Rozvody
- DEEP
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Rozvody
Tak po dlouhe dobe se opet prihlasuji.No a teda dal jsem svoji masu poprve do servisu na prevencku.Panove na tacho mam poctivych 36 500km.Nechal jsem si prohlidnout cely vrsek motoru.Tedy hlavu rozvodak napinak ventyli.
A
Sami mechanici byli prekvapeni jak je vse v naprostem poradku.Jen vyfukovy ventyli malinko povolili .Ponevac tam je fakt hooodne tepla.Delaji to pry na vsech vzduchacich..
Jinak rozvodak vydrzi pry okolo 55 000 az 60 000 km. ALE!!!
Je lepsi to udelat o 10 000km drive. 55 000km je uz na hrane preskoceni ci pretrhnuti retizku.
Takze pristi rok nebo az ten dalsi budu menit rozvody.
Retizek u nas stoji 1854kc.Napinak 2300kc.Poptam se ale v nemecku bude to o dost levnejsi..Jo a jinak vice mene lidi z vas vi ze mam na masine Ladak RP.Mechanik mi rekl ze je to dobre vystelovany.Ze jde pekne za plinem.Tot asi zatim vse ...
A
Sami mechanici byli prekvapeni jak je vse v naprostem poradku.Jen vyfukovy ventyli malinko povolili .Ponevac tam je fakt hooodne tepla.Delaji to pry na vsech vzduchacich..
Jinak rozvodak vydrzi pry okolo 55 000 az 60 000 km. ALE!!!
Je lepsi to udelat o 10 000km drive. 55 000km je uz na hrane preskoceni ci pretrhnuti retizku.
Takze pristi rok nebo az ten dalsi budu menit rozvody.
Retizek u nas stoji 1854kc.Napinak 2300kc.Poptam se ale v nemecku bude to o dost levnejsi..Jo a jinak vice mene lidi z vas vi ze mam na masine Ladak RP.Mechanik mi rekl ze je to dobre vystelovany.Ze jde pekne za plinem.Tot asi zatim vse ...
Co je stary,to je dobry ...
Re: Rozvody
S tím rozvoďákem dej určitě vědět, to mně fakt zajímá, hlavně ta cena, tady mi řekli 3000 Kč jen za řetízek. Ještě se chci zeptat, ventily si ještě nikdy nedělal?
Já je nechávám seřídit vlastně pokaždé když jedu do servisu.
Já je nechávám seřídit vlastně pokaždé když jedu do servisu.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
No ja si je delam vlastne uplne sam.Ale diky tomu ze jsem si nechal zmerit retizek jak je na tom tak jsem si je nechal taky preliznout.Z tou cenou dam samozrejme vedet vsem.Uz i Vitouse to zajimalo.Tak az se mi ozvou z nemecka.Dam hned vedet.
U výměny rozvoďáku a napínáku se hovoři o počtu ujetých km. Je otázka věrohodnosti najetých km. Já jsem v ČR 3 vlastníkem motorky a o některých věcech mám menší pochybnosti. Tak přemýšlím nad tím, podle čeho poznat, že je třeba vyměnit rozvodový řetěz. Na tachometru mám 21000 km (r.v. 1998). Jinak ventily si dělám sám, olej to nežere a prakticky nemám žádné problémy. Tak váhám, jestli s tím jít do servisu, kde může být i větší amatér než jsem já sám a pro tohoto bude hlediskem počet km či výše úhrady za výměnu rozvoďáku a to bez ohledu, v jakém je skutečném stavu.
Ty rozvody začnou šustit, je to prý nepřehlédnutelné. Prý se to také dá poznat podle toho jak moc je vytlačen napínák. Ale nevím co je na tom pravdy. Já mám nalítáno 34 tisíc ještě prý není měnit potřeba.
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
O.K. Siner ma recht.Mam Tam Necelich 36 000km.A napinak je zhruba na 75%.Rozvody si necham ale udelat v servisu.Na to aby jsi retizek spojil potrebujes spesl kleste.A musis to umet taky nastavit,kdybi jse ti to nahodou pohnulo na vacce.Mam kamose v Honde uz to dela vic nez dlouho.A samozrejmne druha vec je kdyz se ti to potka mas zaruku.Kdez to kdyz si to udelas sam.Mas PRD.
Deepe, jak to vypadá s tvým rozvoďákem, Byl bych docela rád až budeme u Vitouše, kdyby si se na to "juknul" u mně. Nejsem si moc jist jak je na tom.
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
reknu ti to u Vitouse.Se do toho nehrab.Ostatne tam mu ho vyndam a ukazu ti to.
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
Tak oryginal retizek na rozvody stoji102€ ,-.A napinak 93€,-.Ale ten retizek bych neresil.Ve stejny kvalite sezenete i levnejsi od jiny znacky.Jinak ceny se meni na ukor kurzu.
Doba dodani 3-4 dny.
Doba dodani 3-4 dny.
- palciatko
- Motorkář
Zatial rozvodovku ma mojej moto nepocut, teda aspon ja ju nepocujem
Nedavno som skusal, ze ako na tom ta rozvodovka vlastne je - piest v TDC, napinak som vybral von, uplne povolil a zalozil naspat do valca. Vzdialenost tesniacich ploch napinaka a valca bola cca 1.5-2 cm. Mate niekto z vas podobne meranie?
Zistoval som si aj cenu rozvodovej retaze - neoriginal DID cca 60EUR - takze nic strasne
A nevidim dovod, preco preventivne menit aj napinak, ked funguje... Jedina vec, co sa mu moze stat, je to, ze v nom praskne pruzina - ALE ani v takom pripade sa rozvodova retaz okamzite neuvolni a nepreskoci.
