda vsetko co som napisal a plus vsetko, co nasiel on pri kontrole.
Nebudem pisat co a ako sa urobilo. (ak Vas to zaujima dajte info a rozpisem).
Moto som planoval po sezone 2009 predat, ALE a este raz, ale asi to tak nebude. Viezol som si domov sice tu istu moto, ale bola to ina moto. Ina vo vsetko. A to bolo cca 11 stupnou. Tesil som sa ako prvykrat na moto.
Lepsi podvozok, lepsi motor, lepsi zvuk - proste som ju objavil druhykrat.... A to podotykam, ze to nebola zanedbavana moto, ale majster umelec je ine ako samodomomajsterko.....
p.s.: Stoji to za kazdu korunu, ktoru som tam nechal....
Nebudem pisat co a ako sa urobilo. (ak Vas to zaujima dajte info a rozpisem).
Moto som planoval po sezone 2009 predat, ALE a este raz, ale asi to tak nebude. Viezol som si domov sice tu istu moto, ale bola to ina moto. Ina vo vsetko. A to bolo cca 11 stupnou. Tesil som sa ako prvykrat na moto.
Lepsi podvozok, lepsi motor, lepsi zvuk - proste som ju objavil druhykrat.... A to podotykam, ze to nebola zanedbavana moto, ale majster umelec je ine ako samodomomajsterko.....
p.s.: Stoji to za kazdu korunu, ktoru som tam nechal....
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- Household
- Dustojník hvězdné pěchoty
Re: XF 650 po velkom servise
Mňa to zaujíma
Vezme aj moju do servisu ?
Tak ja položím otázku a kanko00 sa odpojí
Vezme aj moju do servisu ?
Tak ja položím otázku a kanko00 sa odpojí
Kanko je tu...... Kanko Ta vidi a sleduje
Nove loziska v hlave riadenia (to bola palka, ale bolo to nutne...)
Nova pneu vzadu Mitas E08 (obutie + vyvazenie) - ja som len dodal pneumatiku.
Novy olej v prednej vydle + gufera
Nove sviecky NGK 9 s dvomi elektrodami
Novy olej + filter
Nastavenie ventilov
Zosynchronizovanie karburatorov
nova brzdova kvapalina
Dokonca mi vypral a napustil olejom vzduchovy filter. (mas pratelny, nebudem ti predsa davat novy.... )
nastavenie zadnej tlmiacej jednotky a pruziny ( utlm a predpätie) - moto mam vysiu, neplava a je trosku tvrdsia ako bola - parada teraz
kontrola celej moto - premazanie klznych casti
- premazanie bovdenov
- ocistenie a namastenie retaze (mal som urobene strojcekom z louis.de, ale urobil to podla seba a retaz ako nova)
- vymena palivovej hadicky (preventivne)
- kontrola rozvodoveho retiazku a sponovaka
- ja uz neviem, na moto ide vsetko ako na novej, vsetky packy, spinace, plynova rukovät, ziadne vole
Ta moto reaguje na plyn ako nikdy. Krasne taha od 3000 +/- 200 otacok. Ziadne vybracie, rezonovanie. Normalne som nevedel ist podla sluchu a pocitu. Druha moto. A hodne lepsia. Moj kolega na nej sedel a nastartoval ju v praci, kde som sa stavil. A povedal: Ty kokos, toto nepredavaj. (Jazdi 2 rocnu Ducati Monster. Bol nadseny s vyzoru a zvuku Freewinda)
Garaz mechanika: Zem bola taka cista a vsetko v garazi, ako by sa tam nikdy nic nerobilo. Poriadok v naradi, cista zem, ponky... NA stene niekolko orginal certifikatov o skoleniach Suzuki u nas aj v zahranici... Klobuk, prilba, ci cokolvek dolu... Maximalna spokojnost....
Dostal som sa k nemu po znamosti. Mozem zistit, ci este berie zakaznikov.
Nove loziska v hlave riadenia (to bola palka, ale bolo to nutne...)
Nova pneu vzadu Mitas E08 (obutie + vyvazenie) - ja som len dodal pneumatiku.
