Olej do motoru

hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Re: Olej do motoru

Příspěvek od hroch »

to tesneni je tam kvuly tomu aby slo vse pres filtr a neprotejkalo okolo zpatky,sezen si ho a dej ho tam :|
x x x jinak to neumim
marst

Příspěvek od marst »

To mi je jasný, já jen že to tam šlo tak natěsno, že by snad nemělo jít nic mimo filtr. Ale radši bych ho tam měl, koukal jsem, že za cca 40 korun to maj u Louise, tak to tam vemu, až tam pojedu...
Ještě 1 dotaz, když nechám stéct olej dolu, můžu pak v klidu vyndat filtr, aniž by se na mě vyvalil litr oleje? Jsem vždycky vyndaval filtr až po vypuštění oleje, ale teď bych chtěl jen vyndat filtr a dát tam to těsnění...
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

ja ti nevim ale ten krouzek sezenes nakde kde prodavaj simerinky atd.a jestly nevytece olej nevim.ja bych to nakloni co nejvic na bok a je to
x x x jinak to neumim
Rimmerak
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

www.gumex.cz a další firmy určitě budou mít olejivzdorný O-kroužky. Ceny jsou v korunách. Koukni do jejich katalogu, mají ho na webu.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
marst

Příspěvek od marst »

Diky chlapi, pokusim se to nejak sehnat ;)
marst

Příspěvek od marst »

Ještě mě napadlo koupit nějaký olejový filtr i s těsněním a zatím použít jen to těsnění. Víte někdo o nějakým filtru, co by se prodával i s těsněním?
Dědek

Příspěvek od Dědek »

O-kroužek je myslím průměr 73,tloušťka 2,4 ... seženeš všude v obchodě kde dělaj do ložišek,gufer,O-kroužků. Cena byla u nás 25,-

Olej vypouštět nemusíš,postačuje motorku naklonit a nic nevyteče.
marst

Příspěvek od marst »

no tak pozor, prave jsem si sehnal to tesneni http://www.louis.de/_20dfb73be25b396fba ... _gr=100507 (klikat 2x)
je to prave ten prumer 73 mm a kdyz jsem to na motorce rozebral, tak jsem zjistil, ze tohle je tesneni mezi motorem a krytem od olejovyho filtru - tj. tesneni aby olej neunikal ven z motoru, ne aby tesnil okolo olejoveho filtru. To spravny tesneni by tedy melo mit prumer cca 15mm.
Navic to 73 mm tesneni jsem uz v motorce mel. Takze ted musim sehnat jeste to maly. Tak jen jestli jsme mluvili o tom samym :)

EDIT:
ted jsem si to nasel:
09280-72001 O Ring (d:2.4,id:73) - prumer 73 mm, tloustka 2,4 mm - tesneni vicka od fitru
09280-15007 O Ring (d:2.4,id:15.8) - prumer 15,8 mm, tloustka 2,4 mm - tesneni filtru

tak mam v tom aspon jasno :D
Kuba

Info olej do motoru

Příspěvek od Kuba »

Možná se to někomu bude hodit.... v bikerscrownu ve Vrbově ul. na Bráníku mají stáčený olej iPone, tvrdí o něm, že je lepší než Motul co tam mají taky, litr stáčeného iPone 10W40 vyšel na 200Kč.
Dědek

Příspěvek od Dědek »

marst píše:no tak pozor, prave jsem si sehnal to tesneni http://www.louis.de/_20dfb73be25b396fba ... _gr=100507 (klikat 2x)
je to prave ten prumer 73 mm a kdyz jsem to na motorce rozebral, tak jsem zjistil, ze tohle je tesneni mezi motorem a krytem od olejovyho filtru - tj. tesneni aby olej neunikal ven z motoru, ne aby tesnil okolo olejoveho filtru. To spravny tesneni by tedy melo mit prumer cca 15mm.
Navic to 73 mm tesneni jsem uz v motorce mel. Takze ted musim sehnat jeste to maly. Tak jen jestli jsme mluvili o tom samym :)

EDIT:
ted jsem si to nasel:
09280-72001 O Ring (d:2.4,id:73) - prumer 73 mm, tloustka 2,4 mm - tesneni vicka od fitru
09280-15007 O Ring (d:2.4,id:15.8) - prumer 15,8 mm, tloustka 2,4 mm - tesneni filtru

tak mam v tom aspon jasno :D
ááá... omlouvám se,já to blbě pochopil :roll:
Dědek

Re: Info olej do motoru

Příspěvek od Dědek »

Kuba píše:Možná se to někomu bude hodit.... v bikerscrownu ve Vrbově ul. na Bráníku mají stáčený olej iPone, tvrdí o něm, že je lepší než Motul co tam mají taky, litr stáčeného iPone 10W40 vyšel na 200Kč.
Pokud je tu někdo od Tišnova a měl by zájem o Motul (né Mogul!!!) tak kamarád má všecky věci od nich se slevou. Olej 10w40/15w50 za 185,- - na dobírku posílá jenv případě odběru nad 2000,-
marst

