Potíže po umytí

Odpovědět
Irena

Potíže po umytí

Příspěvek od Irena »

Ahoj lidi, našla jsem zde odpodvědi na spoustu věcí, který mě trochu trápí (například prosakující olej pod hlavou víka a návod na utěsnění od Deepa - fakt luxusní). A jelikož se blíží zima, tedy dost prostoru pro dolaďování a údržbu, tak se chci optat, zda jste se někdo nesetkal s následujícím problémkem: po umytí (vapkou) mi někam pravděpodobně zatéká voda. Poté je potíž nejen při startování, ale motorka mi chcípá i při nízkých otáčkách a neutrálu i po 100 ujetých kilometrech. Mám podezření na karbec, ale ještě jsme se na o nestačili mrknout - neřešil jste někdo už tento problém? Bývalý majitel mě na to upozorňoval... Jo, jinak Freewinda mám velmi krátce, zatím se pomalu seznamujeme, ale myslím, že to bude vážná známost :D
kanko00
Pátá kolona

Re: Potíže po umytí

Příspěvek od kanko00 »

Irena píše:Ahoj lidi, našla jsem zde odpodvědi na spoustu věcí, který mě trochu trápí (například prosakující olej pod hlavou víka a návod na utěsnění od Deepa - fakt luxusní). A jelikož se blíží zima, tedy dost prostoru pro dolaďování a údržbu, tak se chci optat, zda jste se někdo nesetkal s následujícím problémkem: po umytí (vapkou) mi někam pravděpodobně zatéká voda. Poté je potíž nejen při startování, ale motorka mi chcípá i při nízkých otáčkách a neutrálu i po 100 ujetých kilometrech. Mám podezření na karbec, ale ještě jsme se na o nestačili mrknout - neřešil jste někdo už tento problém? Bývalý majitel mě na to upozorňoval... Jo, jinak Freewinda mám velmi krátce, zatím se pomalu seznamujeme, ale myslím, že to bude vážná známost :D

Neodporucam umyvat moto wapkou. Ak ano tak z väcsej dialky. Skor to moze byt nieco s elektrikou a vlhkostou v nej.
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Irena

Příspěvek od Irena »

To je sice to nejjednodušší řešení, ale pokud motorka nesnese mytí wapkou (s rozumem), obávám se, že nesnese ani nepříjemnější déšť...
Vitouš
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

Ahoj Ireno tak tě vítám mezi námi freewiňďáky.K tomu tvému problému : kdyš říkáš že se ti to stává po umytí wapkou tak mě napadá jestli se ti nenamočí spínač na spojce?Už to tady někdo taky řešil.Vždy po umytí byl problém a zjistil že mu zatéká do toho spínače.Je to jen nápad. :( :?:
Irena

Příspěvek od Irena »

Vitouš píše:Ahoj Ireno tak tě vítám mezi námi freewiňďáky.K tomu tvému problému : kdyš říkáš že se ti to stává po umytí wapkou tak mě napadá jestli se ti nenamočí spínač na spojce?Už to tady někdo taky řešil.Vždy po umytí byl problém a zjistil že mu zatéká do toho spínače.Je to jen nápad. :( :?:

Díky za přivítání :) Spínač na spojce? Začínám trochu tápat :?: . Pochopila bych spíš spínač na bočním stojanu... Každopádně dík za nápad - mrknu na to!
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

To je ten spínač kterej zajišťuje že bez zmačknuté spojky nenastartuješ.Je to jen nápad.Někdo tady na fóru měl práve podobný problé.Nemůžu si vzpomenout v jaké sekci se o tom psalo :?:
Irena

Příspěvek od Irena »

Vitouš píše:To je ten spínač kterej zajišťuje že bez zmačknuté spojky nenastartuješ.Je to jen nápad.Někdo tady na fóru měl práve podobný problé.Nemůžu si vzpomenout v jaké sekci se o tom psalo :?:
Ale spínač spojky by přece neměl mít vliv na běžící motor (ten se točí ať je spojka vymáčklá či ne) - má funkci pouze při startování. Mě motor chcípá i při nízkých otáčkách a na neutrál - to spínač spojky podle mě neovlivňuje. Ale v technice nejsem moc zběhlá, tak prosím měj trpělivost s mými úvahami... :D
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

