![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
PS: někdy si potřebuje našinec i sdělit zážitky z " kulturního" prostředí...tak tady máme rubriku....
![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
KOMU SMRDÍ RUM, TOMU SMRDÍ PRÁCE........hehehe....
![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Já měl Svijany jen jednou, přitáh sud kámoš co prodává zařízení do pivovarů a má nějakou tu pivovarnickou školu. Tvrdil že z hlediska postupu výroby to je jednoznačně nejlepší pivo. Pilo nás ho asi šest a všem strašně chutnalo.DEEP píše:Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
já nedokážu rouluštit: Po nich druhy den ch..ju pr..ly ( to první ještě asi jo)....DEEP píše:Me je jedno po cem se motam.Teda myslim jen chlast.Metaxa.Tullamore Dew,Jameson.Nebo ten Bavorak.BEEFEATER GIN z Tonikem.Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
tak vo strakonicích se to říkalo vždycky, ale myslel jsem, že už to není dneska pravda...jak je to dlouho????J-Fox píše:Já měl Svijany jen jednou, přitáh sud kámoš co prodává zařízení do pivovarů a má nějakou tu pivovarnickou školu. Tvrdil že z hlediska postupu výroby to je jednoznačně nejlepší pivo. Pilo nás ho asi šest a všem strašně chutnalo.DEEP píše:Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
Na vodě ve Strakonicích si nás 9 z 12 lidí dalo Srakonický nektar(12') nebo dudáka(10') všech 9 lidí se postupně během noci několikrát poblilo. A množstvím alkoholu to rozhodně nebylo, protože většině se začalo dělat blbje tak po 2 až 3 pivě. Jeden šel dokonce po prvním. Zbylí tří chlastali Gambáče skoro do rána a nic jim nebylo.
Srpen 2007traxxas píše:tak vo strakonicích se to říkalo vždycky, ale myslel jsem, že už to není dneska pravda...jak je to dlouho????J-Fox píše:Já měl Svijany jen jednou, přitáh sud kámoš co prodává zařízení do pivovarů a má nějakou tu pivovarnickou školu. Tvrdil že z hlediska postupu výroby to je jednoznačně nejlepší pivo. Pilo nás ho asi šest a všem strašně chutnalo.DEEP píše:Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
Na vodě ve Strakonicích si nás 9 z 12 lidí dalo Srakonický nektar(12') nebo dudáka(10') všech 9 lidí se postupně během noci několikrát poblilo. A množstvím alkoholu to rozhodně nebylo, protože většině se začalo dělat blbje tak po 2 až 3 pivě. Jeden šel dokonce po prvním. Zbylí tří chlastali Gambáče skoro do rána a nic jim nebylo.
Zkusil by jsem CI a DEtraxxas píše:já nedokážu rouluštit: Po nich druhy den ch..ju pr..ly ( to první ještě asi jo)....DEEP píše:Me je jedno po cem se motam.Teda myslim jen chlast.Metaxa.Tullamore Dew,Jameson.Nebo ten Bavorak.BEEFEATER GIN z Tonikem.Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
Ty kravo.traxxas píše:no všechny ty řeči o českém superpivu nebo tohle nee...myslím, že je to trochu mimo...dnes se drtivá většina českých piv distribuovaných do běžných obchodů a obchodních řetězců vaří jako EUROPIVO...to je to, čeho jsme se ještě nedávno báli a buch je to tady....přišlo to poznenáhlu-asi jako když ti začíná blbě brzdit freew.....vím o čem mluvím, mimo exkursí ve 4 pivovarech a výkladů vrchních sládků-je to znát na chuti, takže kdo tvrdí piju jen a jen plzeň-je nej a to protože je zezplzně, tak je na obrovském omylu-dnes se vaří vše a všude a receptury už nejsou vůbec výrobním tajemstvím a know how.....takže jak říkám, dobře ošetřené (čepované) a dobře vychlazené skoro vše. Co nezkousnu je klášterní s vrchním kvašením a různé příchuti ( višnové, medové, pomerančové, atd..atd..=humus)...... V současné době se dá vyloženě si pochutnat na pivech malých rodinných pivovarů, vařených pokud možno ještě klasickou technologií.....Ještě, že tu nemáme americký piva-to už je humus na entou....
ale i polský stojej za ho*no... a když všichni jihočeští pijáci piva tvrdili po revoluci-rakouský nee-má COčko a nadýmá a je říznutý-dnes skoro nepoznáš rozdíl-a už si na to ani nevzpomenou.....
Jediná klasika v ČR zústává stále Budvar n.p. ale je to pořád těžký pivo a bolehlav....asi proto že to je furt ta klasika.....![]()
a pak třeba úplně nejlepší pivo jaké jsem kdy pil, byla "prácheňská vánoční perla-nebo hvězda" už si to přesně nepamatuji-bylo to pivo, co normálně vůbec do obchodů nešlo a bylo uvařeno v Platanu pro VIP zákazníky.....dostal jsem ho od vrchního sládka 2 nebo 3 kartony a nechal si ho na vánoce ( asi před 3-4 roky) a bylo to něco jako pro vinaře "don perignon ročník 54" nebo 57 ..????.....
tam si teprve člověk uvědomí zpátky základy vaření kvalitního českého piva, je to jako poslední dobou s uzeninami...to je humus a s masem už to nemá skoro nic společného....pokud chceš něco dobrýho, co pamatuješ z dřívějších časů, tak jedině k vyhlášenému soukromému řezníkovi a nebudeš mít salám, klobásu, buřta atd bez masa nebo třeba jen s 15-20% "masa" a to ještě nevíš, co to bylo za "maso".....
my kdyz delame prase nebo nejakou akci tak pijeme 12 svijany a docela nam chutna.ale kdyz jich vypijes10tak se poblyju taky.Jinak ale piju tocenou plzenJ-Fox píše:Já měl Svijany jen jednou, přitáh sud kámoš co prodává zařízení do pivovarů a má nějakou tu pivovarnickou školu. Tvrdil že z hlediska postupu výroby to je jednoznačně nejlepší pivo. Pilo nás ho asi šest a všem strašně chutnalo.DEEP píše:Jediny pivo tady u nas v okoli ktery nemusim jsou Svijany.
Po nich druhy den ch..ju pr..ly.
Na vodě ve Strakonicích si nás 9 z 12 lidí dalo Srakonický nektar(12') nebo dudáka(10') všech 9 lidí se postupně během noci několikrát poblilo. A množstvím alkoholu to rozhodně nebylo, protože většině se začalo dělat blbje tak po 2 až 3 pivě. Jeden šel dokonce po prvním. Zbylí tří chlastali Gambáče skoro do rána a nic jim nebylo.
Myslíš abych pak nepil dvaadvacítku - desítku s dvanáctkou.Vitouš píše:Točená Plzeň je fakt jednička akorát musíš mít důvěru k výčepnímu aby to po pár pivech nezačal řezat.Jinak já nejsem znalec tak že piju co mě chutná i když někdo třeba říká že to neni dobré pivo.
Co se hned cilis?traxxas píše:No nic, vidím, že jsi zaujatý proti mě. Víc k tomu psát nebudu.
Tos to vystihl.Dvaadvacítka je ten pravej název.Sinner píše:Myslíš abych pak nepil dvaadvacítku - desítku s dvanáctkou.Vitouš píše:Točená Plzeň je fakt jednička akorát musíš mít důvěru k výčepnímu aby to po pár pivech nezačal řezat.Jinak já nejsem znalec tak že piju co mě chutná i když někdo třeba říká že to neni dobré pivo.