Příspěvek od marst »

Dědek píše:ááá... omlouvám se,já to blbě pochopil :roll:
V pohode, ja to taky blbe pochopil a jeste driv, nez jsi to psal.
Tak jsem to sem radsi napsal pro ujasneni :)

EDIT: Tak jsem zjistil, ze ten malej o-krouzek stoji origo 36 korun, takze pohoda
Dědek

Příspěvek od Dědek »

marst píše:
Dědek píše:ááá... omlouvám se,já to blbě pochopil :roll:
V pohode, ja to taky blbe pochopil a jeste driv, nez jsi to psal.
Tak jsem to sem radsi napsal pro ujasneni :)

EDIT: Tak jsem zjistil, ze ten malej o-krouzek stoji origo 36 korun, takze pohoda
za ten velkej chtěl v Pejru 150,- a ještě to ani neměl skladem :D
tak jsem mu řekl,at si to dá za klobouk a v Jihlavě za 25,- jsem to vzal..
Rimmerak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

Nejezdí někdo Repsol 4T Rider ? Já si objednal na netu Repsol Sintetico 4T a přišel mi tenhle Repsol 4T Rider (za cenu tohodle, tj. 165kč litr). Takže to nebudu reklamovat, protože je s tím sraní. Na mokrou spojku je, je to tedy spíš na cesťáky podle toho co na něm píšou, ale budiž. Freewind je od každý motory trochu :-D
Jo vzal sem si 15W50, protože vyhovuje dle tabulky alternativ a dost často stojím ve městech a peču to na křižovatkách, tak ať není jak voda když se to rozehřeje.
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

ja pouzivam normalne 10w-40 jak je v manualu a spokojenost :)
x x x jinak to neumim
Rimmerak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

hroch píše:ja pouzivam normalne 10w-40 jak je v manualu a spokojenost :)
A značku?
hace
Big motorkář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hace »

po kolika km se mění olej?? at to nehledam v manuálu sem línej.... ;)
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

5000 - 6000 km
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

Rimmerak píše:
hroch píše:ja pouzivam normalne 10w-40 jak je v manualu a spokojenost :)
A značku?
MIDLAND http://www.oudamoto.inshop.cz/inshop/
x x x jinak to neumim
hace
Big motorkář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hace »

Vitouš píše:5000 - 6000 km

to u mě to vypadá že budu měnit 2x za sezonu,jestli budu jezdit tak jak jezdim a budu se držet toho intervalu...
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

Když to přetáhneš v řádech do 1000 km tak se jistě z toho motor nezhroutí ale pokud najedeš tolik kolik píšeš tak tě oprčavdu čeká dvojí výměna.V manuálu píšou měnit olej.filtr každou druhou výměnu tak na tom by jsi mohl ušetřit.(I když já osobně filtr radeji měním při každé výměně oleje)
Rimmerak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

Šetřit 109kč za filtr je podle mě hloupost. Když ten filtr budeš měnit pokaždý, nebál bych se na ten olej najezdit místo doporučenejch 6000 klidně 9000km.
sandman.21
Big motorkář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sandman.21 »

Přesně jak říká Rimmer...

Raději dám každých 5-6 tis.km 110,- Kč za novej filtr a vím, že je vše jak má být. Stejně jak už tu někdo psal, ty oleje co jsou dnes, tak o takové kvalitě se při konstrukci této moto mohlo jen zdát...
Freewind r.v.1999, modro-stříbrná, najeto při koupi 42tis, teď 48 tis. , vyhřívaný hefty,kufr GIVI, pneu MITAS E08 :-)
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

sandman.21 píše:Přesně jak říká Rimmer...

Raději dám každých 5-6 tis.km 110,- Kč za novej filtr a vím, že je vše jak má být. Stejně jak už tu někdo psal, ty oleje co jsou dnes, tak o takové kvalitě se při konstrukci této moto mohlo jen zdát...

Olej predpisany vyrobcom sa vyrabal s rovnakou specifikaciou aj v dobe predaja prvej moto do maloobchodu. Radim nespekulovat s olejom,menit vzdy aj filter a nenatahovat vymenny interval o desiatky percent. Ak tu moto chces mat daky cas, nesetri par chechtakov a daj jej to, co jej patri.

p.s.: Nelaboruj s olejom. Davaj specifikaciu podla manualu... Ja davam stale rovnaky, specifikaciu, typ, vyrobca...
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

kanko00 píše:
sandman.21 píše:Přesně jak říká Rimmer...

Olej predpisany vyrobcom sa vyrabal s rovnakou specifikaciou aj v dobe predaja prvej moto do maloobchodu. Radim nespekulovat s olejom,menit vzdy aj filter a nenatahovat vymenny interval o desiatky percent. Ak tu moto chces mat daky cas, nesetri par chechtakov a daj jej to, co jej patri.

p.s.: Nelaboruj s olejom. Davaj specifikaciu podla manualu... Ja davam stale rovnaky, specifikaciu, typ, vyrobca...
Presne tak.
x x x jinak to neumim
Odpovědět