Irena píše:
Vitouš píše:To je ten spínač kterej zajišťuje že bez zmačknuté spojky nenastartuješ.Je to jen nápad.Někdo tady na fóru měl práve podobný problé.Nemůžu si vzpomenout v jaké sekci se o tom psalo :?:
Ale spínač spojky by přece neměl mít vliv na běžící motor (ten se točí ať je spojka vymáčklá či ne) - má funkci pouze při startování. Mě motor chcípá i při nízkých otáčkách a na neutrál - to spínač spojky podle mě neovlivňuje. Ale v technice nejsem moc zběhlá, tak prosím měj trpělivost s mými úvahami... :D
mas pravdu spinac spojky to asi nebude.mozna by mohlo natect do chcipaku ale jinak nevim.nenacakas si do filtru?jinak ja sem se s timto problemem jeste nesetkal
x x x jinak to neumim
Rimmerak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

Ahoj Irenko, taky tě tu vítám mezi námi. Podle mě nejjednodušší způsob jak problém eliminovat je koupit kontaktol nebo jiný sprej na ošetřování kontaktů a všechny kontakty, nebo alespoň většinu těch dostupnějších rozpojit, prostříkat, nechat chvíli odvětrat a spojit. Kontaktol nejenom že kontakt vyčistí a odstraní vlhkost, ale i odpuzuje další vlhkost po dalším mytí. Já wapkou meju taky, je to hned a odstraní se hlavně bláto z krytu motoru, ráfků atd. Ale snažím se nestříkat na přístojovku a pod nádrž.
Spínač spojky to nebude, jak bylo už řečeno, při natočeným motoru je už vyřazenej z činnosti. Spínač stojánku to být může, ten by měl jít snadno prostříknout tím kontaktolem.
Pokud to ale chcípá jen při volnoběhu, a nevynechává to při jízdě, je i možný, že je buď voda někde v karburátoru a při volnoběhu kulička vody přicpe volnoběžnou trysku nebo je špatně nastavená bohatost směsi. Tu vodu by se teoreticky mělo dostat z karburátoru aditivem do benzínu na rozpouštění vody v nádrži. Mají to za stovku na benzínce.
Bohatost směsi se pozná podle zbarvení svíček. Když sem jí po namontování ladáku neměl ještě správně seřízenou, taky mi to po 100km jízdy na křižovatce chcíplo, ikdyž to jelo dobře a volnoběh to drželo.

Ufffff, to sem se to rozkecal. Doufám, že to brzy vyřešíš.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
Household

Příspěvek od Household »

Ja bežne umývam Wapkou - máme takú super na teplú vodu a to ide parádne bordel od motoru dole no a toto ma nestretlo zatiaľ.

1. Pozrel by som sviečky ako páli.
2. Skontroloval by som filter, či nie je mokrý od vody a rovno mu sprav údržbu a naolejuj ho.
3. Skúsil by som mrknúť na nastavovacie šroubike karbecu. Možno ten tlak ich pokrútil a rozšteloval.
Irena

Příspěvek od Irena »

Díky za rozbory, kluci - přesně tohle jsem potřebovala :D Kontaktol i Protech už mám připravený v garáži - to je základ! Musím se ostudně přiznat, že na svíčky jsem během toho měsíce a kousek co Freewinda mám ještě nekoukala, protože nemáme správnej svíčák. Z pátku na sobotu bych ráda vyrazila na letošní asi fakt poslední dvoudenní vyjížďku. Během ní pročistím karburátor a pak přijde ten správnej čas na rozebírání, čištění, dolaďování a tak vůbec... Musíme vyřešit i prosakující olej (s fotonávodem od Deepa to nebude žádný problém :) ). Pak dám jistě vědět, zda se dílo zdařilo... Nejvíc mě uklidnilo, že to není sériová závada. Když vím, že to trápí jen mě, tak budem hledat, dokud se nám to nepodaří doladit :D Takže ještě jednou díky za pomoc.
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Irena píše:...protože nemáme správnej svíčák
Mě se nejlíp osvědčil trubkovej klíč a malej francouzák. Nemusím tam nikde lámat ruce a vytáčím ho pěkně rovně.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Irena

Příspěvek od Irena »

