Ahoj
tak jsem na srazu zjistil a objasnil záhadu - řetěz napnu a vyšteluju - no a pak koukám - jednou je to přeplý, jednou je to moc volný a jednou zase zpátky akorát............sem nevěděl že mám při napínání řetězu pootáčet kolem ať zjistím jak je na tom řetěz.......
Takže sice nerad ale kupuji řetězovou sadu
![Smutný :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
mám ji v prd......nedůslednost u koupě v zimě.....
No nebudu to protahovat.........sehnal jsem kamoše co se od mala štourá v mašinách a už 14 let dělá v hondě........
je dobrej a já jsem využil jeho názorů a konzultací jak na takovej stroj mám investovat - a vyměnit řetězovku
Zaprvé mi řek že jsem si koupil blbou značku
![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
není tam prej nápis honda
né tak vážně....
Je to názor každej si to přeberte sami.................
Přímo v závislosti na výkonu,vlastnostem....atd myšleno na FREEWA.!!!!!.....nedoporučuje řetězy ČZ !!!!!!!!!jsou to prej sračky a nevydrží...
Plně doporučeje ---- sada DID řetěz a kolečka od JT.............DID VM 525 XQ Ring 110 článků-ideál
Co se týče x nebo o kroužků je samo lepší x ale na naše stroje je to prej zanedbatelný...!!!!!!!!!..
O sadu se starat - čistit a mazat .....výdrž....ideální alespoň 15 tis....ale nebojte- spousta borců zkurvilo sadu za 3 tis na novém stroji........
Řetězy Burati - jsou prej taky sračky.....
4ištění v podstatě čímkoliv ....pokud totiž není řetěz namočenej !!!!!!!!neustále v nějakým sráči co mu žere ty kroužky..stará arva. agresivní benzín s naftou smíchanej a neví m co jeětě
![Nápad :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
....což není .
![Zvolání :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
..doporučuje dle stavu čistit a mazat !!!!!!!!! rycle a stručně
![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
ale né z toho udělat denní šichtu!!!!!!!!!!
zatím se tu prý bavíme o sadě v ceně cca do 3 tis a je prý zbytečný to hrotit jak u nějakých silnic a sady za jiný prachy
Mazání - pouze do vnitřní strany řetězu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!směrem na ty X nebo o kroužky a ne celej řetěz.....
kuli vzhledu ..ideál suchý mazivo.........ale hlavně mazat!!!!!!!!!
Závěrem - sada DID je plně dostačující pro náš stroj..
.........za tu cenu
2 730 Kč vydrží a je kvalitní
kvalitně čistit a mazat.
.....než suchej řetěz tak radši šluknout olej z kuchyně
lepší jsou x kroužky -----ale opět výdrž poměr cena na náš stroj je to jedno.....
NIKDY nedávat novej řetěz na "Zánovní kolečka ze starý sady"
ideál měnit za včasu....a ne až se vyserou i jiný věci....prošoupaný vodítko řetězu....atd,,atd
poklepal mě na rameno a pravil ----nemáš závodáka
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
ale zase máš minimálně údržbovej a za rozumný ceny pohodovej stroj - takže kup sadu a neřeš rozdíl 200 až 600 kč....prosti ji vyměň...
Takže jsem další co mění sadu a dávam na doporučení.........DID.
přeberte si to jak chcete....
ahoj na silnici nebo v terénu