Čaute banda,mám na vás takú prosbu.Tento rok a to vlastne v ten týždeň čo bude freewind zraz by som chcel trocha pojazdiť Čechy a Moravu.A koncom týždňa sa samozrejme zúčastniť free zrazu.
Moja predstava je asi taká že by som vyrazil aj s kamošmi 10.júna sobotu a šiel by som od zaujímavého miesta k ďalšiemu s tým že až bude čas tak na pol ceste by som ešte niečo ďalšie zaujímavé pozrel.Len chcem to robiť tak aby som za jazdy mohol improvizovať podľa počasia a nálady účastníkov.
A práve preto potrebujem od vás cenné informácie ohľadom toho ktoré cesty stoja za zvezenie,kde hľadať ubytko,kemp a podobne.Poprípade po dohode niekoho z vás navštíviť.
Ale môžte mi aj poradiť ktoré miesta navštíviť,napríklad hrady,zámky,kúpaliská alebo prírodné zaujimavosti ako vodopády,priehrady s možnosťou kúpania a podobne.
A najhlavnešia vec,niektorý z dní by som chcel zakončiť napríklad v miestnom malom pivovare s možnosťou exkurzie,degustácie a prespatia.
Tak snáď toho na vás nieje moc,za námahu vopred ďakujem.
Moto dovolenka Čechy 2017
- LiborZ
- Dustojník hvězdné pěchoty
Re: Moto dovolenka Čechy 2017
Ahoj Martine, to jsi dal hodně těžké zadání
Máš alespoň hrubý plán, kterou cestou pojedete? Jih, střed nebo sever? Možností je celá řada...
Máš alespoň hrubý plán, kterou cestou pojedete? Jih, střed nebo sever? Možností je celá řada...
Cesta ešte nie je v pláne,bude sa odvíjať od miest ktoré chceme navštíviť.Zatiaľ mám v pláne navštíviť múzeum Olomouckých tvarúžku v Lošticiach alebo pozrieť hrad Bouzov.Záleží od okolností.A potom sa presunuť do Loučny nad Desnou kde je malý súkromný pivovar a penzion v jednom.Tam prespať a na druhý deň ísť pozrieť stesku v oblacích v neďalekej Dolnej Morave.Potom ďalej to moc naplánované nemám ale chcel by som ísť ešte na šumavu,do Prachatíc na Libín do toho lanového parku.Tak Ovin teš sa,prídeme ťa pozrieť.No a ešte by som chcel ísť pozrieť Karlštej.Takže podľa tohodo a ďalších vecí ktoré budú po ceste zaujímavé by som chcel skladať trasu.
A ešte by som rád niečo pozrel aj na Morave takže ten prvý deň naplánujem ešte inak len mi dajte tipy na zaujímavé miesta.
A ešte by som rád niečo pozrel aj na Morave takže ten prvý deň naplánujem ešte inak len mi dajte tipy na zaujímavé miesta.
- Dave842
Můžu dát pár tipů z S Moravy, co mě tak napadá.
Přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně - nejsem si teď jistej jestli se dá oficiálně vyjet až k horní nádrži, nebo to vozí jen autobusy. Ale rozhodně pro mě to bylo zajímavé, i ten rozhled je krásnej.
Zámek Bruntál + přehrada Slezská harta - tam by se dalo třeba rozbalit bivak na břehu, koupačka.
Třeba jeskyně - Mladečské, Punkevní, zhruba okolí Olomouce.
Hrad Bouzov.
Co mě napadá jako pěkné silnice, tak opět Jeseníky. Třeba trasa z Bruntálu přes Václavov na Rýmářov. Pak dál je pěkná cesta opět z Bruntálu přes Vrbno do Karlovy studánky (lázeňské městečko pod Pradědem). V Jeseníkách se dá najít spoustu tras
Přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně - nejsem si teď jistej jestli se dá oficiálně vyjet až k horní nádrži, nebo to vozí jen autobusy. Ale rozhodně pro mě to bylo zajímavé, i ten rozhled je krásnej.
Zámek Bruntál + přehrada Slezská harta - tam by se dalo třeba rozbalit bivak na břehu, koupačka.
Třeba jeskyně - Mladečské, Punkevní, zhruba okolí Olomouce.
Hrad Bouzov.
Co mě napadá jako pěkné silnice, tak opět Jeseníky. Třeba trasa z Bruntálu přes Václavov na Rýmářov. Pak dál je pěkná cesta opět z Bruntálu přes Vrbno do Karlovy studánky (lázeňské městečko pod Pradědem). V Jeseníkách se dá najít spoustu tras
D@VE
- LiborZ
Na jihu M.je také plno možností:
Lednice, Valtice, Mikulov, Mušovské jezera s kempem Merkur (mimochodem za dva tádny se tam bude konat další ročník motorkářské megaakce http://www.eurobikefest.cz/)
vinařské vesnice v okolí Břeclavi a Hodonína (třeba Velké Bílovice s velkým výběrem ubytování)
plno rozhleden a rozhledniček
archeologické naleziště v Mikulčicích nebo v Pavlově
o kousek dál je na jedné hromadě Hrad Buchlov, zámek v Buchlovicích, Velehrad a Archeoskanzen Modrá s rybníkem ve kterém je prosklený tunel jako v některých mořských akváriích
Kroměříž se zámkem rozsáhlými zahradami a hospodou na náměstí s vlastním pivovárkem a ubytováním
Vranovská přehrada, Bítov
Beskydy:
Rožnov pod Radhoštěm skanzen, pivovar s lázněmi a ubytováním (tam jsem zatím nebyl)
Pustevny
Soláň
Kohůtka, na kterou z české strany vede pěkná silnička (povrch dobrý, ale dvě auta si na mnoha místech nevyhnou) a kde vaří vyhlášené borůvkové kynuté knedlíky a lepší brynzové halušky než tam jsem zatím ještě nejedl
atd. atd.
PS: stavit se klidně můžete
Lednice, Valtice, Mikulov, Mušovské jezera s kempem Merkur (mimochodem za dva tádny se tam bude konat další ročník motorkářské megaakce http://www.eurobikefest.cz/)
vinařské vesnice v okolí Břeclavi a Hodonína (třeba Velké Bílovice s velkým výběrem ubytování)
plno rozhleden a rozhledniček
archeologické naleziště v Mikulčicích nebo v Pavlově
o kousek dál je na jedné hromadě Hrad Buchlov, zámek v Buchlovicích, Velehrad a Archeoskanzen Modrá s rybníkem ve kterém je prosklený tunel jako v některých mořských akváriích
Kroměříž se zámkem rozsáhlými zahradami a hospodou na náměstí s vlastním pivovárkem a ubytováním
Vranovská přehrada, Bítov
Beskydy:
Rožnov pod Radhoštěm skanzen, pivovar s lázněmi a ubytováním (tam jsem zatím nebyl)
Pustevny
Soláň
Kohůtka, na kterou z české strany vede pěkná silnička (povrch dobrý, ale dvě auta si na mnoha místech nevyhnou) a kde vaří vyhlášené borůvkové kynuté knedlíky a lepší brynzové halušky než tam jsem zatím ještě nejedl
atd. atd.
PS: stavit se klidně můžete
Chlapi ďakujem za tipy,už som niektoré miesta aj zahrnul do trasy ako Lednice alebo propast Macocha.
Ďalej by som potreboval niečo v okolí Humpolca.Kto ste z toho okolia tak napíšte poprípade môžme vás navštíviť.
Ďalej by som potreboval niečo v okolí Humpolca.Kto ste z toho okolia tak napíšte poprípade môžme vás navštíviť.