Novy olej v prednej vydle + gufera
Nove sviecky NGK 9 s dvomi elektrodami
Novy olej + filter
Nastavenie ventilov
Zosynchronizovanie karburatorov
nova brzdova kvapalina
Dokonca mi vypral a napustil olejom vzduchovy filter. (mas pratelny, nebudem ti predsa davat novy.... )
nastavenie zadnej tlmiacej jednotky a pruziny ( utlm a predpätie) - moto mam vysiu, neplava a je trosku tvrdsia ako bola - parada teraz
kontrola celej moto - premazanie klznych casti
- premazanie bovdenov
- ocistenie a namastenie retaze (mal som urobene strojcekom z louis.de, ale urobil to podla seba a retaz ako nova)
- vymena palivovej hadicky (preventivne)
- kontrola rozvodoveho retiazku a sponovaka
- ja uz neviem, na moto ide vsetko ako na novej, vsetky packy, spinace, plynova rukovät, ziadne vole
Ta moto reaguje na plyn ako nikdy. Krasne taha od 3000 +/- 200 otacok. Ziadne vybracie, rezonovanie. Normalne som nevedel ist podla sluchu a pocitu. Druha moto. A hodne lepsia. Moj kolega na nej sedel a nastartoval ju v praci, kde som sa stavil. A povedal: Ty kokos, toto nepredavaj. (Jazdi 2 rocnu Ducati Monster. Bol nadseny s vyzoru a zvuku Freewinda)
Garaz mechanika: Zem bola taka cista a vsetko v garazi, ako by sa tam nikdy nic nerobilo. Poriadok v naradi, cista zem, ponky... NA stene niekolko orginal certifikatov o skoleniach Suzuki u nas aj v zahranici... Klobuk, prilba, ci cokolvek dolu... Maximalna spokojnost....
Dostal som sa k nemu po znamosti. Mozem zistit, ci este berie zakaznikov.
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si v pátek přivezl taky svého Wětráka ze servisu.
Nechal jsem si vyměnit olej v předních vydlích + gufera (Na doporučení olej hustčí než tam byl nepamatuji si ale jakej) cena oleje 975,-kč + práce
Seřídit ventily + kontrola řetízku
Kontrola ložisek v krku řízení.(Naštěstí se ještě nemusejí měnit)
Oprava tachometru (už mě konečně zase funguje) cena 830,-kč + práce
Výměna brzdového spínače 503,-kč + práce
Výměna předních brzd.destiček 710,- + práce
Výměna oleje v motoru a filtru
Přetěsnění víka ventilů.
Celková cena 6072,-kč no hrůza.No ale když je to pro mého miláčka...
Ps.Dneska jsem si hned udělal takovej okruh cca 98,5 km a tím jsem ukončil letošní sezónu.
Nechal jsem si vyměnit olej v předních vydlích + gufera (Na doporučení olej hustčí než tam byl nepamatuji si ale jakej) cena oleje 975,-kč + práce
Přetěsnění víka ventilů.
Ps.Dneska jsem si hned udělal takovej okruh cca 98,5 km a tím jsem ukončil letošní sezónu.
Ty se máš, já vezu Freewa na servis až koncem ledna. Takže už aby bylo jaro.
- JirkaS
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si nechal zkontrolovat Wětráka...
-seřízení ventilů
-kontrola rozvoďáku
-seřízení karburátorů
-přetěsnění víka rozvodů (u Wětráka docela neobvyklá závada )
-kontrola ložisek v kolech (nebýt Hrocha, tak bych to vůbec neřešil)
-kontrola ložisek v hlavě řízení
-výměna brzdové kapaliny
-kontrola a promazání lanovodů
cena - 1680,-
co mě celkem překvapilo, že prý skoro všechno bylo v pořádku (vůle, rozvoďák, ložiska...). Neměl jsem totiž při koupi o mašině moc informací, předchozí majitel ji měl jenom necelý rok a tak jediný co natom dělal byl olej...
-seřízení ventilů
-kontrola rozvoďáku
-seřízení karburátorů
-přetěsnění víka rozvodů (u Wětráka docela neobvyklá závada )
-kontrola ložisek v kolech (nebýt Hrocha, tak bych to vůbec neřešil)
-kontrola ložisek v hlavě řízení
-výměna brzdové kapaliny
-kontrola a promazání lanovodů
cena - 1680,-
co mě celkem překvapilo, že prý skoro všechno bylo v pořádku (vůle, rozvoďák, ložiska...). Neměl jsem totiž při koupi o mašině moc informací, předchozí majitel ji měl jenom necelý rok a tak jediný co natom dělal byl olej...
Není rum není šturm
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
1680 je docela slušná cena zdá se... Možná bych měl ty ventily a karburátory taky nechat zkouknout... ale nevím kde, tady v okolí Kladna...
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
Nechával jsem si karburátory a ventily seřizovat v Suzamoto, jsem spokojenej, cena servisu je teď do 28.2.09 snížená na 400,- Kč/hod: http://www.suzamoto.cz/cs/novinka/30
Je to na Zličíně, z Kladna co by kamenem dohodil .
Je to na Zličíně, z Kladna co by kamenem dohodil .
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
To je dobrá cena. Teď je to bohužel trošku z ruky - ta cenová akce. Vzhledem k tomu počasíčku Být to co je ted pod nulou, nad nulou, tak si tam na karbce zajedu. Jen na kontrolu, nevím jestli jsou potřeba štelovat.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
ty jsi menil brzdovy spinac ? proc?Vitouš píše:Tak jsem si v pátek přivezl taky svého Wětráka ze servisu.
Přetěsnění víka ventilů.
x x x jinak to neumim
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
No aby jsi si do mě nedloubnul.Nefunguje mě už 2 roky tak jsem si řekl že už je na čase.A i přes můj rychlejší způsob jízdy občas jedu s někým kdo se mě dokáže držet tak to je ohleduplnější když vidí kdy brzdím.
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
ja to tak nemyslel ,me taky prestal fungovat tak jsem ho opatrne nozem rozevrel oni sice upadly ty cudliky co je to s nima zataveny a obrousil kontaky a fungoval vesele dal.cudliky jsem zase pritavil a je to.Vitouš píše:No aby jsi si do mě nedloubnul.Nefunguje mě už 2 roky tak jsem si řekl že už je na čase.A i přes můj rychlejší způsob jízdy občas jedu s někým kdo se mě dokáže držet tak to je ohleduplnější když vidí kdy brzdím.
x x x jinak to neumim
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslel ze to bude moje prace.A ty sis to nechal udelat v servisu.No nic neva.Mohl si hodne usetrit.
Ps:Za ten olej do vidli se mi to zda dost penez.
Co je stary,to je dobry ...
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
A ty brzdovy desticky?To je taky nejak moc.Si to nemohl vydrzet do mi navstevy vid?DEEP píše:Ja myslel ze to bude moje prace.A ty sis to nechal udelat v servisu.No nic neva.Mohl si hodne usetrit.
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Desky bych si samozřejmě vyměnil sám a i některý jiný věci ale když už to bylo v servise tak jsem to nechal udělat.Jsem už holt línej.Pořád je ve hře ten startér.Už jsm mluvil s Vitasem blíží se jaro tak by chom mohli udělat ten servisní meidan u nás na chalupě.DEEP píše:A ty brzdovy desticky?To je taky nejak moc.Si to nemohl vydrzet do mi navstevy vid?DEEP píše:Ja myslel ze to bude moje prace.A ty sis to nechal udelat v servisu.No nic neva.Mohl si hodne usetrit.
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
Jo v poho.To by jsme mohli.Ale jel bych asi autem abych pobral vsechen vercajk.Co kdybi neco.Nebo kdybi jste chteli udelat jeste neco jinyho.
A kdo tam vsechno bude?
A kdo tam vsechno bude?
Když to jen trochu půjde tak já.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k místu na spaní tak asi jen ty,Vitas,Sinner a já.Hlavně abychom se trefili do termínu kdy bude moje žena pracovat přes víkend (asi by naší sešlost s předpokládaným popijením nerozchodila)a taky aby se to hodilo vám.Snad to nějak skloubíme.DEEP píše:Jo v poho.To by jsme mohli.Ale jel bych asi autem abych pobral vsechen vercajk.Co kdybi neco.Nebo kdybi jste chteli udelat jeste neco jinyho.
A kdo tam vsechno bude?
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
6,7,8, mam asi volno
14 jedu na vystavu motocykl
20,21,22 slavime svatbu a muj nastup do nemocnice
28,29 by to bylo mozna realny jestli budu moct chodit ponevac budu mit rozrezanou nozicku.
14 jedu na vystavu motocykl
20,21,22 slavime svatbu a muj nastup do nemocnice
28,29 by to bylo mozna realny jestli budu moct chodit ponevac budu mit rozrezanou nozicku.