Rimmerak
- Rimmerak
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rimmerak
Vymyšlený to bylo hned . Ale ohýbat, zařezávat, zabrušovat a zase ohýbat a zkoušet ten plech bylo na panáka Kor když anticoro je pružný a houževnatý. Strašně blbě se tvaruje Jako kopyto pro to zakroužení posloužil starej papiňák, pak na menší rádius větev na meruňce a pak ještě drobný doladění kladivem.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Zítra ti ho oměřim. Pokud na to dřív neodpoví další z X majitelů (namátkově Hroch, Vitouš, Hace...)Frostys píše:Jaký rozměry má ten tvůj výfuk ? Průměr,délka, vstup ?
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
To budeš asi rechlejší mám přeci freewa na chalupě tak že bych mohl odpovědět až po neděli.(Pokud bych na to ovšem nezapomě jsem už starší pán )Rimmerak píše:Zítra ti ho oměřim. Pokud na to dřív neodpoví další z X majitelů (namátkově Hroch, Vitouš, Hace...)Frostys píše:Jaký rozměry má ten tvůj výfuk ? Průměr,délka, vstup ?
Vitouš píše:To budeš asi rechlejší mám přeci freewa na chalupě tak že bych mohl odpovědět až po neděli.(Pokud bych na to ovšem nezapomě jsem už starší pán )Rimmerak píše:Zítra ti ho oměřim. Pokud na to dřív neodpoví další z X majitelů (namátkově Hroch, Vitouš, Hace...)Frostys píše:Jaký rozměry má ten tvůj výfuk ? Průměr,délka, vstup ?
Tak jak to vypadá ?
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si k dnešnímu svátku udělal převelikou radost a vyměnil jsem 17 let starou fiestu za něco novějšího.
Fiat Punto 2005, 1,3JTD, 51kw, 185Nm@2000 RPM, 95500km najeto.
Fiat Punto 2005, 1,3JTD, 51kw, 185Nm@2000 RPM, 95500km najeto.
- šimi
Hezký,tak ať dobře slouží.
P.S.zajímalo by mě co si koupíš k narozeninám,když jenom ke svátku kupuješ auta
P.S.zajímalo by mě co si koupíš k narozeninám,když jenom ke svátku kupuješ auta
Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
K narozeninám si koupím hovno, protože už teď nevím jak to doklepu do výplaty.
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Jen abysi teď nezanevřel na motorku a neproháněl jen svého nového miláčka
- šimi
Já myslím že při dnešní stavbě motoru 95000km není nijak moc.Pokud je vše vpořádku,vůbec bych se toho nebál.Mejras píše:Ale má dost nalítáno nato že je to 2005
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
ja mam na octavce 70 000 a mam 2001 to my nikdo ani neuveri kdybych to prodaval.Jinak 95 000 najeto je opravdu prd,na nasi sluzebni octavce mame najeto pres 500 000 tis a slape
x x x jinak to neumim
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
najete km to je ořišek ja kupoval MPV s tim ze ma dost najeto cca 180000 a ustrelil jsem že budu opravovat to se počitalo ale že to toho za rok naperu 150 to jsem nepočital takže dalši auto snad jen funglovku. jinak at slouži dobře
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že má Fiesta 1,1 měla najeto 235000km a bratránka felda 300000km a pořád obě fungují bez problémů, vůbec se 95000km nebojím. Mám servisní knížku, předchozí majitel byl 56letý pán a po něm 55 letá paní, takže ani rally se s tím asi nejezdilo. Většina motorů je konstruovaná na 150 tisíc a vydrží při pravidelný výměně oleje 250 tisíc a víc. Tenhle motor je jako jeden z mála motorů konstruován na 250 tisíc km. Spíš než s motory bejvá problém u auta s podvozkem. Čepy, tlumiče...
To je jako s freewindama. Někomu se mých 50000km zdá hodně, já znám 4 freewindáky co mají najeto přes 110 tisíc
Viděl jsem už i feldu, co měla 450 tisíc km a byla v poho
To je jako s freewindama. Někomu se mých 50000km zdá hodně, já znám 4 freewindáky co mají najeto přes 110 tisíc
Viděl jsem už i feldu, co měla 450 tisíc km a byla v poho
- šimi
Když jsem kupoval svou Fabii v obchodě novou,tak mě říkali že garance je na 300 000 km,ale když budu jezdit normálně tak v pohodě vydrží 500 000.Auto mám šestým rokem a mám najeto "už" 46 000 km.Tak nevím,nevím,jestli se té hranice půl milionu dožiju.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
JJ, opravdu se tomu dá věřit. Jednou byl v TV taxi z řecka, mercedes z roku 70 a měl najeto dva miliony kilometrů. Odkoupilo ho od toho taxikáře nějaký muzeum v Raichu.šimi píše:Když jsem kupoval svou Fabii v obchodě novou,tak mě říkali že garance je na 300 000 km,ale když budu jezdit normálně tak v pohodě vydrží 500
000.Auto mám šestým rokem a mám najeto "už" 46 000 km.Tak nevím,nevím,jestli se té hranice půl milionu dožiju.
Když sem byl ještě se školou v Mladobolesklavský škodovce, ukazovali nám keramický povlaky válců (něco jako u motorek Nicasil) a říkali, že to vydrží milion kilometrů.
Pri kupe aut sa nepozera na cislo na tacho. Narodny sport vo vych. Europe je hranie sa s tymito ciselkami. Pozera sa na technicky stav auta.
