Dovolená na Slovensku
Dovolená na Slovensku
Včera jsem se vrátil z dovolené na Slovensku. Bylo to hodně zajímavé.
Sklouznul jsem se s Humusakem do Hodruše na soutěž v rýžování zlata, a potom Honza mě i kamarádovi s přítelkyní poskytl fantastické zázemí nedaleko Spišskej novej Vsi. Ještě jednou díky Honzo.
Naplánoval nám kam se máme jet podívat, kde jsou zajímavé cesty. Najezdil jsem přes 2000 tisíce km, u mně proběhli dvě neplánované odložení do mokré trávy (nulové škody). Mimochodem po této zkušenosti jsme jí druhý den položili opatrně znova a zkoušel jsem jí zvednout vlastními silami. Musel jsem ji celou odkufrovat. Jinak jsem s ní ani neškubl . 240 kg je fakt hodně.
Škoda že Honza kvůli práci nemohl jezdit s námi. Projeli jsme kde co, ale bohužel větší část dovolené pršelo přesně tak jak to mám tady na tom videu, spíš lilo jak z konve. A některé atrakce jsme neviděli z důvodu velice prozaických. Oltář Jana Pavla z Levoče nebyl osvícen - praskla hlavní osvětlovací lampa, Dobšínská ľadová jaskyna měla zavírací den. A tak podobně. . Na Dukle to byla slabota skoro nic tam není, ale pěkné svezení a odparavdu hezkej památník. Projeli jsme se taky i po nejhorší slovenské cestě II. třídy. Byla opravdu hodně drsná. Prosvištěli jsme cikánskou osadou, koukli na Spišský hrad, dali si halušky, vykoupali se v Turčianskych Tepliciach, navštívili Starý Smokovec.
Řidiči osobních aut docela tragédie. Jestli se o motorkářích, a to jistě ne zcela neprávem říká že jsou egomaséři, tak kam se sereou na Slovenské majitele jakékoli značky auta krom Škody 120. Obvykle tmavá okna, Audina, BMW, nebo cokoli jiného včetně dodávek nás předjíždělo v těch naprosto nejbizarnějších situacích. Před zatáčkou na horizontu v lese uzoučká silnička kde já bych nepředjížděl ani Babetu, kam naprosto nemohl vidět, nemohl ani dobrzdit a kdyby něco vylítlo proti byli jsme na kaši všichni. Nezřídka se stalo že jsme se na takové silničce k našemu překvapení potkali s kamiónem, to jsme pak jeli málem škarpou nebo jsme museli zastavit a udělat mu místo. A potom jel 15 km před námi a zdržoval a jel o 10km/h méně než musel. Ani závodit nechtěl, jen nemohl snést pomyšlení že před ním jedou dvě motorky. A takových případů denně několik.
Ale celkově to byla moc fajn dovolená a lidi se k nám chovali pěkně. Několikrát jsem se nametl. Pil jsem ale jen zlatého Bažanta, když nepočítám Plzeň a v Horduši cosi německého. Pivo od 90 centů do 1,3€. Ceny za jídlo v restauraci trošku vyšší než u nás a porce trochu slabší. Obsluha jak kde. Většinou skvělá a levná zmrzlina, kopeček 30centů, ale pořádnej. Žádné náprstky. Prý ji tam dělají Chorvati. Wifi i v kempech docela běžně k dispozici. Ubytování například v kempu nad Bojniciami mě stálo za malý stan 2€, osoba 2€, motorka 2€ a lázeňský poplatek 1€. Ubytování v penziónu před Ružomberkom 15€, pokoj s TV, internet, koupelna záchod na pokoji, a motorka pod recepcí hlídaná. V soukromí jme v Tur. Teplicích platili 10€. Pěkný pokoj, jen se muselo zouvat, internet respektive Wifi také k dispozici. V penzionu Panda v témže městě snad taky 10€, ale jak to to tam vypadalo nevím. Sehnali jsme ubytování během 1/2 hod. Nebejt toho počasí nmělo to chybu. Spotřeba okolo 5l/100km.
