Pro jednoho z nás freewinďáků jsem vyráběl posledních 14 dní (s velkými přestávkami - není čas) další centrální stojan. Doznal dalších změn a vylepšení. (Kua, teď bude můj prototyp namontovaný na mým mazlíkovi nejhorší a nejošlivější).
Mno každopádně můžu napsat seznam změn, co jsem provedl.
1. Zesílení horních dorazů, kterými stojan drží v poloze vůči motorce - když na stojanu stojí
2. Předělání dorazu polohy "za jízdy" kdy je stojan opřen o závěs - měl jsem tam plocháček na výšku, teď je tam 8mm plech na šířku, aby se dotýkal velkou plochou a nevyklepával do dorazu na motorce dírku.
3. Změna závěsu pružinky na 2 kusy - s jednou pružinou SIMPSON stojan trochu klepe v hrbolech
4. už jsem nedělal zapilovávaný spoje tak aby pasovali na rádius trubky na kterou navazují, splácnul jsem styčný místa ve svěráku a vejde se tam teď lepší pevnější svár.
5. Změnil jsem design a ukotvení "ucha" na konci našlapávací páky
6. Odstranil jsem výztuhu mezi našlapávací pákou a nohou - je tam k ničemu, ten svár je nezničitelněj
7. Zvětšil jsem plochu dosedacích botek - bo to musí stát stabilně i na štěrku
8. Navařil jsem housenky na spodní stranu dosedacích desek - no nechci aby to budoucímu majiteli někde uklouzlo
9. Stojan bude samozřejmně otryskaný a nalakovaný
10. Cena 800kč plus pošta - záleží na tom, kolik mám času, kdyby někdo ještě chtěl, mám tu koupenou trubku ještě na jeden kus.
Zde jsou fotky
http://rimmerak-freewind.rajce.idnes.cz ... ni_stojan/
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.