Brzdové desky
Brzdové desky
Je nějaký servisní limit (myslím tloušťku) pro výměnu předních brzdových destiček?
- Rimmerak
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brzdové desky
Myslím, že 2 mm už je taková krajní mez... Ale klidně juknu odpoledne do manuálu, pokud to do tý doby neprozradí někdo jiný.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Já sice nevím kolik doporučuje výrobce ale vzhledem ktomu že nové destičky mají asi 5-6 mm tak se mě zdají 2 mm moc.Já jsem je měnil když se mě vizuálně zdáli slabé a po vymontování měli sotva 1 mm.Myslím že to bylo tak akorát na výměnu.Rimmerak píše:Myslím, že 2 mm už je taková krajní mez... Ale klidně juknu odpoledne do manuálu, pokud to do tý doby neprozradí někdo jiný.
Pokud neplánuješ nějakou delší cestu tak bych si je koupil do foroty a vyměnil bych je až se ti bude zdát že jsou slabounké.Já podle své zkušenosti bych doporučoval zhruba ten 1 mm.
- J-Fox
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně si kup úplně obyčejný. Koupil jsem si drahý a výsledek je ten že pískaji a kotouč je takovej hrubej. Zdřejmně na to naše kotouče nejsou dělaný.
Hroch má tu samou zkušenost.
Hroch má tu samou zkušenost.
Kdo druhému jámu jámu... až se ucho utrhne.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Taky si myslím, že je lepší koupit horší desky a častěji je měnit než koupit tvrdý, držáky, ale aby žraly kotouč. Přední kotouč stojí 5200kč, tam to už zamrzí. Zadní je za 1600kč, tam to není taková tragédie jako vepředu
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
dokážu sehnat přední za 2500,- z biga 800 má ho sice na druhý straně ale de použít je to ten samej.
ahoj,tak jsem měnil přední desky i kotouč dal jsem ferodo platinium a kotouč (teda jenom obruč) mě vyšel na 2200kč
- Přílohy
-
- SP_A0449.jpg (71.84 KiB) Zobrazeno 20543 x
Ten kotúč vyzerá suprovo.
To ventilovanie je super.Malo by ho lepšie chladiť a ešte to aj dobre vyzerá.
To ventilovanie je super.Malo by ho lepšie chladiť a ešte to aj dobre vyzerá.
Ješte mám sejen dotaz, kdyz jsme dojížděj staré desky tak při brždění to vydávalo takový bzučivý zvuk, tak jsem si řek že je tam nějaká ochranná vstva která tímto zvukem upozorňuje na sjeté desky, no jo ale po výměně za nové je to bzučení slyšet znovu. Je to špatnýma novýma deskama (EBC), nebo čím jiným to může být způsobene.
ahoj,VTRko a bandour mě to taky dělal,takovej čmelák při brždění.Myslím že to není žádnej problém.plovoucí kotouč to asi dělá.Wojni píše:Ješte mám sejen dotaz, kdyz jsme dojížděj staré desky tak při brždění to vydávalo takový bzučivý zvuk, tak jsem si řek že je tam nějaká ochranná vstva která tímto zvukem upozorňuje na sjeté desky, no jo ale po výměně za nové je to bzučení slyšet znovu. Je to špatnýma novýma deskama (EBC), nebo čím jiným to může být způsobene.
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Neřeš to mě to taky dělá.Je to asi normálka.
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
mě to taky dělá a dokonce se mi to líbí
taky jsem si všimnul mírnýho bzučení při brždění, mam dojem že to dělá perforování v kotouči...
- šimi
Ahoj kluci,kde kupujete náhradní brzdové desky a jaké?Jsou nějaké jen na Freewinda,nebo se dělají univerzál pro více druhů motocyklů?
Moje desky už řvou o výměnu.Můžete mě poradit jestli bych zvládl výměnu sám?Díky za odpověď.
Moje desky už řvou o výměnu.Můžete mě poradit jestli bych zvládl výměnu sám?Díky za odpověď.
Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
- šimi
Našel jsem na internetu tyhle desky,máte s nimi někdo zkušenost?
http://www.motostar.cz/cs/tabulky-sbs.html
ps:po zadání motocyklu se zobrazí desky
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
osobni skusenost nemam ale pry jsou supr.vymenu udelas levou zadni
x x x jinak to neumim
ti je vyměním,jsem dnes jel okolo vašehošimi píše:Ahoj kluci,kde kupujete náhradní brzdové desky a jaké?Jsou nějaké jen na Freewinda,nebo se dělají univerzál pro více druhů motocyklů?
Čekají mě taky ještě letos v předu mám tak 1mm a vzadu asi 2mm. to není úplně košer, výměna je opravdu asi v pohodě.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Také budu muset řešit tuto sezonu výměnu zadních brzdových destiček, tak se ptám doporučí mi někdo určitý typ a výrobce?
Co jsem se tak díval tak jsou od LUCASe, GOLDFren atd... koupit asi raději měkčí, než pak měnit celej kotouč, když ho "sežerou" ????
Co jsem se tak díval tak jsou od LUCASe, GOLDFren atd... koupit asi raději měkčí, než pak měnit celej kotouč, když ho "sežerou" ????
Freewind r.v.1999, modro-stříbrná, najeto při koupi 42tis, teď 48 tis. , vyhřívaný hefty,kufr GIVI, pneu MITAS E08
na GS 500 jsou stejnyšimi píše:Našel jsem na internetu tyhle desky,máte s nimi někdo zkušenost?
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
goldfren uz nikdy dal jsem je tam a piskaly a kotouc hrozne zhrubl uz nikdysandman.21 píše:Také budu muset řešit tuto sezonu výměnu zadních brzdových destiček, tak se ptám doporučí mi někdo určitý typ a výrobce?
x x x jinak to neumim
- palciatko
- Motorkář
Platnicky sa menia vtedy, ak su opotrebovane tak, ze v nich uz nie su drazky - da sa to skontrolovat bez demontaze, pohladom z lavej strany na lavu platnicku. Vtedy je zmes cca 1,5-2mm hruba.
Zadne platnicky som menil davnejsie - dal som tam goldfren, uz netusim, ze aku zmes, stali nebohych 650 SKK
Ale asi som zvolil zlu zmes, lebo nastup brzdneho ucinku nebol plynuly.
Povodne tam boli nissiny ("NISSIN mn 146 ef" - ale take oznacenie som u nissinov nenasiel, zeby prvomontaz vydrzala 50 000km? )
Tak som nakoniec objednal NISSIN 2P-204NS. NS je typ zmesi.
V katalogu NISSIN tieto platnicky vsak pri XFku nie su uvedene, objednaval som ich podla obrysu starych, podla toho to predajca objednal. Na dobierku stali 1050SKK. Maju krasny nastup a lepsiu davkovatelnost ako goldfreny.
Predne platnicky mam TOKICO (zeby prvomontaz vydrzala doteraz 65 000km? ), su tam od kupy, vela uz nevydrzia, max 5 000km, dam tam asi nissiny, lebo neviem, ci sa mi podari zohnat TOKICO.
Zadne platnicky som menil davnejsie - dal som tam goldfren, uz netusim, ze aku zmes, stali nebohych 650 SKK
Ale asi som zvolil zlu zmes, lebo nastup brzdneho ucinku nebol plynuly.
Povodne tam boli nissiny ("NISSIN mn 146 ef" - ale take oznacenie som u nissinov nenasiel, zeby prvomontaz vydrzala 50 000km? )
Tak som nakoniec objednal NISSIN 2P-204NS. NS je typ zmesi.
V katalogu NISSIN tieto platnicky vsak pri XFku nie su uvedene, objednaval som ich podla obrysu starych, podla toho to predajca objednal. Na dobierku stali 1050SKK. Maju krasny nastup a lepsiu davkovatelnost ako goldfreny.
Predne platnicky mam TOKICO (zeby prvomontaz vydrzala doteraz 65 000km? ), su tam od kupy, vela uz nevydrzia, max 5 000km, dam tam asi nissiny, lebo neviem, ci sa mi podari zohnat TOKICO.
- šimi
ti je vyměním,jsem dnes jel okolo vašeho[/quote]
Rame,z které části Brna jsi?Kolem mě jsi jel náhodou nebo tady někoho máš?
Rame,z které části Brna jsi?Kolem mě jsi jel náhodou nebo tady někoho máš?