Vyprd bych se na to.

To neřeší mou otázku na olej. Jasně že by se takhle štvát neměla, ale když už... pomůže 15W50?Sinner píše:Spíš bych řek že si jí moc štval. Ta mašina není prostě stavěná na takovej záhul![]()
Vyprd bych se na to.
Jde o to jestli normální jev(tetelící vzduch od chladiče)se ti právě nezdá abnormální.Mě se začal Freewind přehřívat když jsem na srazu Harlejářů popojížděl krokem okolo 20 min.a při teplotě 27 stupňů celsia.To se začalo z wětráka i trochu kouřit.Podle mě se Freewind uchladí dobře kord při 10 stupních celsia a i když ho tavíš.(Vím o čem mluvím)Jinak se spíše doporučuje olej 10W-40 ale ten zas nebude mít až takový vliv na teplotu motoru.Já bych to pustil z hlavy.komcas píše:Při rychlé jízdě, plně naložen se slečnou, po Rakouských dálnicích, rychlostí 125km (cca 6000ot)... Takhle ujeto 20km při 10 stupních celsia. Jsem zastavil a z chladiče sálalo teplo. Prostě se kroutil vzduch. Mám to chápat tak, že se to nestačilo chladit?
PS: můj názor je, že to nestíhá chladit dlouhodobou zátěž nad 6000ot.
Otázka: pomůže řidčí olej? 15W-50???
Myslel jsem si že to teče pod těma dvěma šroubama co na straně u svíček drží hlavu na válci, ale zdá se že ani tady to neteče. Protože jsem to utěsnil a teče to furt.komcas píše:jj. to mi taky děláMusí se to nějak vyřešit. Pořád nevím odkud to "chčí"
Ne, de to pod těsněním a kolem šroubů je to jen upatlaný. Já to tam taky hledal.Rimmerak píše:Myslel jsem si že to teče pod těma dvěma šroubama co na straně u svíček drží hlavu na válci, ale zdá se že ani tady to neteče. Protože jsem to utěsnil a teče to furt.komcas píše:jj. to mi taky děláMusí se to nějak vyřešit. Pořád nevím odkud to "chčí"
martinbrejcha píše:Na kolika °C si můžu vlastně říct, že je olej dokonale prohřátý.
Já beru v autě, když mi teplota oleje vyleze na 75-80°C, tak mu začínám nakládat.
Teďka, co padly teploty pod 10°C tak i po hodině jízdy na motorce je teplota oleje kolem 70°C a výš nevyleze ani náhodou. V teplech mi teplota vylezla kolem těch 80°C po pár kilometrech.
martin
Dobrý, ale co ta spotřeba?martinbrejcha píše: Mno, kdybych měl mít strach z ukradení, to bych si místo motorky musel koupit BVP
martinbrejcha píše:v autě kouknu na palubní počítač a na Freewindovi se kouknu na měřák, ne ??
V pohooode...martinbrejcha píše:kanko00, já jsem myslel, že to je výbava každýho winda, proto jsem tvoji otázku nopochopil![]()
mám tam něco takovýdleho http://moto776.wz.cz/teplomer-moto.htm
akorát ten můj měří jenom teplotu oleje, neumí odhadnout ten stav motoru![]()
![]()
jj, pravda je, že provoz winda je o něco levnějšíi když manželka furt nepochopila,
proč bere víc než auto
Když to tady tak čtuRimmerak píše:No tak můj Freewind taky bere víc jak autoAle bude to asi tím, že mám 1.3 JTD, takže jezdím za 4.5-5 nafty na 100. Freewind jezdí teď za 5 benzínu, protože jezdím teď mín, tak o to víc si to užívám
Na tomto příkladu vidím jedinou výhodu mého vyžšího věku a delšího manželství.martinbrejcha píše:no vidíš to , Jahoďáku, můžeš bejt ještě doma za hvězdu, že šetříš, když jedeš na moto !!!!
To my s Rimerakem si musíme doma najít jiný výmluvy