nedrží otáčky a teplý nechce naštartovať.
nedrží otáčky a teplý nechce naštartovať.
Zdravim mám problém zo dňa na deň mi prestal ísť motor. Lepšie povedané studený naštartuje na sitic na brnk ale keď sa zohreje tak vôbec neudrží otáčky musia biť sa nejak cez 2500 aby ich udržal. A naštartovať zohriaty motor je úplný zázrak. Neviete mi poradiť kde hľadať chybu? Diki
Re: nedrží otáčky a teplý nechce naštartovať.
membrány karburátoru? přicpaná hadička podtlaku. Horší straty za tepla nejsou neobvyklé. Ale zase žádný drámo, zkus vyměnit svíce. Po zahřátí mohou jit do háje.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
- Dave842
- Dustojník hvězdné pěchoty
Přesně tak. Buď zapalování - svíčky.
Bych asi zkusil pohledově vydělat svíčky a podívat se na jiskru za studena a za tepla. Ale samozřejmě ve válci pod tlakem to může být jinak..
Ty podtlakové hadičky taky skoukneš bez velké demontáže.. Pak už jedině shodit karbece a omrknout je zevnitř.
Bych asi zkusil pohledově vydělat svíčky a podívat se na jiskru za studena a za tepla. Ale samozřejmě ve válci pod tlakem to může být jinak..
Ty podtlakové hadičky taky skoukneš bez velké demontáže.. Pak už jedině shodit karbece a omrknout je zevnitř.
D@VE
Sviečky sú nové a pozrel tie podtlaky ale asi bude niečo v karbecoch . lebo posledná jazda tak vtedy štartoval na brnk al teplý a aj studený. Len som domov prišiel na rezervu a nalial som tam asi 1 L benzínu v ktorom bolo trochu motorového oleja možno tak 0.1 dl ale to hádam nespravili nič.
- LiborZ
Natankoval jsi pak ještě do plné, nebo jezdíš na tu olejovou směs?jancco píše:Sviečky sú nové a pozrel tie podtlaky ale asi bude niečo v karbecoch . lebo posledná jazda tak vtedy štartoval na brnk al teplý a aj studený. Len som domov prišiel na rezervu a nalial som tam asi 1 L benzínu v ktorom bolo trochu motorového oleja možno tak 0.1 dl ale to hádam nespravili nič.
Dotankoval som tam asi 3 L . ale v podstate je tam tá olejová zmes.dnes som mal vyhodené karburátory tie sú ok . a sviečky sú až moc čierne. Skúsim vyliat ten benzín čo tam zostal a natankovať čistý.
Nic v zlom, ale vyber si:
- nakopat do zadnej casti tela
- poklepat po hlave
- odtrhnut hnaty
- poklepat po hlave
- odtrhnut hnaty
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
????????????????kanko00 píše:Nic v zlom, ale vyber si:
- poklepat po hlave
- odtrhnut hnaty
Neotaznikuj tu a nelej do 1V 4T benzin s olejom v pomere 10:1.
Vylej to z nadrze a vyumyvaj ju. Ocisti sviecky a karburator.
PS.: neskusal si jazdit aj na daku inu zmes?
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Má pravdu ten chlapec, ty svíce jsi asi odělal! tak to tě nepřislo ani tak draho. zjistíš po vyštění a potom tam dej ty staré pokud je máš. A upaluj pro nové.
Otaznik bol lebo som ti celkom neporozumel.kanko00 píše:Neotaznikuj tu a nelej do 1V 4T benzin s olejom v pomere 10:1.
pisal som ze tam bolo asi 0,1 dloleja cize pomer 1:100.
Uz viem ze som spravil blbost ale nejak som cakal ze to freewind zobere.
Už som to vsetko vyčistil a preplachol uz len vymenit sviečky a hadam bude OK.
Naštastie som na tom vobec nejazdil , zistil som to pri nastartovani ked som chcel ist preč ale kedze robil blbosti tak som zobral auto takze na tuto zmes siel mozno 10 min na "volnobeh".
DAKUJEM ZA POMOC
ozaj ake sviečky odporučate?
já jezdím na brisk rozdil jsem nikdy nepoznal. Jen na penězích. na strankách brisku je tabulka co tam máš dat.
- Dave842
Já teda mám horší zkušennosti s Briskama. I když ne přímo na motorce.
Dobré jsou do starších strojů - Babetta, Stadion... Ale třeba v autě při nižších otáčkách (1 - 2 tis.) vynechávaly.
Dobré jsou do starších strojů - Babetta, Stadion... Ale třeba v autě při nižších otáčkách (1 - 2 tis.) vynechávaly.
D@VE
Mého "PIONÝRA" neboli fichtla, strály svíčky BRISK výbrus , ale to je hooodně let zpět
Ve větráku mám OBĚ svíčky nové "NGK" a furt jede jen na jeden válec
Ve větráku mám OBĚ svíčky nové "NGK" a furt jede jen na jeden válec
Free Wind
Tak zavada vyriešená nakoniec to mala vsetko na svedomí zohnuta hlava . sila prehnuta na jednom mieste skoro o 0,5mm takže keď sa zohriala púšťala do valca olej a to bol celý problém. Po relaxe hlavu ide všetko ako má.