Brzdové desky
- Zeusik
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brzdové desky
No ja dělal destičky před 14 dny a musim uznat už to bylo na hraně. Vzadu už byl 1 mil. a předek neměl vice jak 2 mil. a hned jsem je zajel a byla to parada nemuset mit strach že se rozleti někde v zatačce a co se tyka vyměny tak pokud člověk neni totalni antitalent tak to zvladne bez problemu...Ale přiznam se že když jsem je byl kupovat protože jsem jel ten den cca 350 km tak jsem si je nechal hned vyměnit v servise měl předek i zadek hotovej za 15 minut a vzal si za to 100 kč tak neberte to
Rame,z které části Brna jsi?Kolem mě jsi jel náhodou nebo tady někoho máš?[/quote]šimi píše:ti je vyměním,jsem dnes jel okolo vašeho
čau,jel jsem kolem v rámci projíždky.parkuji kousek od zastávky takže tam docela často jezdím.
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Takže GOLDfren nebrat, dobré vědět. Co třeba SBS desky nebo IWS? Můžete mi poradit, kdo jaké má a jak je spokojen?!Nerady bych koupil "zajice v pytli"
Freewind r.v.1999, modro-stříbrná, najeto při koupi 42tis, teď 48 tis. , vyhřívaný hefty,kufr GIVI, pneu MITAS E08
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
O SBS jsem včera čet, prej jsou dobrý. Víc ale nevím.
PS: na případný experimenty používej zadní brzdu, zadní kotouč stojí totiž 1600kč, přední přes 5000
PS: na případný experimenty používej zadní brzdu, zadní kotouč stojí totiž 1600kč, přední přes 5000
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Ty SBS mě také zaujaly, našel jsem je ve verzi "Silniční sintermetalická směs"
Jaký je vlastně rozdíl od klasických ( Silniční keramická směs ) a těch sinter???
Dle ceny soudě, že sinter jsou lepší, ale nebude to na úkor životnosti kotouče?
viz...
http://www.motostar.cz/cs/manufacturers ... about.html
Kdo ví, ať se podělí o zkušenosti začátečníkovi!
Jaký je vlastně rozdíl od klasických ( Silniční keramická směs ) a těch sinter???
Dle ceny soudě, že sinter jsou lepší, ale nebude to na úkor životnosti kotouče?
viz...
http://www.motostar.cz/cs/manufacturers ... about.html
Kdo ví, ať se podělí o zkušenosti začátečníkovi!
Freewind r.v.1999, modro-stříbrná, najeto při koupi 42tis, teď 48 tis. , vyhřívaný hefty,kufr GIVI, pneu MITAS E08
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem včerá zkoumal, co že to vlastně ma wětráku mám za destičky. Tak přední, jelikož majitel přede mnou je měnil jsou LUCAS a zadní, nějak se mi tomu nechtělo věřit (najeto cca 43 tis. km) vypadaj jako originální NISSIN ...
Rozhodl jsem se, že do zadu koupím taky LUCAS, tak potom dám když tak nějaké poznatky atd...
Rozhodl jsem se, že do zadu koupím taky LUCAS, tak potom dám když tak nějaké poznatky atd...
- šimi
Tak brzdy jsem zmáknul,koupil jsem ty sbs.Koupil jsem je tady: http://www.motostar.cz/cs/tabulky-sbs.html Výměna je v pohodě.Měl jsem problémy s povolením těch dvou šroubů na přední vidlici.Zrušil jsem na nich dva "kvalitní ořechy z čínské gola sady" .
Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Tak pak napiš jak brzdí. Už mám desky taky dost tenký, takže budu měnit. Ale já to budu asi muset vzít i ze zadním kotoučem. Je dost vroubkovatej a už je i slabej
- šimi
Brzdí obě o poznání líp.Řekl bych že s přední jsem moto ubrzdil ze 130km na 70km ve dvou lidech stejně rychle jako předtím s oběma brzdama.Rimmerak píše:Tak pak napiš jak brzdí. Už mám desky taky dost tenký, takže budu měnit. Ale já to budu asi muset vzít i ze zadním kotoučem. Je dost vroubkovatej a už je i slabej
Před výměnou měly přední desky slabé dva milimetry.Zadní na tom byly hůř - popel si sypu na hlavu - jednou stranou jsem už brzdil kovem na kov.Dost jsem zanedbal kontrolu.Zadní kotouč jsem tím naštěstí jen trochu zdrsnil.
Zadní brzda teď brzdí už při jemném dotyku.Takže kdybych na ni šlápnul stejně jako před výměnou,tak bych zablokoval zadní kolo do smyku a rozbil bych si hubu.Musím si na ni ještě zvyknout,je fakt hodně citlivá.Taky při výměně tam ty desky šli hodně natěsno.
Najezdil jsem zatím cca.250km a můžu říct že co jí mám tak takhle dobře ta motorka ještě nebrzdila.
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Tak já nakonec na doporučení pár známých a jednoho "maníka" co do moto dělá jsem u něj objednal od výrobce AP RACING, prý to jsou Angličani a dost lidí je tu prej jezdí a jsou prý super, nežerou kotouče a brzdí prej fakt dobře, no tak jsem zvědav!
