Koupe Freewinda ...Prosim poradte
Koupe Freewinda ...Prosim poradte
Dobry den, narazil jsem na netu na Freewinda r.v. 1999 za 30tis kc.Najeto ma 45000tis.Dnes jsem se na nej byl podivat a ze vzhledove stranky motorka jak nova. Ma nove kotouce,nove pneu,novou baterku, retezkovka menena loni,meneno lozisko zadniho kola. Nema zadny skrabanec. K motorce dostanu helmu a box zadni. Muj prvni vyjezd byl uzasny. Jel jsem a poradne jsem pridal plyn a byl jsem tak 3m na zadnim. Ovladatelnost kvalita jak se vsude pise. Motor dle meho nazoru krasne tahne a nepripadal mi nejak spatny.
Po me jizde jsem predal kamosovi co cirka 5let jezdi na YAMAHA Ténere 660rv snad 1992. Ovladatelnost chvalil,ale motor ne. Sam rikal,ze nema zkusenosti se Suzuki,ale doporucoval mi nekupovat,ze se mu nezdaji nejake loziska v motore,ze to huci mnohem vice nez u nej.Zkousel ruku davat na vyfuk a zadny olej nesel.Tvrdil mi,ze tam nekdo mohl dat nove krouzky,ze to je podezrele dobre.
Tak moje pocity jsou hodne zmatene a nevim zda mam dat na kamose. Sam mi tvrdil,ze mi nechce radit a ze to mozna u Freewinda je normalni jev,ze ty motory nezna. Vysvetloval jsem mu,ze za 30 tis neni tolik penez a takovou motorku nekoupim jen tak za takove penize.
Kolik by mohla vyjit oprava jestli jsou loziska v motore vhaji? Predpokladam,ze asi na klice.
Co byste na kamose?
Dekuji za pomoc a radu
Po me jizde jsem predal kamosovi co cirka 5let jezdi na YAMAHA Ténere 660rv snad 1992. Ovladatelnost chvalil,ale motor ne. Sam rikal,ze nema zkusenosti se Suzuki,ale doporucoval mi nekupovat,ze se mu nezdaji nejake loziska v motore,ze to huci mnohem vice nez u nej.Zkousel ruku davat na vyfuk a zadny olej nesel.Tvrdil mi,ze tam nekdo mohl dat nove krouzky,ze to je podezrele dobre.
Tak moje pocity jsou hodne zmatene a nevim zda mam dat na kamose. Sam mi tvrdil,ze mi nechce radit a ze to mozna u Freewinda je normalni jev,ze ty motory nezna. Vysvetloval jsem mu,ze za 30 tis neni tolik penez a takovou motorku nekoupim jen tak za takove penize.
Kolik by mohla vyjit oprava jestli jsou loziska v motore vhaji? Predpokladam,ze asi na klice.
Co byste na kamose?
Dekuji za pomoc a radu
- Zeusik
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupe Freewinda ...Prosim poradte
ja mam o rok starši a už bych teda asi musel měnit taky ložiska ale takhle se to neda řict uvidiš co ti k tomu řeknou ostatni nebo nahod kde ses a třeba se najde pobliž ochotnej freevindak a askoukne ho s tebou
Jsem z Valasskeho Mezirici.
Radit tady je ošemetné, nevím co myslí tím že hučí? Nejlepší dotáhnout někam do servisu a nechat zkontrolovat tam. Tak se podívat na na toho od koho to kupuješ. U bazárníka bych byl hodně ostražitý. Jes tli hučí nejaká ložiska v motoru tak to by mohl být hodně velký průšvih. Ale koukni se i tady, já ji prodávám taky a ještě pár dalších kluků, měníme za větší. Jinak Wětráka skutečně doporučuji. Je to neskutečnej držák. A když je potřeba udržíš krok i s papírově daleko silnějšíma mašinama. S tím zvedáním mě taky na začátku párkrát překvapil. Hlavně šťastnou ruku.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
- martinbrejcha
Každopádně ta cena je natolik, myslím si, zajímavá, že stojí za risk ho koupit. Dneska se nabízejí Freewindi za 40.000 a výš. Takže při nejhorším něco zainvestuješ a budeš mít jistotu, že to máš v cajku na dalších x-desítek tisíc km................
Take si myslím.Za ty prachy.Zítra pro něj jedu. Jako novy Freewindak tu pak dam fotky a video zvuku at posoudite.Pokud nekdo prodava rok 1999 a ma najeto 20tis tak mi to pripada stupidni na 11let.Mozne to je,ale neverim.Kdybych nebyl obyc clovek a okradal lidi jak podnikatele atd. tak to neresim a kupim novou. Zatim diky vsem a chci patrit mezi spokojene Vetracky neboli Freewindaky )))
Ahoj Tomm tak jestli ji koupíš budem jezdit spolu!!
Bo já sem čerstvým majitelem freewinda ( 3týdny) ) a velká spokojenos no uvidím až opadne nadšení .. Jako doufám že neopadne!
Jinak sem soused ze Vsetína
Tak všem Ahoj
Bo já sem čerstvým majitelem freewinda ( 3týdny) ) a velká spokojenos no uvidím až opadne nadšení .. Jako doufám že neopadne!
Jinak sem soused ze Vsetína
Tak všem Ahoj
Free Wind
Nejak sa nam Ti freewindaci rozmahaju... Ale vsak uuurcite, taka dobra moto a teraz ide za par EUR ci CZK. Nie ako ked som ju ja kupoval...
