![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Sklouznul jsem se s Humusakem do Hodruše na soutěž v rýžování zlata, a potom Honza mě i kamarádovi s přítelkyní poskytl fantastické zázemí nedaleko Spišskej novej Vsi.
![Zvolání :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Naplánoval nám kam se máme jet podívat, kde jsou zajímavé cesty. Najezdil jsem přes 2000 tisíce km, u mně proběhli dvě neplánované odložení do mokré trávy (nulové škody). Mimochodem po této zkušenosti jsme jí druhý den položili opatrně znova a zkoušel jsem jí zvednout vlastními silami. Musel jsem ji celou odkufrovat. Jinak jsem s ní ani neškubl
![Překvapený :o](./images/smilies/icon_e_surprised.gif)
Škoda že Honza kvůli práci nemohl jezdit s námi. Projeli jsme kde co, ale bohužel větší část dovolené pršelo přesně tak jak to mám tady na tom videu, spíš lilo jak z konve. A některé atrakce jsme neviděli z důvodu velice prozaických. Oltář Jana Pavla z Levoče nebyl osvícen - praskla hlavní osvětlovací lampa, Dobšínská ľadová jaskyna měla zavírací den. A tak podobně.
![Smutný :(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Řidiči osobních aut docela tragédie. Jestli se o motorkářích, a to jistě ne zcela neprávem říká že jsou egomaséři, tak kam se sereou na Slovenské majitele jakékoli značky auta krom Škody 120. Obvykle tmavá okna, Audina, BMW, nebo cokoli jiného včetně dodávek nás předjíždělo v těch naprosto nejbizarnějších situacích. Před zatáčkou na horizontu v lese uzoučká silnička kde já bych nepředjížděl ani Babetu, kam naprosto nemohl vidět, nemohl ani dobrzdit a kdyby něco vylítlo proti byli jsme na kaši všichni. Nezřídka se stalo že jsme se na takové silničce k našemu překvapení potkali s kamiónem, to jsme pak jeli málem škarpou nebo jsme museli zastavit a udělat mu místo. A potom jel 15 km před námi a zdržoval a jel o 10km/h méně než musel. Ani závodit nechtěl, jen nemohl snést pomyšlení že před ním jedou dvě motorky.
![Zlý :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Ale celkově to byla moc fajn dovolená a lidi se k nám chovali pěkně. Několikrát jsem se nametl. Pil jsem ale jen zlatého Bažanta, když nepočítám Plzeň a v Horduši cosi německého. Pivo od 90 centů do 1,3€. Ceny za jídlo v restauraci trošku vyšší než u nás a porce trochu slabší. Obsluha jak kde. Většinou skvělá a levná zmrzlina, kopeček 30centů, ale pořádnej. Žádné náprstky. Prý ji tam dělají Chorvati. Wifi i v kempech docela běžně k dispozici. Ubytování například v kempu nad Bojniciami mě stálo za malý stan 2€, osoba 2€, motorka 2€ a lázeňský poplatek 1€. Ubytování v penziónu před Ružomberkom 15€, pokoj s TV, internet, koupelna záchod na pokoji, a motorka pod recepcí hlídaná. V soukromí jme v Tur. Teplicích platili 10€. Pěkný pokoj, jen se muselo zouvat, internet respektive Wifi také k dispozici. V penzionu Panda v témže městě snad taky 10€, ale jak to to tam vypadalo nevím. Sehnali jsme ubytování během 1/2 hod. Nebejt toho počasí nmělo to chybu. Spotřeba okolo 5l/100km.
A skvělej poznatek ještě, motorek pokud byli někde zaparkované si nikdo ani nevšiml. Parkoval jsem dvě noci v Bratislavě na ulici a naprosto v poho. Jen jsme narazili na fandy ze Slovenských členů českého serveru supertenere.cz
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
P.S. nedávat nic bezdomovcům a nepustit je ke slovu. Jak odevřou pusu okamžitě jim říct "nedám vám ani korunu" a dál se jim už nijak nevěnovat. Jinak se jich nezbavíte!