Garmin Nuvi 250

Odpovědět
traxxas

Garmin Nuvi 250

Příspěvek od traxxas »

GARMIN NUVI 250=navigace pod 6.000,-kč.
http://www.garmin.cz/index.php?section= ... roduct=626

Jak jsem psal včera, že jsem zkoušel nové mapy v Garminu Nuvi, tak sem hodím pár dalších postřehů, jsou hlavně pro ty, kteří jezdí mimo silnice. Umí to zobrazit a taky zobrazuje, dle zvoleného měřítka mapy (volíš ze základního přednastavení buď + plusem nebo - minusem) následující: vrstevnice, polní a lesní cesty, polní a lesní pěšiny i o šířce ať nežeru cca 30cm, turistické a naučné ztezky, samoty i s pojmenováním (pokud ho mají), vodoteče i potůčky, a spoustu dalších věcí, které ani nevím co značí. Jel jsem autem po silničce pro jedno auto (dvě se vyhýbají s kolama v příkopu krokem nebo musí jedno zastavit) v zahrádkářské kolonii, u rybníka, u lesa atd. Přihodím nějaké foto. Fakt ten Garmin musím pochválit... :P
PS: kdo chce si všimne, že některá fota jsou ze stejného stanoviště se změněným měřítkem mapy cca o 2 úrovně. Silnice -normál, ale průmyslové zony v uzavřených areálech umí i panelové cesty.
Přílohy
nové mapy 001.jpg
nové mapy 001.jpg (49.66 KiB) Zobrazeno 11754 x
nové mapy 002.jpg
nové mapy 002.jpg (49.87 KiB) Zobrazeno 11750 x
nové mapy 003.jpg
nové mapy 003.jpg (52.95 KiB) Zobrazeno 11748 x
traxxas

Re: Garmin Nuvi

Příspěvek od traxxas »

Takové ty cancoury-slepé cesty-to jsou třeba vjezdy na zahrádky a už bez asfaltu.... :mrgreen:
Přílohy
nové mapy 004.jpg
nové mapy 004.jpg (50 KiB) Zobrazeno 11736 x
nové mapy 005.jpg
nové mapy 005.jpg (53.85 KiB) Zobrazeno 11742 x
nové mapy 006.jpg
nové mapy 006.jpg (51.25 KiB) Zobrazeno 11739 x
traxxas

Příspěvek od traxxas »

ještě další
Přílohy
nové mapy 007.jpg
nové mapy 007.jpg (52.48 KiB) Zobrazeno 11736 x
nové mapy 008.jpg
nové mapy 008.jpg (46.26 KiB) Zobrazeno 11728 x
nové mapy 009.jpg
nové mapy 009.jpg (47.81 KiB) Zobrazeno 11727 x
traxxas

Příspěvek od traxxas »

a další
Přílohy
nové mapy 010.jpg
nové mapy 010.jpg (50.67 KiB) Zobrazeno 11720 x
nové mapy 011.jpg
nové mapy 011.jpg (52.2 KiB) Zobrazeno 11718 x
nové mapy 013.jpg
nové mapy 013.jpg (46.71 KiB) Zobrazeno 11718 x
Household
Dustojník hvězdné pěchoty

Příspěvek od Household »

Čo je to za NUVI ?
Podľa opisu a obrázkov to vyzerá na CZ topo v2 PRO. Je to tak ?

Mimochodom, mapy pre kohokoľvek z Freewind fóra a akékoľvek nie sú problém pre Garmin. ;)
traxxas

Příspěvek od traxxas »

a ještě
Přílohy
nové mapy 015.jpg
nové mapy 015.jpg (52.78 KiB) Zobrazeno 11711 x
nové mapy 016.jpg
nové mapy 016.jpg (56.17 KiB) Zobrazeno 11716 x
nové mapy 017.jpg
nové mapy 017.jpg (47.8 KiB) Zobrazeno 11707 x
traxxas

Příspěvek od traxxas »

Hele House-čísla (krom označení silnic) jsou kóty?? si myslím-ještě jsem to neštudoval.... :mrgreen:
Přílohy
nové mapy 018.jpg
nové mapy 018.jpg (47.71 KiB) Zobrazeno 11699 x
nové mapy 019.jpg
nové mapy 019.jpg (46.48 KiB) Zobrazeno 11696 x
Household

Příspěvek od Household »

Household píše:Čo je to za NUVI ?

