Gumové matky na plexi
- Rimmerak
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Gumové matky na plexi
Ahoj, kdyby někdo sháněl takový ty gumový matky+plastový podložky+hliníkový eloxovaný šroubky na přidělání plexi, tak jsem je po marným hledání na zbozi.cz objevil v Bikerscrown v Praze. Mají tam za 220kč a za 260kč, obojí 8 ks v různejch barvách šroubků.
Já si vzal ty za 260kč protože mi přišli měkčí. Jsou super. Lepší jak originál v tom, že jdou snadno vyndat a zase nandat. Originál byly osazený a špatně se vracely zpět do kapotáže.
PS: Asi zítra pošlu fotky motorky, finišuji lakování barevný kombinace "VOSA".
Já si vzal ty za 260kč protože mi přišli měkčí. Jsou super. Lepší jak originál v tom, že jdou snadno vyndat a zase nandat. Originál byly osazený a špatně se vracely zpět do kapotáže.
PS: Asi zítra pošlu fotky motorky, finišuji lakování barevný kombinace "VOSA".
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
Re: Gumové matky na plexi
prosím tě, jak se sundává to plexi? Právě že narazím na ty gumové vložky a nevím jak je vydělat 

r.v.1999; poč.stav: 13300km x 32222km nyní; Pneu Michelin Anakee 2; Motul 5100; NGK CR10EK-22222km; Goldfren AD(vydržely jen 15000km) +seřízení ventylů-24200km
Výlety: Barcelona, Řím; UK
Vyšroubovat a opatrně pak vytáhnout kleštičkama. Nové když tak koupí v Bikersu za pár kaček. Při opětovném zandávání těch gumiček je doporučuju trošku máznout, jdou tam pak lehce.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Povol šroubek a nech ho viset v gumičce za dva,tři závity a pak to jde za ten šroubek vyrvat i rukou. Při montáži máznout, ale bacha... né silikonovým olejem. Klouže až moc a nedrží tam. Chce to mýdlovou vodou třeba. Aby to uschlo a drželo.
PS bikers crown - 8ks kolem 250kč.
PS bikers crown - 8ks kolem 250kč.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- Household
Kľúčom - Imbusom, ktorým to vyšroubuješ von, prípadne trochu väčším, tak tým zatlač tie gumové podložky dnu a vypadnú druhou stranou nepoškodené.
Sám to každý rok tak robím a funguje to

Co s tym robis kazdy rok? Rozoberas kapotaze?Household píše:Kľúčom - Imbusom, ktorým to vyšroubuješ von, prípadne trochu väčším, tak tým zatlač tie gumové podložky dnu a vypadnú druhou stranou nepoškodené.

... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- Household
V podstate áno
1. Rok som menil plasty tak to išlo dole
2. Rok som montoval hodinky a zásuvku tak to išlo dole
3. Rok som menil žiarovky tak to išlo dole

- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Mě se taky osvědčil tento Housholduv zpusob demontáža.Na montáž jsem na zatlačení ještě použil menší šroubováček.Household píše:Kľúčom - Imbusom, ktorým to vyšroubuješ von, prípadne trochu väčším, tak tým zatlač tie gumové podložky dnu a vypadnú druhou stranou nepoškodené.
Já jsem si našel asi 4 cm dlouhý šroubek, našrouboval ho na konec máznul tu gumu trošku indulónou a zatlačil to tam, vyšrouboval dlouhý šroubek a zašrouboval origo
. Lépe by bylo použít lubrikační gel na bázi vody, než tu indulónu ten nerozleptává tu gumu a ona pak tak rychle nestárne. 

ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Sinner píše:Já jsem si našel asi 4 cm dlouhý šroubek, našrouboval ho na konec máznul tu gumu trošku indulónou a zatlačil to tam, vyšrouboval dlouhý šroubek a zašrouboval origo. Lépe by bylo použít lubrikační gel na bázi vody, než tu indulónu ten nerozleptává tu gumu a ona pak tak rychle nestárne.
Len ma zaujima, ako by nasiel freewindak v garazi lubrikacny gel?

Pokud bude mít růžovou helmu a kombinézu tak bude mít i gel v top case..kanko00 píše:Sinner píše:Já jsem si našel asi 4 cm dlouhý šroubek, našrouboval ho na konec máznul tu gumu trošku indulónou a zatlačil to tam, vyšrouboval dlouhý šroubek a zašrouboval origo. Lépe by bylo použít lubrikační gel na bázi vody, než tu indulónu ten nerozleptává tu gumu a ona pak tak rychle nestárne.
Len ma zaujima, ako by nasiel freewindak v garazi lubrikacny gel?![]()
![]()

- Household
A ty ho nemáš stále zo seboukanko00 píše: Len ma zaujima, ako by nasiel freewindak v garazi lubrikacny gel?![]()
![]()

To je divné

Kamo, měl bys nějakou fotku - detail umístění a montáže té 12 V zásuvky..? právě na tom dělám a chci co nejvhodnější umístěníHousehold píše:V podstate áno![]()
( aby byla trochu chráněná proti dešti a přitom v dosahu pro GPS, mobil atd..)

Zkoušeli jste někdo zpětně skrzr 12 V zásuvku dobíjet občas Bike bez odpojení baterie..

4. kvůli čemu budeš sundávat kapotáž letos, abys dodržel tradici..?

Mi.
Tak se mi to dneska podařilo sundat = zatlačil jsem ty gumové špalky. Je to opravdu jednoduchý postup
Za 5 minut se to dá stihnout. Šroubek s gumovou podložkou spadne dolů a je to.
Díky.

Díky.
r.v.1999; poč.stav: 13300km x 32222km nyní; Pneu Michelin Anakee 2; Motul 5100; NGK CR10EK-22222km; Goldfren AD(vydržely jen 15000km) +seřízení ventylů-24200km
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Postup je opravdu jednoduchej ale nesmíš se zachovat jako idiotů král(jako já)komcas píše:Tak se mi to dneska podařilo sundat = zatlačil jsem ty gumové špalky. Je to opravdu jednoduchý postupZa 5 minut se to dá stihnout. Šroubek s gumovou podložkou spadne dolů a je to.
Díky.

No to sa pri plexi na Versyse nemoze stat...

- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
To máš pravdu.Na Versysu jsem výškově přenastavoval plexi už několikrát je to operace na 2 minuty.kanko00 píše:No to sa pri plexi na Versyse nemoze stat...![]()