Povinné ručení a jiné pojistky

Odpovědět
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Povinné ručení a jiné pojistky

Příspěvek od Sinner »

Vážení, předpokládám že každý z vás řešil nějakou pojišťovnu. :roll:
Já momentálně auto, tam je to trochu složitější než u motorky. A jsem pekelně nas.... :evil:
Platím šílenou raketu podle nových smluvních podmínek a jinde bych neplatil ani polovinu.
Bohužel jsem prošvihl čas na výpověď. (nejpozději 6 týdnů před vypršením smlouvy) Tak jsem vyklopil 4500Kč. Ale nic není ztraceno.
Tady napíšu jak to má být s motorkou.
Není to ještě 100% ověřená zpráva, ale zdroj info je velice spolehlivý. :!:

Když dám RZ do depozitu tak mi musí vyplatit zpět nevyčerpanou poměrnou část pojistky. (to je jisté)
Depozitem to jde protáhnout během jediné hodiny.
1.Musíte dát RZ do depozitu,
2.ofotit předávací protokol (s tou fotokopií potom jít na pojišťovnu)případně ještě lépe doběhnout na pojišťovnu s tímto originálním potvrzením a vypovědět pojistnou smlouvu,
3.zajít na novou pojišťovnu a uzavřít novou pojistku,
4.vrátit se zpět a zažádat o opětovné vydání RZ a oni vám to potvrdí na ten samý papír. (proto nejdřív ofotit, nebo předložit originál)
Dá se to udělat během jednoho dne.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Zeusik
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Re: Povinné ručení a jiné pojistky

Příspěvek od Zeusik »

Sinner píše:Vážení, předpokládám že každý z vás řešil nějakou pojišťovnu. :roll:
Já momentálně auto, tam je to trochu složitější než u motorky. A jsem pekelně nas.... :evil:
Platím šílenou raketu podle nových smluvních podmínek a jinde bych neplatil ani polovinu.
Bohužel jsem prošvihl čas na výpověď. (nejpozději 6 týdnů před vypršením smlouvy) Tak jsem vyklopil 4500Kč. Ale nic není ztraceno.
Tady napíšu jak to má být s motorkou.
Není to ještě 100% ověřená zpráva, ale zdroj info je velice spolehlivý. :!:

Když dám RZ do depozitu tak mi musí vyplatit zpět nevyčerpanou poměrnou část pojistky. (to je jisté)
Depozitem to jde protáhnout během jediné hodiny.
1.Musíte dát RZ do depozitu,
2.ofotit předávací protokol (s tou fotokopií potom jít na pojišťovnu)případně ještě lépe doběhnout na pojišťovnu s tímto originálním potvrzením a vypovědět pojistnou smlouvu,
3.zajít na novou pojišťovnu a uzavřít novou pojistku,
4.vrátit se zpět a zažádat o opětovné vydání RZ a oni vám to potvrdí na ten samý papír. (proto nejdřív ofotit, nebo předložit originál)
Dá se to udělat během jednoho dne.

Co takova darda to bych jim nedal ja mam tu nejdražši a platim 3300 za 2,5 l. a to mam jěště odtah do určite vzdalenosti zdarma.. Jsou to vydřiduši koukam :(
komcas
Big motorkář

Příspěvek od komcas »