Mimochodom, mapy pre kohokoľvek z Freewind fóra a akékoľvek nie sú problém pre Garmin. ;)

Vidím, že sa strácam v záplave obrázkov.
Pozerám, že si jazdil vo svojom okolí Jindrichuv Hradec a snáď si sa nebol kupať na tom Jazere čo tam je :lol:

CZ topo v2 PRO - je najpodrobnejšie mapa v Európe vytvorené z vojenskej mapy. Je jedinečná, najkvalitnejšia. Sú tam čísla ciest. Aj s číslami priľahlých ciest, čo je ozaj podrobnosť dokonalá. Už sa teším na tú mapu otestovať v praxi na zraze. ;)
traxxas

Příspěvek od traxxas »

Uhodls-je to tak. A je to obyčejná 250..... :mrgreen: :lol:
Včera jsem psal toto:
Tak sem musím sdělit jednu pozitivní info. Dnes jsem si vyzvedl Garmina u místní-mojí oblíbené -firmy ( zabývá se HW+SW+ EZS+ programováním a provozováním sítí-u nich jsem ho koupil cca před 3/4 rokem), po aktualizaci SW a map+ nové mapy. Tak jsem to dal domů oklikou-"zkratkami" kolem lesa, rybníků....áááá....jsem nadšen. Ono to zobrazuje snad i vrstevnice a i názvy samot... No prostě chodí to daleko líp, než když byla nová koupená-loni v létě. Dělal to snad největší šmat co znám na SW a programování a tohle má jako koníčka. Stálo to 250,-Kč včetně 1ks 2 GB SD karty , páč do interní paměti už se všechno nevešlo. Tož ku*va, to to Garmin neumí takhle nastavit rovnou z fabriky anebo nechce a je tam schválně něco zablokovaný, jako se to dělá u jiné spotřební elektroniky? Třeba u audio video je to běžná věc-oni nevyrábí xxx modelů, ale třeba jeden a zaplatil jsi málo-nebude ti fungovat hafo věcí-máš model označený nižžší řadou...a přitom je to uděláno softwarem, který blokuje některé funkce.Takže další případné info podám po dalším ozkoušení.
Nahráno: CN Europe NT 2009.11, TOPO Czech 2, Atlas Czech 7 NT... Všechny mapy zapnuty současně, komunikují a nemají problém a vše zobrazují docela svižně. V manuálu s origo mapami a SW výrobce neporučuje současné použití vícero mapových podkladů, prý kvůlivá zamrzání-sem teda jen slyšel. Na tohle su levé a učit se to zatím nehodlám...
Household

Příspěvek od Household »

Ono s tým mrznutím vyčkaj času ako husa klasu. ZAMRZNE :lol:

Čo sa týka viacerých máp, je to podľa mňa osobne zbytočné mať zapnuté naraz.
Zaťažuje to grafický procesor a pomaly prekresľuje mapu. CZ topo v2 PRO je náročná na grafiku. Tak tie dve by som vypol. Daj vedieť ako to počíta trasy. Zaujíma ma to v pomere s Atlasom a CN 2009 NT.

Ak budeš chcieť vidieť mapy CN 2009 NT budeš musieť tak či tak vypnuť TOPO. Tak isto a budeš chcieť ísť podľa Atlasu czech musíš vypnúť tie dve. Lebo trasu počíta podľa tej čo je na vrchu displeja.

Tak isto ma zujíma aká mapa je u Vás najlepšia na jazdenie po cestách. Na to by si sa mohol opýtať tvojho dodávateľa máp :lol:

Ozaj ešte jedna hračka ako doplnok existuje, volá sa to ECOroute. Pozri si videohttp://www.youtube.com/watch?v=6ax2sA9dO2E
Info:
http://www8.garmin.com/buzz/ecoroute/
Nainštaluješ to to GPS a ono to funguje ako palubný počítať a ak nastavíš spotrebu nádrž, tak to ukazeje zvyšné palivo v nádrži aj koľko si zožral a tak. No ale hlavne tam ide o to, že to vyhodnotí ako ECOnomicky jazdíš a pridelí Ti to body.