A skvělej poznatek ještě, motorek pokud byli někde zaparkované si nikdo ani nevšiml. Parkoval jsem dvě noci v Bratislavě na ulici a naprosto v poho. Jen jsme narazili na fandy ze Slovenských členů českého serveru supertenere.cz Pokud se někdo chystáte na Slovensko tak jednoznačně doporučuji.
P.S. nedávat nic bezdomovcům a nepustit je ke slovu. Jak odevřou pusu okamžitě jim říct "nedám vám ani korunu" a dál se jim už nijak nevěnovat. Jinak se jich nezbavíte!
Sklouznul jsem se s Humusakem do Hodruše na soutěž v rýžování zlata, a potom Honza mě i kamarádovi s přítelkyní poskytl fantastické zázemí nedaleko Spišskej novej Vsi. Ještě jednou díky Honzo.
Naplánoval nám kam se máme jet podívat, kde jsou zajímavé cesty. Najezdil jsem přes 2000 tisíce km, u mně proběhli dvě neplánované odložení do mokré trávy (nulové škody). Mimochodem po této zkušenosti jsme jí druhý den položili opatrně znova a zkoušel jsem jí zvednout vlastními silami. Musel jsem ji celou odkufrovat. Jinak jsem s ní ani neškubl . 240 kg je fakt hodně.
Škoda že Honza kvůli práci nemohl jezdit s námi. Projeli jsme kde co, ale bohužel větší část dovolené pršelo přesně tak jak to mám tady na tom videu, spíš lilo jak z konve. A některé atrakce jsme neviděli z důvodu velice prozaických. Oltář Jana Pavla z Levoče nebyl osvícen - praskla hlavní osvětlovací lampa, Dobšínská ľadová jaskyna měla zavírací den. A tak podobně. . Na Dukle to byla slabota skoro nic tam není, ale pěkné svezení a odparavdu hezkej památník. Projeli jsme se taky i po nejhorší slovenské cestě II. třídy. Byla opravdu hodně drsná. Prosvištěli jsme cikánskou osadou, koukli na Spišský hrad, dali si halušky, vykoupali se v Turčianskych Tepliciach, navštívili Starý Smokovec.
Řidiči osobních aut docela tragédie. Jestli se o motorkářích, a to jistě ne zcela neprávem říká že jsou egomaséři, tak kam se sereou na Slovenské majitele jakékoli značky auta krom Škody 120. Obvykle tmavá okna, Audina, BMW, nebo cokoli jiného včetně dodávek nás předjíždělo v těch naprosto nejbizarnějších situacích. Před zatáčkou na horizontu v lese uzoučká silnička kde já bych nepředjížděl ani Babetu, kam naprosto nemohl vidět, nemohl ani dobrzdit a kdyby něco vylítlo proti byli jsme na kaši všichni. Nezřídka se stalo že jsme se na takové silničce k našemu překvapení potkali s kamiónem, to jsme pak jeli málem škarpou nebo jsme museli zastavit a udělat mu místo. A potom jel 15 km před námi a zdržoval a jel o 10km/h méně než musel. Ani závodit nechtěl, jen nemohl snést pomyšlení že před ním jedou dvě motorky. A takových případů denně několik.
Ale celkově to byla moc fajn dovolená a lidi se k nám chovali pěkně. Několikrát jsem se nametl. Pil jsem ale jen zlatého Bažanta, když nepočítám Plzeň a v Horduši cosi německého. Pivo od 90 centů do 1,3€. Ceny za jídlo v restauraci trošku vyšší než u nás a porce trochu slabší. Obsluha jak kde. Většinou skvělá a levná zmrzlina, kopeček 30centů, ale pořádnej. Žádné náprstky. Prý ji tam dělají Chorvati. Wifi i v kempech docela běžně k dispozici. Ubytování například v kempu nad Bojniciami mě stálo za malý stan 2€, osoba 2€, motorka 2€ a lázeňský poplatek 1€. Ubytování v penziónu před Ružomberkom 15€, pokoj s TV, internet, koupelna záchod na pokoji, a motorka pod recepcí hlídaná. V soukromí jme v Tur. Teplicích platili 10€. Pěkný pokoj, jen se muselo zouvat, internet respektive Wifi také k dispozici. V penzionu Panda v témže městě snad taky 10€, ale jak to to tam vypadalo nevím. Sehnali jsme ubytování během 1/2 hod. Nebejt toho počasí nmělo to chybu. Spotřeba okolo 5l/100km.