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Mně to povídej, 75 klacků a ještě sem na ní čekal.kanko00 píše:Nejak sa nam Ti freewindaci rozmahaju... Ale vsak uuurcite, taka dobra moto a teraz ide za par EUR ci CZK. Nie ako ked som ju ja kupoval...
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Sinner píše:Mně to povídej, 75 klacků a ještě sem na ní čekal.kanko00 píše:Nejak sa nam Ti freewindaci rozmahaju... Ale vsak uuurcite, taka dobra moto a teraz ide za par EUR ci CZK. Nie ako ked som ju ja kupoval...
Moja suma bola sest miestna....
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že by to měl nastávající kolega koupit.Třicet tisíc je za tuhle motorku nic. Jinak mimochodem mě stála 67000,- kč plus doplnky bezmála za 15000 ,-kč.kanko00 píše:Sinner píše:Mně to povídej, 75 klacků a ještě sem na ní čekal.kanko00 píše:Nejak sa nam Ti freewindaci rozmahaju... Ale vsak uuurcite, taka dobra moto a teraz ide za par EUR ci CZK. Nie ako ked som ju ja kupoval...
Moja suma bola sest miestna....
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
Vsechny Suzy susteji.Ponevac to jsou vzduchem chlazeny motory.To jsi neslysel jeste moji Inu.Nebo takove GS 500 a to uz nemluvim o GSX 600 F.rocnik Rokoko 88- do doby kdy se zacli deelat vodnici.Tenere je vodnik tam se to dost strati.Jeste jsem neslysel aby nekdo menil krouzky na 45 000km.
Tak mozna na 90 000km.Freewind ma keramickou vlozku kvuli mensimu treni.
Jinak Yamahy jsou dost popularni tim ze zerou olej.stare Tenere a TDM jsou tim dost vyhlasene.
Kamos mel XJR 1200 a ta mu zrala taky pekne olej a to mel najeto 24 000km.
V katalogu rocnik 1997 DR 650 a Freewind vychazeji podvozkem a motorem mezi XT 600.NX650 a KLR 650 Nejlip.Ja to necham ciste na tobe co si vyberes:ale jak jsi psal ta cena je super.Ja bych nevahal
Marek
http://www.youtube.com/watch?v=Er7qEDI_Yps
Tady tohle je muj nbejvalej Freewind.Mrkni kpolik ma najeto.A jak vypada.
Tak mozna na 90 000km.Freewind ma keramickou vlozku kvuli mensimu treni.
Jinak Yamahy jsou dost popularni tim ze zerou olej.stare Tenere a TDM jsou tim dost vyhlasene.
Kamos mel XJR 1200 a ta mu zrala taky pekne olej a to mel najeto 24 000km.
V katalogu rocnik 1997 DR 650 a Freewind vychazeji podvozkem a motorem mezi XT 600.NX650 a KLR 650 Nejlip.Ja to necham ciste na tobe co si vyberes:ale jak jsi psal ta cena je super.Ja bych nevahal
Marek
http://www.youtube.com/watch?v=Er7qEDI_Yps
Tady tohle je muj nbejvalej Freewind.Mrkni kpolik ma najeto.A jak vypada.
Co je stary,to je dobry ...
Diky za vsechny rady.Motorka je doma Zvuk je dost podobny videu od Marka. Hned jak se udela pekne tak udelam video a fotky a udelam tu prispevek jako novy Freewindak .) At uz je jaro sakra..chci jezdit.
- martinbrejcha
tak jestli jsi koupil, šupšup fotky sem. Já jsem toho svýho taky ukecal na 33.000. Teda gumy jsou K.O. ale jinak vypadá libově. Prozatím jsem najezdil asi 1.000 km a drží. Jenom mne straší ta strašná rána při řazení 1-ky. Teda zvláštní je, že při rozjezdu za studena se sytičem to není taková rána, jako při teplým motoru...můj osoní postřeh..
Edit, byl jsi rychlejší
Edit, byl jsi rychlejší
- Household
Tak keď môžeš štartuj ako ja cez jedničku
Odľahčíš tak svoje uši od nepríjemného zvuku pri radení jednotky.
pekný článok: Motorkári.cz
Výcuc:
Daleko praktičtější je pokud při příjezdu zastavíte stroj se zařazenou jedničkou a motor vypnete sklopením pohotovostního stojánku (policajta). Při opětovném rozjezdu pak pouze sklopíte pohotovostní stojánek (policajta) nastartujete a prakticky v ten samý moment se rozjíždíte. Takovéto odstavení a rozjezd stroje je nejen velmi efektní a rychlé, ale i velice praktické neboť, pokud je u zaparkovaného stroje zařazena jednička eliminuje se možnost jeho samovolného popojetí, potažmo pádu z "policajta". A při rozjezdu se zcela vyhnete trapnému balancování při "hledání" jedničky.
Odľahčíš tak svoje uši od nepríjemného zvuku pri radení jednotky.
pekný článok: Motorkári.cz
Výcuc:
Daleko praktičtější je pokud při příjezdu zastavíte stroj se zařazenou jedničkou a motor vypnete sklopením pohotovostního stojánku (policajta). Při opětovném rozjezdu pak pouze sklopíte pohotovostní stojánek (policajta) nastartujete a prakticky v ten samý moment se rozjíždíte. Takovéto odstavení a rozjezd stroje je nejen velmi efektní a rychlé, ale i velice praktické neboť, pokud je u zaparkovaného stroje zařazena jednička eliminuje se možnost jeho samovolného popojetí, potažmo pádu z "policajta". A při rozjezdu se zcela vyhnete trapnému balancování při "hledání" jedničky.