No ty na tvojom V-strome získaš asi iba jeden :lol:
traxxas

Příspěvek od traxxas »

Tak jsem napsal sáhodlouhou odpověď..áá..spadl server-takže už to znova nesesmolím. Dával jsem to sem z důvodu, že někdo psal, že jezdí v terenu-polnačky-lesní cesty a vlastně nechce navigovat, jen chce vědět, kde asi tak je. To znám, není potřeba zadat cíl, ale vidět, co je okolo... :mrgreen: CN=City navigator, asik nej po městě, že? Atlas zase mimo město, jo? Ale mě hlavně zaujala ta TOPO, a ozkoušeno (zatím od včerejška)-všude mimo veřejné komunikace-tedy i v průmyslových zonách a rozsáhlých soukromých areálech (panelky mezi ploty apod), to ty dvě jmenované nedokážou, ale TOPO ano! A já to potřebuji, páč jezdím na obchodní jednání i tam ( GPS primárně do služebního auta).... ;) A přepnutí map trvá tak cca 15 sekund-velmi intuitivní=blbuvzdorné ovládání... :lol: Jinak si myslím, že je velmi univerzální-výdrž baterie+velikost+hmotnost a hlavně ta TOPO mapa-takže třeba i na houby v neznámém terénu.... :lol:
Už vím, ten někdo byl Rimmerak....
pro doplnění, je to tahle : http://www.garmin.cz/index.php?section= ... roduct=626
Household

Příspěvek od Household »

CN - len cesty. je to v podstate originál Garmin mapa. Keď sme neboli v EU tak na západ od nemecka a Rakúska to bola iba prejazdová mapa. Ani teraz to nie je sláva, lebo nás len mapujú. Majú chabý routing, zle kategorizované cesty, a cesty sú tvorené z leteckých snímkov, takže ťa to povedie aj pásom lesa čo je vyrúbaný kvôli elektr. vedeniu.

Atlas - mapa vznikala v dobe keď CN sa nezaujímala o CZ. Stále sa vivýja. Jednou z jej predností je vraj aj schopnosť viesť Kamióny. Má v sebe zmapované nosnosti mostov a výšku podjazdov. Čo je však na škodu toto nepodporujú všetky navigácie. Inak je to lepšia cestná mapa ako CN. Ale kedže ju CN pomaly nahradí, vývoj sa asi zastavý.

TOPO v2 PRO - to je proste BEST produkt, nie je čo dodať. V takej kvalite mať mapu pre Sk tak inú mapu nepotrebujem :lol:
traxxas

Příspěvek od traxxas »

Household píše:CN - len cesty. je to v podstate originál Garmin mapa. Keď sme neboli v EU tak na západ od nemecka a Rakúska to bola iba prejazdová mapa. Ani teraz to nie je sláva, lebo nás len mapujú. Majú chabý routing, zle kategorizované cesty, a cesty sú tvorené z leteckých snímkov, takže ťa to povedie aj pásom lesa čo je vyrúbaný kvôli elektr. vedeniu.

Atlas - mapa vznikala v dobe keď CN sa nezaujímala o CZ. Stále sa vivýja. Jednou z jej predností je vraj aj schopnosť viesť Kamióny. Má v sebe zmapované nosnosti mostov a výšku podjazdov. Čo je však na škodu toto nepodporujú všetky navigácie. Inak je to lepšia cestná mapa ako CN. Ale kedže ju CN pomaly nahradí, vývoj sa asi zastavý.