Dnesne auta nevydrzia to, co Mercedes z roku 1970 ani nahodou.
Vtedy mal 2,5 D vykon 100 koni (mozno) pri 3500 ot/m. Teraz ma nafetovany diesel 1,6 vykon 120-130 koni pri 6000 ot/min.
70% ludi si mysli ze TDI, CRDI, HDI, TDCI a pod su pretekarske motory co tahaju ako krava a nic nezeru. A po nahanacke motora ho este so zeravym turbom vypnu.
Nech ti Punto sluzi. Ta 1,3 JTD je jeden z najlepsich motorov v tejto triede.
Vtedy mal 2,5 D vykon 100 koni (mozno) pri 3500 ot/m. Teraz ma nafetovany diesel 1,6 vykon 120-130 koni pri 6000 ot/min.
70% ludi si mysli ze TDI, CRDI, HDI, TDCI a pod su pretekarske motory co tahaju ako krava a nic nezeru. A po nahanacke motora ho este so zeravym turbom vypnu.
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji. Jo to je pravda, podle počítače je aktuální spotřeba při 80-90km/h na pětku kolem 2,5-3 litrů. Když zapne turbo, de to nad deset To, že si lidi myslí, že diesel je prostě traktor je svatá pravda. Ten den večer, co sem si ho koupil mi přišel strejda přát k svátku, tak sem mu to půjčil ať se projede a včéra byl pro dieselovou Alfa Romeo 156,1,9JTD,rok 2004. Nikdy s dieselem nejel, byl strašně překvapenej, že to skoro není poznat na hlučnosti zevnitř.kanko00 píše:Pri kupe aut sa nepozera na cislo na tacho. Narodny sport vo vych. Europe je hranie sa s tymito ciselkami. Pozera sa na technicky stav auta.
...."70% ludi si mysli ze TDI, CRDI, HDI, TDCI a pod su pretekarske motory co tahaju ako krava a nic nezeru. A po nahanacke motora ho este so zeravym turbom vypnu"....
Toto som napisal ako konstatovanie! A je to omyl, velky omyl. Chudatka motory. Potom im po 30-40000 km odchadzaju turba.
Nepretekaj s tym autom. Ten motor Ti nikdy nemoze v seriovom stave a v beznej premavke zozrat 10 litrov . To je len udaj pri akceleracii o okamzitej spotrebe. Ak to auto nahanas, nikdy ho nevypni hned po zastaveni. Nechaj ho par sekund bezat na volnobeh, nech olej ochladi turbo.
Moje buduce auto bude urcite benzin....
Toto som napisal ako konstatovanie! A je to omyl, velky omyl. Chudatka motory. Potom im po 30-40000 km odchadzaju turba.
Nepretekaj s tym autom. Ten motor Ti nikdy nemoze v seriovom stave a v beznej premavke zozrat 10 litrov . To je len udaj pri akceleracii o okamzitej spotrebe. Ak to auto nahanas, nikdy ho nevypni hned po zastaveni. Nechaj ho par sekund bezat na volnobeh, nech olej ochladi turbo.
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
10 litry jsem myslel okamžitou spotřebu. Průměrná je 4,5 Neboj, já to nehoním. To že se má nechat tak půl minutky po střelbě na volnoběhu, aby koloval olej turbem a chladil ložiska jsem čet Já ho budu opečovávat, neboj.kanko00 píše:...."70% ludi si mysli ze TDI, CRDI, HDI, TDCI a pod su pretekarske motory co tahaju ako krava a nic nezeru. A po nahanacke motora ho este so zeravym turbom vypnu"....
PS: včera se mi povedlo odlepit dálniční známku z fiesty, voňavkou "vygumovat" propiskou napsanou SPZ a nalepit jí do Fiata
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Kluci píšou že 95000km je moc.Já si myslím že sou reálné a alespoň je pravděpodobné že km nejsou stočené.Jinak já když přičichl k naftě tak už jiné auto nechci.Už mám čtvrtého diesla a nechci nic jiného.Pravda je že ujedu ročně okolo 40 000km tak se to i vyplácí.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Dneska se strejda bavil s šéfem v práci, který má firemní Fiat Doblo s tím samým motorem a má najeto 260 000 km bez problémů.
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
ja to řikam pořat nafta je nafta a neměnil bych a už ani netankuju na levnych pumpach od dob co mi tam střelili ředidlo s nějakyma sračkama ale jinak spokojenost sice spotreba nejde pod 9 lit na sto km ale ten prostor a pohodli je nenahraditelne
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
A ty máš co za auto?Zeusik píše:ja to řikam pořat nafta je nafta a neměnil bych a už ani netankuju na levnych pumpach od dob co mi tam střelili ředidlo s nějakyma sračkama ale jinak spokojenost sice spotreba nejde pod 9 lit na sto km ale ten prostor a pohodli je nenahraditelne
Jo koukal jsem na ceny dílů a většina jich je o polovinu levnější než na Fiestu co sem měl. Například snímač polohy škrtící klapky, kterej mi na fiestě odešel stojí 4500kč, na Punto 1400kč. (Já ho na fiestu rozebral a opravil ) No a asi nejobávanější závada u turbodieselu - turbo stojí original 14000kč, repas polovinu. Není to tak krvavý, slýchal jsem i částky 40 tisíc a podobně.