Zadní světlo
Zadní světlo
Ahoj. Potřebuji poradit, jak vyměnit žárovku zadního světla.
Jde o to, že ze zadu blatníku jsou 2 šrouby (ty jsou v pohodě) a pak je jeden z vrchu. Na ten vrchní se ale nemám jak dostat!! Je tam nosič a nosič na kufr. Nejde to nějak jednodušeji? třeba přes sklíčko?
Jde o to, že ze zadu blatníku jsou 2 šrouby (ty jsou v pohodě) a pak je jeden z vrchu. Na ten vrchní se ale nemám jak dostat!! Je tam nosič a nosič na kufr. Nejde to nějak jednodušeji? třeba přes sklíčko?
r.v.1999; poč.stav: 13300km x 32222km nyní; Pneu Michelin Anakee 2; Motul 5100; NGK CR10EK-22222km; Goldfren AD(vydržely jen 15000km) +seřízení ventylů-24200km
Výlety: Barcelona, Řím; UK
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadní světlo
Hele podívej se líp zezadu na blatník. Mezi šroubama je gumová čvercová krytka, vyloupni ji nejlíp širokým šroubovákem a voalááááá, už je otočíš paticí (je na bajonetu) a vytáhneš ji i se žárovkou
Freewind r.v.1999, modro-stříbrná, najeto při koupi 42tis, teď 48 tis. , vyhřívaný hefty,kufr GIVI, pneu MITAS E08
Díky. Té gumové krytky jsem si všiml, ale nenašel jsem nikde místo, kde by se dala odloupnout.... proto ta záhada a proto se raději tady zeptám, než abych jako blbec rozdělával celý zadní světlo. Díky.sandman.21 píše:Hele podívej se líp zezadu na blatník. Mezi šroubama je gumová čvercová krytka, vyloupni ji nejlíp širokým šroubovákem a voalááááá, už je otočíš paticí (je na bajonetu) a vytáhneš ji i se žárovkou
r.v.1999; poč.stav: 13300km x 32222km nyní; Pneu Michelin Anakee 2; Motul 5100; NGK CR10EK-22222km; Goldfren AD(vydržely jen 15000km) +seřízení ventylů-24200km
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je vzít fakt širší šroubovák a začít dole veptostřed ( prostě uprostřed dolní - té delší strany) Jde to ztuha, ale když zabereš, tak to jde.... Jinak tam není co rozbít
Freewind r.v.1999, modro-stříbrná, najeto při koupi 42tis, teď 48 tis. , vyhřívaný hefty,kufr GIVI, pneu MITAS E08
POZOR!!! Nebyla to vadná žárovka! Ale špatný kontakt na na zapínači světel na pravé straně řidítka! Otáčel jsem s ním kontakt naběhl. Mohl za to asi ten pád z bočního stojánku. Blikal mi display a později nefungovaly parkovačky.
PS: žárovku jsem přibalil k přední náhradní a mám je alespoň předpisově v záloze.
PS: žárovku jsem přibalil k přední náhradní a mám je alespoň předpisově v záloze.
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
jo jo vypinac uz jsme zde resily hlavne nekupovat novy ja ho rozebral vycistil kontakty slozil a fungule
x x x jinak to neumim
- Vitouš
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
POZOR od 15.9.2009 už nemusíš vozit na motorce náhradní žárovky.Musíš mít akorát náhradní pojistky (ty máme stejně v pojistkové skříňce) a lekárnu.komcas píše:POZOR!!! Nebyla to vadná žárovka! Ale špatný kontakt na na zapínači světel na pravé straně řidítka! Otáčel jsem s ním kontakt naběhl. Mohl za to asi ten pád z bočního stojánku. Blikal mi display a později nefungovaly parkovačky.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Žejo, já věděl že mám pravdu. V pondělí sem byl na technické+evidenčce s bráchovým Varaderem a chtěl po mě vidět žárovky. Poté, co sem mu řek, že je je nemám ani v druhé motorce, protože výměna trvá 2 hodiny tak mi dal teda pokoj. Ten byl otravnej. Kontroloval rozměr pneumatik, brzdil, blikal, svítil, dálkový světla, klakson, nářadí, lékárna, fotil snad 4 čísla na rámu a motoru... a ještě nedovolil dovnitř jít bráchovi a nechal ho venku před vraty na dešti, že dovnitř smí jen řidič. Už tam nepojedu.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
Rimmerak píše:Žejo, já věděl že mám pravdu. V pondělí sem byl na technické+evidenčce s bráchovým Varaderem a chtěl po mě vidět žárovky. Poté, co sem mu řek, že je je nemám ani v druhé motorce, protože výměna trvá 2 hodiny tak mi dal teda pokoj. Ten byl otravnej. Kontroloval rozměr pneumatik, brzdil, blikal, svítil, dálkový světla, klakson, nářadí, lékárna, fotil snad 4 čísla na rámu a motoru... a ještě nedovolil dovnitř jít bráchovi a nechal ho venku před vraty na dešti, že dovnitř smí jen řidič. Už tam nepojedu.
tak to je mazec ja přijel : co nechcete abych vam kontroloval ? nevim koukl na gumy pochvalil že jsou nove jkoukl svetla blinkry čislo vyrobni a jel jsem domu ))
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Já s freewindem taky v pohodě. Tentokrát jsem byl ale né na Kladně, ale v Novém Strašecí a tam jsou asi zmrdi. Bohužel na kladně mají jen do 15:00
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.