Pak dám také vědět co a jak
racing-tak ty budou hned sjetý,si myslímsandman.21 píše:Tak já nakonec na doporučení pár známých a jednoho "maníka" co do moto dělá jsem u něj objednal od výrobce AP RACING, prý to jsou Angličani a dost lidí je tu prej jezdí a jsou prý super, nežerou kotouče a brzdí prej fakt dobře, no tak jsem zvědav!
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
No moc jste mě tímhle tématem nepotěšili. Protože jsem dneska koukal a vepředu i vzadu mám destičky tak 1mm a zadní kotouč je zralej na výměnu. Dávat na něj nový destičky je asi škoda. Tak to máme 200kč za brzdovku, 1400kč za desky a 1600kč za zadní kotouč K tomu ještě olejovej filtr a ještě že olej už mám koupenej, páč mám za 500km čas výměny.
Jestli sem pochyboval o vlastoruční výměně rozvodáku, tak ted jsem si jistej, že si ho vyměním, než dávat dalších 1500kč v servisu za výměnu
Tak jsem si objednal desky IWS - http://www.motostar.cz/cs/dily-k-motocy ... king-2492/ jsou v akci, za 645kč přední i zadní. Uvidíme.
Jestli sem pochyboval o vlastoruční výměně rozvodáku, tak ted jsem si jistej, že si ho vyměním, než dávat dalších 1500kč v servisu za výměnu
Tak jsem si objednal desky IWS - http://www.motostar.cz/cs/dily-k-motocy ... king-2492/ jsou v akci, za 645kč přední i zadní. Uvidíme.
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
to: RAM
Hele podle názvu výrobce nemusíš hned soudit, že budou na ho... a hned sjetý. Borec říkal že hodně lidí je jezdí a co se týče brzdného účinku a výdrže jsou na tom + - stejně jak origo.
Takže ne vše co má názer RACING je jen pro závodníky. Dokonce jsem někde na netu našel o nich článek, pojednávající o jejich směsích, použití atd....
A když budou na houno, no tak co aspoň Vám to všem řeknu že příště je nebrat, ty je platit nebudeš
Hele podle názvu výrobce nemusíš hned soudit, že budou na ho... a hned sjetý. Borec říkal že hodně lidí je jezdí a co se týče brzdného účinku a výdrže jsou na tom + - stejně jak origo.
Takže ne vše co má názer RACING je jen pro závodníky. Dokonce jsem někde na netu našel o nich článek, pojednávající o jejich směsích, použití atd....
A když budou na houno, no tak co aspoň Vám to všem řeknu že příště je nebrat, ty je platit nebudeš
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
ja sehnal desky bendix M na predek i na zadek za 1400 kč a nejsou nejhorsi.
Akorat jsem nejako asi na 90% dojezdil v Hraci Kralove me na kruhaci vytlacilo auto a sel jsem na bok i s drahou pulkou
cca v 50km v servise zatim tvrdi ze to bude na totalku tak tahle sezona uz asi pro me skoncila a to jsem sveho mazla ani nestihl prsknout sem na web....
Akorat jsem nejako asi na 90% dojezdil v Hraci Kralove me na kruhaci vytlacilo auto a sel jsem na bok i s drahou pulkou
cca v 50km v servise zatim tvrdi ze to bude na totalku tak tahle sezona uz asi pro me skoncila a to jsem sveho mazla ani nestihl prsknout sem na web....
Zeusik píše:ja sehnal desky bendix M na predek i na zadek za 1400 kč a nejsou nejhorsi.
Kurna to je smola. Ste OK?
Motorka sa spravi. Alebo kupis lepsiu.
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
To je teda bolák . Předpokládám že dotyčný v autě ujel, nebo ne?Zeusik píše:ja sehnal desky bendix M na predek i na zadek za 1400 kč a nejsou nejhorsi.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
To: Zeusik
Tak to je mi líto, ale taky přidám svůj včerejší zážitek z kruháče...
Do mě zase málem nacouval kamion. Najel na kruháč, ale jaksi zjistil že začal točit ven z kruháče na blbém sjezdu. To já už stál za ním a čekal co bude, no najednou blik bílá světla a vesele začal couvat na mě, tak jsem začal troubit, no naštěstí nic, rychle jsem zareagoval a moto stihnul odstrčit dozadu že se nic nestalo.... Magoři ti lidi v plechofkách
Tak to je mi líto, ale taky přidám svůj včerejší zážitek z kruháče...
Do mě zase málem nacouval kamion. Najel na kruháč, ale jaksi zjistil že začal točit ven z kruháče na blbém sjezdu. To já už stál za ním a čekal co bude, no najednou blik bílá světla a vesele začal couvat na mě, tak jsem začal troubit, no naštěstí nic, rychle jsem zareagoval a moto stihnul odstrčit dozadu že se nic nestalo.... Magoři ti lidi v plechofkách
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Tak upřimnou soustrast a to jsem si řikal že tě s Vitasem budem muset vytáhnout na vyjíždku když jseš v podstatě z našeho regionu (Litoměřicko, Mělnicko atd.)škoda snad se podaří wětráka zachránit.Zeusik píše:ja sehnal desky bendix M na predek i na zadek za 1400 kč a nejsou nejhorsi.
