Zazimování
Zazimování
Kamarád dal do kupy pár rad pro zazimování.
tady jsou.
Myslím, že zvláště pro poslední bod bude mít zvláštní pochopení jeden náš slovenský člen.
HÁDANKA: který
par rad
- ocistit retez a namazat
-vyndej baterku a dej ji na nabijecku, at se nabiji, vybiji, nabiji, vybiji, nabiji, vybiji, nabiji, vybiji, nabiji, vybiji
-natankuj plnou, protoze benzin se vzduchem dela korozi (zrezla by nadrz zevnitr) - jen benzin od Benziny 100 oktanu kvuli presadam v 95. (nás se moc netýká)
-olej a svicky dat nove, bo stary olej jen skodi
-dej to na central, pokud nemas, tak obcas motorku popotlac, at se nezesisati gumy-pokud je nemas v planu na jare okamzite menit
-ja bych motorku pres zimu nestartoval, pokud neni v 5ti a min stupnich a kdyz je, tak ji nech komplet prohrat (aspon 10 min)
-jinak dej hadry do vyfuku(kvuli vlhku)
- do valce striknout par kapek noveho oleje(neni nutne, pokud odstavka bude tak do 4-5 mesicu)
- nejdriv v obyvaku vyluxuj, at nestoji v motorka v neporadku, ztlum topeni at ji neni v zime vedro, ty se muzes obleknout.
tady jsou.
Myslím, že zvláště pro poslední bod bude mít zvláštní pochopení jeden náš slovenský člen.
HÁDANKA: který
par rad
- ocistit retez a namazat
-vyndej baterku a dej ji na nabijecku, at se nabiji, vybiji, nabiji, vybiji, nabiji, vybiji, nabiji, vybiji, nabiji, vybiji
-natankuj plnou, protoze benzin se vzduchem dela korozi (zrezla by nadrz zevnitr) - jen benzin od Benziny 100 oktanu kvuli presadam v 95. (nás se moc netýká)
-olej a svicky dat nove, bo stary olej jen skodi
-dej to na central, pokud nemas, tak obcas motorku popotlac, at se nezesisati gumy-pokud je nemas v planu na jare okamzite menit
-ja bych motorku pres zimu nestartoval, pokud neni v 5ti a min stupnich a kdyz je, tak ji nech komplet prohrat (aspon 10 min)
-jinak dej hadry do vyfuku(kvuli vlhku)
- do valce striknout par kapek noveho oleje(neni nutne, pokud odstavka bude tak do 4-5 mesicu)
- nejdriv v obyvaku vyluxuj, at nestoji v motorka v neporadku, ztlum topeni at ji neni v zime vedro, ty se muzes obleknout.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
- Household
- Dustojník hvězdné pěchoty
Re: Zazimování
Ja mám v garáži teda tam kde parkuje 17 až 20 stupňov.
Nie je to veľa ? Nenapísal si optimálnu teplotu
Handru do výfuku tiež nedávam, lebo tam nemám vlhko, ale čo myši ? Nevlezú tam ?
Moja doplňujúca rada:
Na zimu NEzaplachtovávať nepriedyšnou plachtou - videl som, že veľa z Vás majú tú striebornú z Lidla.
Z nádrže sa odparuje benzín a ten potom zostáva pod plachtou a ....škodí to laku, plastom, .....
a motorka smrdí aj plachta smrdí po odplachtovaní.
Alebo narobte do nej dierky nech sa to má kade odparovať
Nie je to veľa ? Nenapísal si optimálnu teplotu
Handru do výfuku tiež nedávam, lebo tam nemám vlhko, ale čo myši ? Nevlezú tam ?
Moja doplňujúca rada:
Na zimu NEzaplachtovávať nepriedyšnou plachtou - videl som, že veľa z Vás majú tú striebornú z Lidla.
Z nádrže sa odparuje benzín a ten potom zostáva pod plachtou a ....škodí to laku, plastom, .....
a motorka smrdí aj plachta smrdí po odplachtovaní.
Alebo narobte do nej dierky nech sa to má kade odparovať
myslím že to bude tak akorát
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
pěkne moc no a mam na zimu nalěštit a nebo rači až po zimě??? abych neuškodil laku když se mu nebe dostavat protejnu z much
na zimování je brzo. Já jel dnes, včera a předevčírem do práce a hodlám jezdit jako minulý rok tak do konce listopadu. Hou
r.v.1999; poč.stav: 13300km x 32222km nyní; Pneu Michelin Anakee 2; Motul 5100; NGK CR10EK-22222km; Goldfren AD(vydržely jen 15000km) +seřízení ventylů-24200km
Výlety: Barcelona, Řím; UK
Výlety: Barcelona, Řím; UK
- šimi
Já jezdím do 5°C.Pod pět stupňů už namrzá vozovka tak to neriskuji.
Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
- Radek
- Big motorkář
Taky si myslím že zazimovat standartně nebudu.....
http://rapruch.rajce.idnes.cz/Z_podzimu ... a_38_minut
http://rapruch.rajce.idnes.cz/Z_podzimu ... a_38_minut
Ahoj, ja vim ze je to asi hloupej dotaz, ale muze byt motka v garazi, kde je i pod nulou. Myslim ze je chlazena olejem, ale jistej si nejsem.
-
tAK JÁ ZAZIMOVAL DNES A PŘIVEZL JSEM MÍSTO MOTORKY FRÉZU
FREEWIND Móóóóóóc líbit ale já už nemít
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Freewind je opravdu chlazen olejem a mráz mu opravdu nevadí.Jen bych vyndal baterku a uložil ji přes zimu s občasným dobitím třeba ve sklepě.Ivos píše:Ahoj, ja vim ze je to asi hloupej dotaz, ale muze byt motka v garazi, kde je i pod nulou. Myslim ze je chlazena olejem, ale jistej si nejsem.
- šimi
Mám Freewinda 4 roky,mám ho pokaždé v garáži a baterku jsem z něj ještě vytaženou neměl.V garáži ji pouze napojím na tuhle nabíječku http://www.moto-rychle.cz/moto-nabijeck ... ate-4.html .Je fakt skvělá,nabíjím s ní i Fabii kde mám 40ti Ah baterii.Vitouš píše:Freewind je opravdu chlazen olejem a mráz mu opravdu nevadí.Jen bych vyndal baterku a uložil ji přes zimu s občasným dobitím třeba ve sklepě.Ivos píše:Ahoj, ja vim ze je to asi hloupej dotaz, ale muze byt motka v garazi, kde je i pod nulou. Myslim ze je chlazena olejem, ale jistej si nejsem.
Vyvedl jsem si z baterky v motorce konektor,na který tuhle nabíječku kdykoliv připojím.Takže to mám bez práce.
Všude dobře,doma manželka...