Vynechává zapalování

Odpovědět
zigi2

Vynechává zapalování

Příspěvek od zigi2 »

Ahoj,
Na začátku léta jsem koupil Suzuki Freewind r.v. 1998, najeto cca 35000km, čerstvě dotaženo z Německa. Ujel jsem na ní necelý 1000km (5 vyjížděk). Jelikož v 36000 je předepsané seřízení ventilů, tak jsem dal motorku do servisu. Tam mi seřídili ventily, karburátory, bohatost směsi, jukli na svíčky atd. Ze servisu jsem pak přijel domů. Druhý den chci jet a motorka po nastartování a zahřátí začala mít divný chod, po přidání plynu a vytočení nad 3000 otáček začala být chod značně nevyrovnaný, střílelo to do výfuku a padali otáčky dolů (být to dvouválec, tak bych řekl že jde pouze na jeden). Vrátil jsem motorku do garáže s tím, že večer to ještě znovu zkusím. Večer všechno v pořádku, tak jsem druhý den jel na výlet na okruh do Sosnové. Tam jsem motorku řádně protáhnul jízdou na okruhu. Jaké bylo mé překvapení, když další den se divné cování opět objevilo. Tentokrát už ale nezmizelo. Odvezl jsem tedy motorku znovu do servisu. Původně uvažovali, že se mohli ulejt svíčky. Ale už mi dnes volali, že svíčky jsou v pořádku. Zatím nevědí co tomu je. Ve vyšších otáčkách zkrátka a dobře vynechává zapalování. Mají podezření na řídící jednotku.

Stalo se někomu něco podbného? Nemáte nějaký nápad, na co se podívat, kde by mohl být problém jinde než v řídící jednotce? Měl už někdo problémy s řídící jednotkou?

Díky
Vitouš
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Re: Vynechává zapalování

Příspěvek od Vitouš »

zigi2 píše:Ahoj,
Na začátku léta jsem koupil Suzuki Freewind r.v. 1998, najeto cca 35000km, čerstvě dotaženo z Německa. Ujel jsem na ní necelý 1000km (5 vyjížděk). Jelikož v 36000 je předepsané seřízení ventilů, tak jsem dal motorku do servisu. Tam mi seřídili ventily, karburátory, bohatost směsi, jukli na svíčky atd. Ze servisu jsem pak přijel domů. Druhý den chci jet a motorka po nastartování a zahřátí začala mít divný chod, po přidání plynu a vytočení nad 3000 otáček začala být chod značně nevyrovnaný, střílelo to do výfuku a padali otáčky dolů (být to dvouválec, tak bych řekl že jde pouze na jeden). Vrátil jsem motorku do garáže s tím, že večer to ještě znovu zkusím. Večer všechno v pořádku, tak jsem druhý den jel na výlet na okruh do Sosnové. Tam jsem motorku řádně protáhnul jízdou na okruhu. Jaké bylo mé překvapení, když další den se divné cování opět objevilo. Tentokrát už ale nezmizelo. Odvezl jsem tedy motorku znovu do servisu. Původně uvažovali, že se mohli ulejt svíčky. Ale už mi dnes volali, že svíčky jsou v pořádku. Zatím nevědí co tomu je. Ve vyšších otáčkách zkrátka a dobře vynechává zapalování. Mají podezření na řídící jednotku.

Stalo se někomu něco podbného? Nemáte nějaký nápad, na co se podívat, kde by mohl být problém jinde než v řídící jednotce? Měl už někdo problémy s řídící jednotkou?

Díky
Musím tě zklamat.Tento web funguje myslím víc jak 4 roky znám několik desítek freewiňďáků ale nikdo pokud si pamatuji neměl problémi s řídící jednotkou.Řekl bych že se na tvích potížích podepsali v servisu ale jak jim to dokázat :cry: :x Jinak bohužel bez toho aby to člověk vyzkoušel a slyšel žádný nápad :(
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Zkontroluj kontakty na baterce, mě to dělalo přesně to samé a bylo to právě tohle. Taky bych zkontroloval baterku jako takovou. Potom bych šel po pojistkách, hlavně té pod levým bočním plastem, tam musí sedět perfektně i ta krytka z bílého plastu, jinak to bude dělat bordel případně to nepojede vůbec, je tam nějakej spínač či co :?:
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
zigi2

Příspěvek od zigi2 »

Diky moc za rady, zitra to zkusim predat do servisu... snad to pomuze
zigi2

Příspěvek od zigi2 »

Tak v servise si s tím neví rady :-( Poslali me za firmou ignitech (www.ignitech.cz). Vypadaji sice nadejne, ale problem je, ze jsou az z Prelouce a ja jsem z Prahy a mam problem tam nepojizdnou motorku dopravit. Nevite nekdo o podobne firme v Praze? Pripadne nebyl by nekdo zkuseny z Prahy, kdo by se na motorku mohl podivat a pomoct? (samozrejme to nechci zadarmo)

Diky
Plukovník

Příspěvek od Plukovník »

ahoj
tak neslibuju nic...ale zrovna jsem nějak koncem tejdne či výhledově objednanej ke kamošovi co se mi stará o zuzanku...
Je to machr :ugeek: - sice dělá u hondy :roll: ale zrovna Freewa mi ladí skoro zpaměti....zeptám se ho čím to může být, jestli by ti to opravil...
dílnu má u nás Na Řitce...což je 25 km od Prahy......takže ti dám vědět.....
jenden háček je ...že má málo času :o ....ale myslím že teď už asi nebudeš nějak kurevsky pospíchat

jo a v Praze má dobrýho mechanika Míra...SINNNER (náš úžasnej tichošlápek :mrgreen: ) je s ním dlouho spokojen tak mu napiš soukromou zprávu a on ti dá kontakt
A až to spravíš dej vědět......a taky se někdy ukaž na srazu :lol:
ahoj
Když ji miluješ není co řešit
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

Já jsem jezdil s Freewindem do servisu JP MOTO je to v Ujezdě nad Lesy v Praze 9 Staroklánovická 470.Ty se specializovali na prodej a servis hlavně značky Suzuki.Já byl vždy spokojen.Telefon je 281 972 432 nebo 602 377 700. www.jpmoto.snadno.cz .Zkus se snima domluvit třeba ti pomúžou. :?: :!:
zigi2

Příspěvek od zigi2 »

Ahoj,
Takze novinky, Ignitech mki posle novou ridici jednotku, pokud nebude fungovat, tak si ji zase vemou zpatky. Jeste bych od nich potrebovla indukcni civku, jenze oni chteji jeji fotku. Nemate nahodou nekdo fotku indukcni civky z freewinda? Uprimne nevim jak to podle fotky urci, ci co z ni potrebuji, ale jelikoz se do servisu nestiham pres den dostat, tak ji nemam kde nafotit :-(
Odpovědět