A skvělej poznatek ještě, motorek pokud byli někde zaparkované si nikdo ani nevšiml. Parkoval jsem dvě noci v Bratislavě na ulici a naprosto v poho. Jen jsme narazili na fandy ze Slovenských členů českého serveru supertenere.cz Pokud se někdo chystáte na Slovensko tak jednoznačně doporučuji.
P.S. nedávat nic bezdomovcům a nepustit je ke slovu. Jak odevřou pusu okamžitě jim říct "nedám vám ani korunu" a dál se jim už nijak nevěnovat. Jinak se jich nezbavíte!
- Přílohy
-
- U Honzy na chatě.JPG (128.18 KiB) Zobrazeno 15041 x
-
- s medvědem.JPG (124.6 KiB) Zobrazeno 15040 x
-
- Honza geokeší.JPG (127.54 KiB) Zobrazeno 15039 x
-
- Dukla.JPG (125.8 KiB) Zobrazeno 15039 x
-
- Dukla II.JPG (126.11 KiB) Zobrazeno 15038 x
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
- Household
- Dustojník hvězdné pěchoty
Re: Dovolená na Slovensku
KUA a to si jazdil Hodruša,Turčianske Teplicie, Bojnice ... okolo mňa.
Žiar nad Hronom je v strede tejto oblasti !!!
Ubytovanie u Svokra v Penzióne si mohol mať ZADARA.
Chlastali by sme u Svokry v reštike ZADARA. Aj nejaká svačinka by sa našla.
A TY si sa nezastavil - neozval
To TI teda neodpustím.
Pôjdem do PRAHY a 1000000% NESADNEM na električku
Hlavne, že Humusak loví kešky v Banskej Štiavnici.
Moju na Šašovskom hrade obišiel
To TI teda neodpustím.
Jozífku, přísám bohu že jsem chtěl, ale nemel jsem kontaktní telefon, jinak bych se vám určitě ozval.Household píše:KUA a to si jazdil Hodruša,Turčianske Teplicie, Bojnice ... okolo mňa.
To TI teda neodpustím.
Niekto dostane po prilbe a prekotime mu Yamu hore kolesami...
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
kanko00 píše:Niekto dostane po prilbe a prekotime mu Yamu hore kolesami...
- Ovin
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem úspěšně projel Slovensko. Navštívil jsem Jankov Vršok http://jvrsok.sk/index.php/jankov-vrsok Pieniny http://www.pieniny.sk/ciele/dunajec/cz.html, Hrad ve Starej Lubovni, Duklu zavřené muzeum ve Svidniku, Slovenský ráj http://www.slovenskyraj.sk/index.html, Termální koualiště Vrbov http://www.aquaparks.com/termalni-koupa ... 0-1-cz.htm, Levoču, Tatry. Počasí akorát Ubytování ve stanu http://www.campingdunajec.sk/ a http://www.slovenskyraj.sk/atc.html. oba doporučuji. Viděl jsem se s Martinem a Dušanem Gilanovými a děkuji jim za výměnu spojkového lanka a občerstvení
Na Slovensku, v malej dedinke sa Ti v zelenom AUTOservise rypali v Suzuki majitelia KoTyeM a Kawasaki?
Kam tento svet speje....
Kam tento svet speje....
Neboj Rasťo keď náhodou bude u mňa a niečo sa ti pokazí tak zaručene budeš domou tlačiť.kanko00 píše:Na Slovensku, v malej dedinke sa Ti v zelenom AUTOservise rypali v Suzuki majitelia KoTyeM a Kawasaki?
Kam tento svet speje....