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
dik... No zena ma jen modriny nastesti ja ohoblovanej kotnik a loket a brutus modraka na stehne.. ted budu cekat kolik mi da pojistovna a podle toho ji bud spravim nejako nebo koupim opet frewinda byl jsem sepokojen nadmerne.Jinak manik neujel nastesti a do protokolu mi podepsal pod pohruskou ze jinak zavolam policajty a nebudu se s nim srat. Moto je pojizdne jeste jsme na nem dojeli z hradce domu bez stupacky to bylo maso POtom hodim nejake votky do galerie ale druhy masakr dnes u moji roboty vyjel magor s autem z benzinky a nedal prednost honde cbr a ten ho strejchl o bok motorka na sracky a manik zlamanou nohu.takze za 4 dny u dvou havarek no nevim pomalu premyslim ze si kopim tank
- šimi
Hlavně že jste i s drahou polovičkou v pořádku.A jsem rád že nás wětráky nechceš opustit.
Fajn že si víceméně v pořádku ty i polovina a nyní už zase tohle vlákno jen k tématu "Brzdové desky"
Díky Váš zapšklý moderátor.
Díky Váš zapšklý moderátor.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady je moje prácička na zítra
- Přílohy
-
- desky, brzdovka, ...
- brzdy1.jpg (139.27 KiB) Zobrazeno 17432 x
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
To: Rimmer
Hele tak co, desky už máš vyměněný?!První postřehy?! Jasný že nějakej ten "kilák" bude trvat, než si sednou a budou brzdit na 100%...
Mě čeká výměna zadku v pondělí. Zjistil jsem při včerejší vyjížďce na Slovensko, že už jedna strana jde kov na kov a trošku je to i znát na kotouči. Proto jsem celou cestu zpět brzdil jen motorem a sem tam když bylo potřeba víc, tak jen předkem.
Jinak doporučuji kdo má rád hezké zatáčky, z kopce do kopce ať si projede trasu Rožnov p. Radhoštěm-Dolní Bečva pak doprava směr Soláň - Velké Karlovice - Makov...
Krásný zatáčky, provoz celkem vpohodě a nad Makovem doporučuji rozhlednu Sůkenická, když je krásně jdou vidět i Tatry u našich slovenských bratrů
Hele tak co, desky už máš vyměněný?!První postřehy?! Jasný že nějakej ten "kilák" bude trvat, než si sednou a budou brzdit na 100%...
Mě čeká výměna zadku v pondělí. Zjistil jsem při včerejší vyjížďce na Slovensko, že už jedna strana jde kov na kov a trošku je to i znát na kotouči. Proto jsem celou cestu zpět brzdil jen motorem a sem tam když bylo potřeba víc, tak jen předkem.
Jinak doporučuji kdo má rád hezké zatáčky, z kopce do kopce ať si projede trasu Rožnov p. Radhoštěm-Dolní Bečva pak doprava směr Soláň - Velké Karlovice - Makov...
Krásný zatáčky, provoz celkem vpohodě a nad Makovem doporučuji rozhlednu Sůkenická, když je krásně jdou vidět i Tatry u našich slovenských bratrů
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Vyměněno. Desky byly na motorce od GoldFrenu. Měli přední i zadní milimetr.
Přední teď brzdí tak, že to jde na přední, zadní je trošku měkká, asi jsem to blbě odvzdušnil, ale ono si to sedne. Brzdí to fakt luxusně, ta přední. Plynulej nástup, a když se za to pořádně vezme, udělal jsem na chodníku před domem půl metru dlouhej šoupák předním kolem
Taky sem měnil olej, docela mě překvapilo, že po 5800km vytek průhlednej, jen takovej dohněda. Dal jsem tam 15W50 od Repsolu za 165kč litr a novej filtr.
Až zas bude čas, vyměním ten rozvoĎák.
Přední teď brzdí tak, že to jde na přední, zadní je trošku měkká, asi jsem to blbě odvzdušnil, ale ono si to sedne. Brzdí to fakt luxusně, ta přední. Plynulej nástup, a když se za to pořádně vezme, udělal jsem na chodníku před domem půl metru dlouhej šoupák předním kolem
Taky sem měnil olej, docela mě překvapilo, že po 5800km vytek průhlednej, jen takovej dohněda. Dal jsem tam 15W50 od Repsolu za 165kč litr a novej filtr.
Až zas bude čas, vyměním ten rozvoĎák.
Dal jsem tam 15W50 od Repsolu za 165kč litr a novej filtr.
Ty nevies kamo citat??? Vies aky tam ma ist olej???? Vsade to pisu!
POLOSYNTETIKA!!!
------------------- 10W 40 ---------------------
p.s.: Sorry, musel som. Mna vzdy strasne vytoci laborovanie a pokusy s olejom na autach a motorkach!
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee