Gumové matky na plexi

Odpovědět
Rimmerak
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Gumové matky na plexi

Příspěvek od Rimmerak »

Ahoj, kdyby někdo sháněl takový ty gumový matky+plastový podložky+hliníkový eloxovaný šroubky na přidělání plexi, tak jsem je po marným hledání na zbozi.cz objevil v Bikerscrown v Praze. Mají tam za 220kč a za 260kč, obojí 8 ks v různejch barvách šroubků.
Já si vzal ty za 260kč protože mi přišli měkčí. Jsou super. Lepší jak originál v tom, že jdou snadno vyndat a zase nandat. Originál byly osazený a špatně se vracely zpět do kapotáže.
PS: Asi zítra pošlu fotky motorky, finišuji lakování barevný kombinace "VOSA".
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
komcas
Big motorkář

Re: Gumové matky na plexi

Příspěvek od komcas »

prosím tě, jak se sundává to plexi? Právě že narazím na ty gumové vložky a nevím jak je vydělat :-(
r.v.1999; poč.stav: 13300km x 32222km nyní; Pneu Michelin Anakee 2; Motul 5100; NGK CR10EK-22222km; Goldfren AD(vydržely jen 15000km) +seřízení ventylů-24200km
Výlety: Barcelona, Řím; UK
Redy
Big motorkář

Příspěvek od Redy »

Vyšroubovat a opatrně pak vytáhnout kleštičkama. Nové když tak koupí v Bikersu za pár kaček. Při opětovném zandávání těch gumiček je doporučuju trošku máznout, jdou tam pak lehce.
Rimmerak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

Povol šroubek a nech ho viset v gumičce za dva,tři závity a pak to jde za ten šroubek vyrvat i rukou. Při montáži máznout, ale bacha... né silikonovým olejem. Klouže až moc a nedrží tam. Chce to mýdlovou vodou třeba. Aby to uschlo a drželo.

PS bikers crown - 8ks kolem 250kč.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
Household

Příspěvek od Household »

Kľúčom - Imbusom, ktorým to vyšroubuješ von, prípadne trochu väčším, tak tým zatlač tie gumové podložky dnu a vypadnú druhou stranou nepoškodené.

Sám to každý rok tak robím a funguje to ;)
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

Household píše:Kľúčom - Imbusom, ktorým to vyšroubuješ von, prípadne trochu väčším, tak tým zatlač tie gumové podložky dnu a vypadnú druhou stranou nepoškodené.

Co s tym robis kazdy rok? Rozoberas kapotaze? :shock: :shock: :shock: Te buh, naco? Umyvas ich aj odspodu? :lol: :lol:
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Household

Příspěvek od Household »

V podstate áno :lol:

1. Rok som menil plasty tak to išlo dole
2. Rok som montoval hodinky a zásuvku tak to išlo dole
3. Rok som menil žiarovky tak to išlo dole
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

Household píše:Kľúčom - Imbusom, ktorým to vyšroubuješ von, prípadne trochu väčším, tak tým zatlač tie gumové podložky dnu a vypadnú druhou stranou nepoškodené.

Mě se taky osvědčil tento Housholduv zpusob demontáža.Na montáž jsem na zatlačení ještě použil menší šroubováček.
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Já jsem si našel asi 4 cm dlouhý šroubek, našrouboval ho na konec máznul tu gumu trošku indulónou a zatlačil to tam, vyšrouboval dlouhý šroubek a zašrouboval origo :) . Lépe by bylo použít lubrikační gel na bázi vody, než tu indulónu ten nerozleptává tu gumu a ona pak tak rychle nestárne. 8-)
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

Sinner píše:Já jsem si našel asi 4 cm dlouhý šroubek, našrouboval ho na konec máznul tu gumu trošku indulónou a zatlačil to tam, vyšrouboval dlouhý šroubek a zašrouboval origo :) . Lépe by bylo použít lubrikační gel na bázi vody, než tu indulónu ten nerozleptává tu gumu a ona pak tak rychle nestárne. 8-)

Len ma zaujima, ako by nasiel freewindak v garazi lubrikacny gel? :lol: :lol: :lol:
Captain

Příspěvek od Captain »

kanko00 píše:
Sinner píše:Já jsem si našel asi 4 cm dlouhý šroubek, našrouboval ho na konec máznul tu gumu trošku indulónou a zatlačil to tam, vyšrouboval dlouhý šroubek a zašrouboval origo :) . Lépe by bylo použít lubrikační gel na bázi vody, než tu indulónu ten nerozleptává tu gumu a ona pak tak rychle nestárne. 8-)

Len ma zaujima, ako by nasiel freewindak v garazi lubrikacny gel? :lol: :lol: :lol:
Pokud bude mít růžovou helmu a kombinézu tak bude mít i gel v top case..
:P :D :o
Household

Příspěvek od Household »

kanko00 píše: Len ma zaujima, ako by nasiel freewindak v garazi lubrikacny gel? :lol: :lol: :lol:
A ty ho nemáš stále zo sebou :shock:
To je divné :? :lol:
Captain

Příspěvek od Captain »

Household píše:V podstate áno :lol:

1. Rok som menil plasty tak to išlo dole
2. Rok som montoval hodinky a zásuvku tak to išlo dole
3. Rok som menil žiarovky tak to išlo dole
Kamo, měl bys nějakou fotku - detail umístění a montáže té 12 V zásuvky..? právě na tom dělám a chci co nejvhodnější umístění
( aby byla trochu chráněná proti dešti a přitom v dosahu pro GPS, mobil atd..)
:?:
Zkoušeli jste někdo zpětně skrzr 12 V zásuvku dobíjet občas Bike bez odpojení baterie.. :?:
:o Díky..

4. kvůli čemu budeš sundávat kapotáž letos, abys dodržel tradici..? ;)

Mi.
komcas
Big motorkář

Příspěvek od komcas »

Tak se mi to dneska podařilo sundat = zatlačil jsem ty gumové špalky. Je to opravdu jednoduchý postup :) Za 5 minut se to dá stihnout. Šroubek s gumovou podložkou spadne dolů a je to.
Díky.
r.v.1999; poč.stav: 13300km x 32222km nyní; Pneu Michelin Anakee 2; Motul 5100; NGK CR10EK-22222km; Goldfren AD(vydržely jen 15000km) +seřízení ventylů-24200km
Výlety: Barcelona, Řím; UK
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

komcas píše:Tak se mi to dneska podařilo sundat = zatlačil jsem ty gumové špalky. Je to opravdu jednoduchý postup :) Za 5 minut se to dá stihnout. Šroubek s gumovou podložkou spadne dolů a je to.
Díky.
Postup je opravdu jednoduchej ale nesmíš se zachovat jako idiotů král(jako já) :twisted: Sundaval jsem plexi už podruhé tak že brnkačka...zatlačil jsem gumové podložky jako při první demontáži ale zrada vypadli jen tři.Hledal jsem hledal(rozebíral dokonce jsem sundal i nádrž) ale nic prostě záhada.Zkrátím to asi za dvě hodiny mě vypadlá podložka z dřeváku.Prostě iddiotů král. :oops: Dálší hodinu jsem dával rozebranýho wětráčka dohromady :(
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

No to sa pri plexi na Versyse nemoze stat... ;) ;)
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

kanko00 píše:No to sa pri plexi na Versyse nemoze stat... ;) ;)
To máš pravdu.Na Versysu jsem výškově přenastavoval plexi už několikrát je to operace na 2 minuty. :P
Odpovědět