Skor by sa IMHO oplatilo vymenit horne a dolne ozubene kolieska, po ktorych rozvodovka bezi, ale kto by kvoli dolnemu koliesku polil motor???
Nedavno som skusal, ze ako na tom ta rozvodovka vlastne je - piest v TDC, napinak som vybral von, uplne povolil a zalozil naspat do valca. Vzdialenost tesniacich ploch napinaka a valca bola cca 1.5-2 cm. Mate niekto z vas podobne meranie?
Zistoval som si aj cenu rozvodovej retaze - neoriginal DID cca 60EUR - takze nic strasne
A nevidim dovod, preco preventivne menit aj napinak, ked funguje... Jedina vec, co sa mu moze stat, je to, ze v nom praskne pruzina - ALE ani v takom pripade sa rozvodova retaz okamzite neuvolni a nepreskoci.
Skor by sa IMHO oplatilo vymenit horne a dolne ozubene kolieska, po ktorych rozvodovka bezi, ale kto by kvoli dolnemu koliesku polil motor???
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Jen otázka. Co to znamená "začne šustit" ? Šustění slyším, ale není moc výrazný a nevím jestli je to normální nebo ne. Vibrace motorka téměř nemá, tedy alespoň se mi nezdá, že by měla. Určitě vibruje míň, jak 600ccm jednoválec Cagiva River s poctivými 6000km kterou jsem měl předtím (fakt téměř nová, byly jí 2 roky) a vibrovala víc.
Napínák jsem měl vyndaný v létě a byl tak v polovině? Přibližně. Zkouknu ho znovu.
Jo a je opravdu nutný měnit napínák? Podle mě to není spotřební díl. Řetízek od DID stojí kolem 1800 peněz. Servis netuším, kolik může chtít. Sám si na rozvody netroufám.
Napínák jsem měl vyndaný v létě a byl tak v polovině? Přibližně. Zkouknu ho znovu.
Jo a je opravdu nutný měnit napínák? Podle mě to není spotřební díl. Řetízek od DID stojí kolem 1800 peněz. Servis netuším, kolik může chtít. Sám si na rozvody netroufám.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- palciatko
- Motorkář
Asi predsa len tu rozvodovu retaz vymenim...
palciatko co ten obrazok ukazuje? Da sa ten sponovak skontrolovat takto pohladom zvonka?
Inak ako? Freewind poslucha?
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě ten obrázek ukazuje to, že ten napínák do nejvytahanějšího stavu řezízku má ještě tuhle vzdálenost, kterou může ještě vyjet. Podobně jsem to měl na podzim já, když jsem napínák přetěsňoval, protože mi okolo děsně chcalo - litr na 100km přibližně Koukám, že to tam máš taky nějak ulepený.kanko00 píše:palciatko co ten obrazok ukazuje? Da sa ten sponovak skontrolovat takto pohladom zvonka?
- palciatko
- Motorkář
Rimmerak moj obrazok opisal dokonale Nie je na nom kontrola sponovaka - skor som sa snazil zistit, ci este sponovak dokaze retaz napnut, ak sa retaz casom postupne viac vytaha...
@kanko00: No ked som si minule pozeral v galerii Tvoje XFko.... Tak prilbu dole Pekne si sa s nim vyhral.
Moje XFko je na tom trochu horsie - vidno to trochu aj na tej foto. Zima bola dlha a asi mu bolo za mnou smutno, tak sa po prvej jarnej jazde 'rozslzilo' Ono sice trochu to slzilo uz aj na jesen....
Takze teraz si XFko vo forme puzzle 'odpociva' na stojane a niektore jeho casti na stole - a ja z toho postupne skladam to, cim este nedavno bolo
@kanko00: No ked som si minule pozeral v galerii Tvoje XFko.... Tak prilbu dole Pekne si sa s nim vyhral.
Moje XFko je na tom trochu horsie - vidno to trochu aj na tej foto. Zima bola dlha a asi mu bolo za mnou smutno, tak sa po prvej jarnej jazde 'rozslzilo' Ono sice trochu to slzilo uz aj na jesen....
Takze teraz si XFko vo forme puzzle 'odpociva' na stojane a niektore jeho casti na stole - a ja z toho postupne skladam to, cim este nedavno bolo
Tak mně napínák minulý týden prasknul. Další škody, byť jsem s tím asi ještě 50 km jela, naštěstí nebyly, ale na výměnu půjde i rozvoďák. Na tachometru mám lehce přes 30 tis, tak nevím, kde soudruzi udělali chybu.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Možná udělali soudruzi chybu jen v tom, že jde stočit tachometrSepie píše:Tak mně napínák minulý týden prasknul. Další škody, byť jsem s tím asi ještě 50 km jela, naštěstí nebyly, ale na výměnu půjde i rozvoďák. Na tachometru mám lehce přes 30 tis, tak nevím, kde soudruzi udělali chybu.
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Sepie píše:Tak mně napínák minulý týden prasknul. Další škody, byť jsem s tím asi ještě 50 km jela, naštěstí nebyly, ale na výměnu půjde i rozvoďák. Na tachometru mám lehce přes 30 tis, tak nevím, kde soudruzi udělali chybu.
A jak se to projevuje když praskne napínák??
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky jde tachometr stočit,protože paměť zajištuje epromka a ta jde vyměnit(odpájenim),nebo jde prudkym světlem nějak vymazat.Jedině že by se zalila.Rimmerak píše:Možná udělali soudruzi chybu jen v tom, že jde stočit tachometrSepie píše:Tak mně napínák minulý týden prasknul. Další škody, byť jsem s tím asi ještě 50 km jela, naštěstí nebyly, ale na výměnu půjde i rozvoďák. Na tachometru mám lehce přes 30 tis, tak nevím, kde soudruzi udělali chybu.