TOPO v2 PRO - to je proste BEST produkt, nie je čo dodať. V takej kvalite mať mapu pre Sk tak inú mapu nepotrebujem :lol:
Hele dík moc za osvětu, už jsem zase o něco chytřejší... ;) A ta TOPO pre SK taková není?? Aha, když je tam napsané to CZ, tak asi ne, no... :idea: Jinak jsem dneska zkoušel závislost rychlosti vykreslování při různém počtu zapnutých zapnutých map současně (jak jsi psal o tom zatížení grafického procesoru) a 3 nebo 2 nebo 1 v různých kombinacích-nepoznal jsem rozdíl a jestli byl, tak nepostřehnutelný-tedy v desetinách vteřiny... :mrgreen: Ozkoušeno na cca 40km štreky jak ve městě tak mimo město. Jo a ještě něco pro mě důležitého. Nemohl jsem si u Garmina ze začátku zvyknout na to, že blbě vykresluje zatáčky-to TOM TOM uměl líp a dalo se jezdit podle GPS i když nebylo z nějakého důvodu vidět (tma, mlha atd) v neznámém terénu. To TOPO to umí daleko líp než ty dvě mapy dohromady. Ale stejně vzpomínám na styl zobrazování u strýčka Toma-pasoval mi víc. Ale co se dá dělat, byl to už zastaralý typ (jeden z prvních) a už se na něj nedaly sehnat kompatibilní mapy. :cry: Ale žíly mi to netrhá, holt vše se vyvíjí. Za Garmina Zumo 550 ten ranec nedám, takže tohle je pro mě OK. Apropo, jsem pouze uživatel a ne nadšenec-holt to nemám jako koníčka...zatím.. :lol:
traxxas

Příspěvek od traxxas »

Household píše:

Vidím, že sa strácam v záplave obrázkov.
Pozerám, že si jazdil vo svojom okolí Jindrichuv Hradec a snáď si sa nebol kupať na tom Jazere čo tam je :lol:

CZ topo v2 PRO - je najpodrobnejšie mapa v Európe vytvorené z vojenskej mapy. Je jedinečná, najkvalitnejšia. Sú tam čísla ciest. Aj s číslami priľahlých ciest, čo je ozaj podrobnosť dokonalá. Už sa teším na tú mapu otestovať v praxi na zraze. ;)
To víš že jsem se nebyl koupat v tom jezeře-je to bývalá vytěžená pískovna a mám jí asi tak 3km od baráku.... :mrgreen: Jen jsem se snažil o zajímavý terén, aby to mělo co vykreslovat a vypisovat... :lol: Jinak jsi velmi ale VELMI všímavý... ;)
traxxas

Re: Garmin Nuvi 250

Příspěvek od traxxas »

Tak jsem se dneska snažil trochu potrápit Garmina, ale on odolává bez ztráty hvězdičky. Jezdil jsem v okolí Pacova na vrchovině po okreskách. Zatím můžu říct, že Houssehold má naprostou pravdu co se týká TOPO 2 pro , podle lepší mapy jsem zatím nejezdil. Docela brzo jsem úplně vypnul CN i Atlas . Zatím navi nezamrzla ani jednou ani byť na 1s, vykresluje překvapivě rychle-až na to nejsem zvyklý-je to bez měřitelného zpoždění, dal jsem mu 5x přepočítat, páč mám rád jinou trasu a zadanou jsem měl nejrychlejší a přepočet byl rychlejší než vyslovení slova "přepočítávám". Zadání výpočtu trasy do omezené vzdálenosti-cca100km trvá cca 3s i se všemi předvolenými omezeními. Takže zatím-dle mého názoru-City Navigator nesahá TOPO ani po kolena a v CZ se může jít zahrabat a Atlas je o něco horší...zatím po vlastech českých budu používat TOPO 2 PRO ...uvidíme dál...ono se časem třeba něco vyskytne, nějaká ta piha na kráse... ;) Zatím nemůžu nic jiného, než doporučit. Nevím , zda je používání TOPO vázáno pouze na Garmina-jistě zodpoví Houssehold... ;) :lol:
Tož pro dnešek asi vše, o co jsem se chtěl s vámi podělit. Doufám, že i tahle troška někomu pomůže při dalším výběru jeho navi. Každý máme jiné požadavky.
PS: jo a protože ty dnes projížděné trasy znám, tak se ani jednou nespletla.... :lol:
traxxas

Re: Garmin Nuvi 250

Příspěvek od traxxas »

Tak dneska první chybka: na TOPO 2 v Jihlavě v průmyslové zoně na Pávově, se mě snažila navést na naši betonárnu cca o 2km delší a složitější trasou, než kterou znám-jezdím -a mám zažitou.... :roll: musím kouknout na předvolby a zákazy v navigaci, ale myslím, že to je OK a byla to její chyba... :cry:
Odpovědět