Len tam mimochodom predstavte si že sme slávny.
http://motoride.sk/c/4012/suzuki-xf-650 ... 11-cr.html
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
omlovam se a klepu hlavou o zem
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
ale članek krasnej a ma pochvalu
Ajajaj neboj milacik keby tebe rupne tiez nechas vrtat sa v tom KoTeyEmakovi a Kwakasakovi..ci ako to volas das vymenit a pomohli sme aj inym "cudzim" motorkarom ..kanko00 píše:Na Slovensku, v malej dedinke sa Ti v zelenom AUTOservise rypali v Suzuki majitelia KoTyeM a Kawasaki?
Kam tento svet speje....
Dusan G píše:Ajajaj neboj milacik keby tebe rupne tiez nechas vrtat sa v tom KoTeyEmakovi a Kwakasakovi..ci ako to volas das vymenit a pomohli sme aj inym "cudzim" motorkarom ..kanko00 píše:Na Slovensku, v malej dedinke sa Ti v zelenom AUTOservise rypali v Suzuki majitelia KoTyeM a Kawasaki?
Kam tento svet speje....
Na na Freewinde bez spojky sa veru jazdit neda, to nie je ako Tvoj Versys, ktory radi hore a dole v pohode bez spojky...
Ano, dovolim sa Vam pod dozorom rypat v mojej moto...
- martinbrejcha
Kanko, proč by nešlo. Když se zlomí 20 km od baráku spojková páčka, jde i roztlačit a dojet domů ...
A řazení jde parádně, nahoru i dolu bez zoubků. Moje zkušenost z minulého víkendu.
Teď už vím, že náhradní spojková páčka patří do základní výbavy. Martin
A řazení jde parádně, nahoru i dolu bez zoubků. Moje zkušenost z minulého víkendu.
To fakt Martine?martinbrejcha píše:Kanko, proč by nešlo. Když se zlomí 20 km od baráku spojková páčka, jde i roztlačit a dojet domů ...
Mne to nejde, alebo skor to neviem..
Ked som to skusal, tak sa mi to nedarilo a ked sa zadarilo, tak to bolo dost tvrde pre prevodovku...
- martinbrejcha
Ale Kanko...kdyby to psal nějakej nováček, ale starej harcovník jako ty ???
Podřadit tak na cca 2.000 ot/min, odřadit tak na na cca 3.500 ot/min a jde to samo
Podřadit tak na cca 2.000 ot/min, odřadit tak na na cca 3.500 ot/min a jde to samo
No to ano, ale ja som to skusal v inom rezime motora a style jazdy...martinbrejcha píše:Ale Kanko...kdyby to psal nějakej nováček, ale starej harcovník jako ty ???
o.s.: Pre pripadneho kupcu: Len na jednom vyjazde pri jazde do Vezpremu v HU /asi madarske Buchlaky../ ...
- šimi
Mám dotaz,když ji roztlačuješ a vrazíš tam dvojku.....není to o držku?Teda pokud to kolo roztočíš?martinbrejcha píše:Kanko, proč by nešlo. Když se zlomí 20 km od baráku spojková páčka, jde i roztlačit a dojet domů ...
Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
-
Musíš púořádně kecnout.Zeptej se plukovníka a foxíka.Oni to dělaj rádíšimi píše:Mám dotaz,když ji roztlačuješ a vrazíš tam dvojku.....není to o držku?Teda pokud to kolo roztočíš?martinbrejcha píše:Kanko, proč by nešlo. Když se zlomí 20 km od baráku spojková páčka, jde i roztlačit a dojet domů ...
FREEWIND Móóóóóóc líbit ale já už nemít
Já jí zkoušel roztlačit asi dvakrát, a nikdy se mi to nepovedlo. Navíc mi dělal s oblibou, že když jsem jí položil tak se asi (jen hádám přeplavili )karburátory a nechtěla na startér chytnout, potom jsem ji musel pustit z kopečka a hned na druhé otočení práskla do výfuku a šla.
- martinbrejcha
já jsem se špatně vyjádřil, vytlačil jsem na kopeček a roztlačil z kopečka. Na rovině se mi to taky nepovedlo