nebo se to dá udělat i fiktivní kupní smlouvou. Napíšu kupní smlouvu s mamkou. Jdu na pojišťovnu a řeknu, že motorku/auto prodávám. Předám kupní smlouvu k okopírování. ...
No a to, že si mamka koupi rozmyslela nikoho zajímat nemusí. Hlavní je, že musím mít moto/auto pojištěný, takže zajdu na svou novou pojištovnu a sepíšu novou smlouvu. Sám jsem takhle převedl svoje 3 vozidla.
PS: mám certifikát české národní banky v oboru pojišťovnictví :-)
PPS: navíc jsem u motorky zvolil i sezoní slevy (7% sleva za měsíc, kdy nejezdím... tedy Prosinec, leden, únor, březen=7%x4měsíce=28% sleva.) Takže z 508Kč za Jawu 250 platím 148Kč (7%x7měsíc=49%sleva). A i freewa jsem slevnil pod 1000Kč z 1800Kč a přidal si tam asistenční služby za cca 250Kč.
r.v.1999; poč.stav: 13300km x 32222km nyní; Pneu Michelin Anakee 2; Motul 5100; NGK CR10EK-22222km; Goldfren AD(vydržely jen 15000km) +seřízení ventylů-24200km
Výlety: Barcelona, Řím; UK
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

komcas píše: PS: mám certifikát české národní banky v oboru pojišťovnictví :-)
PPS: navíc jsem u motorky zvolil i sezoní slevy (7% sleva za měsíc, kdy nejezdím... tedy Prosinec, leden, únor, březen=7%x4měsíce=28% sleva.) Takže z 508Kč za Jawu 250 platím 148Kč (7%x7měsíc=49%sleva). A i freewa jsem slevnil pod 1000Kč z 1800Kč a přidal si tam asistenční služby za cca 250Kč.
No výborně :!: :!: :!: :) :) :)
Nešetři na podrobnostech, rozepiš se co kde a jak?
Nešla by třeba udělat nějaká exkluzivní smlouva pro majitele Wětráků a členy fóra, vím že něco podobného mají na afrikatwin.cz Třeba mají levnější pneu u jedné firmy.
Jo prosím, ale dej mi to nejdříve soukromou zprávou. Udělám to tak aby se k této info dostali jen prověření lidé a skuteční ať už bývalí nebo fungl noví majitelé Wětráků. Je tady na fóru dost mrtvejch duší, ikdyž Jirkas se to snaží likvidovat a já taky něco se vždy najde. Udělám pro to když tak uzamčenou sekci do které se nedostane kde kdo. 8-)
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
komcas
Big motorkář

Příspěvek od komcas »

Nemusím nic tajit. Jde o "sezónu" u Allianz pojišťovny. Přes internet to vyřídit nejde. Jen osobně na pobočce nebo s pojišťovákem.
-Rozhodneš se, které měsíce nechceš jezdit a za každý měsíc máš slevu 7%. :)
-To tě neomezuje jako u jiných pojišťoven k normálnímu užívání = můžeš normálně jezdit! ;) Ale v případě, že způsobíš škodu, platíš ty 90% škody a pojišťovna jen 10%. To je smutnější fakt, ale kvůli jednomu projetí se v prosinci nebo březnu se to pořád vyplatí. Jen si musíš dávat větší pozor.

-Pokud máš ještě starou motorku jako Jawu, tak je to maximálně super, protože na tu sedneš opravdu jen v létě, takže si dáš plnou sezónu na maximálních 9 měsíců. 7% x 9měsíců = 63% slevy.

-Sezóna je pouze pro motorky a auta starší 20let, traktory, vozíky...

-Ještě můžeš zkopírovat bonus z nejstaršího pojištěného vozidla (třeba Jawu mám na sebe pojištěnou 10 let a tak mám maximální bonus 50% + 5% bonus = 55%sleva. Těch 55% si zkopíruji na Freewinda, kterého mám rok a na auto co mám 5 let. Na všem mám tedy slevu 55% :shock: :o ;) :) Nejdřív je sleva 55% a z ní ještě procenta za sezonu (63%)
r.v.1999; poč.stav: 13300km x 32222km nyní; Pneu Michelin Anakee 2; Motul 5100; NGK CR10EK-22222km; Goldfren AD(vydržely jen 15000km) +seřízení ventylů-24200km
Výlety: Barcelona, Řím; UK
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Ne myslel jsem zda by nešlo udělat něco individuálně pro Wětráky s nějakou výhodou. :) potažmo větší slevou za množství.
Odpovědět