Sinner píše:
Irena píše:...protože nemáme správnej svíčák
Mě se nejlíp osvědčil trubkovej klíč a malej francouzák. Nemusím tam nikde lámat ruce a vytáčím ho pěkně rovně.
Dobrá rada nad zlato :)
J-Fox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J-Fox »

Vsadil by jsem na vodu ve fitru. Podle mě, jak to foukneš tlakem pod sedlo, tak to vlítne až do filtru.
Kdo druhému jámu jámu... až se ucho utrhne.
DEEP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEEP »

Cuuuus!!!Zdravy Deep.
Tak hele veme me to strucne.Mrkni k sekundarnimu kolecku ze zadu na motoru je hadice ma na konci spunt.Ten vytahni a nech z toho vse vytyct.Je to Airboxu .Kdyz tak ji vyndej a mrkni jestli neni ucpana.Je tam kvuli vode a oleje ktery vyleti obcas z motoru.Maji to skoro vsechny 4taktni masiny.Pak jukni na fajfky jestli maji na spodni casti gumovy O krouzky proti vniknuti vody.NO A POSLEDNI RADA!!! Jestli budez nekde cistit kontakty treba ruzne svorky a podobne.ODPOJ SI BATERKU!!!Nektere soucastky jsou velice nachylni na to kdyz jim odpojiz jeden ze tri konektoru nebo pramenu ze svorky napr.CDI co mas pod sedlem z logem Mitshubischi.Pamatuj na to.
PRVNI BATERKA A PAK TO OSTATNI.!!!.Tak zatim cus.A dej vedet jak si dopadla.
DEEP
Co je stary,to je dobry ...
DEEP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEEP »

Cuuuus!!!Zdravy Deep.
Tak hele veme me to strucne.Mrkni k sekundarnimu kolecku ze zadu na motoru je hadice ma na konci spunt.Ten vytahni a nech z toho vse vytyct.Je to Airboxu .Kdyz tak ji vyndej a mrkni jestli neni ucpana.Je tam kvuli vode a oleje ktery vyleti obcas z motoru.Maji to skoro vsechny 4taktni masiny.Pak jukni na fajfky jestli maji na spodni casti gumovy O krouzky proti vniknuti vody.NO A POSLEDNI RADA!!! Jestli budez nekde cistit kontakty treba ruzne svorky a podobne.ODPOJ SI BATERKU!!!Nektere soucastky jsou velice nachylni na to kdyz jim odpojiz jeden ze tri konektoru nebo pramenu ze svorky napr.CDI co mas pod sedlem z logem Mitshubischi.Pamatuj na to.
PRVNI BATERKA A PAK TO OSTATNI.!!!.Tak zatim cus.A dej vedet jak si dopadla.
DEEP
ps:vodu z karbcu dostanes odkalovacim sroubkem jsou to ty na spodni strane v plovakovy komore.Proste ty karbce oba vypust do nejakyho kelimku at vydis co tam mas.Pak je zase napust na poloze kohoutku Pree.cca 5 minut by snad stacilo pak ho zase dej do polohy on ci rez. ;)
Irena

Příspěvek od Irena »

Ahoj po dlouhé době. Na nadcházející sezónu už jsem snad připravená. Zabralo to pár hodin v garáži. Takže olej a filtr vyměněn, brzdovka a svíčky také, ventily v cajku, víko přetěsněno a startér, co mě začal zlobit v chladnějších dnech (to byly ale zvuky :cry: ) už snad taky bude v cajku. Snad bude všechno fungovat tak, jak má, ale s vyzkoušením ještě raději počkám :D Takže ještě jednou díky za rady!

A jak jste na tom vy? Ne že by lyžování nebylo fajn, ale na jaro už se fakt těším :lol:
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

Ahoj Ireno.I když jsem zrovna prodal Freewinda tak koukám že jseš z mého okolí.Doufám že dáme s ostatníma freewiňďákama nějakou vyjíždku já ale už asi na kawasaki Versys.
Irena

Příspěvek od Irena »

Vitouš píše:Ahoj Ireno.I když jsem zrovna prodal Freewinda tak koukám že jseš z mého okolí.Doufám že dáme s ostatníma freewiňďákama nějakou vyjíždku já ale už asi na kawasaki Versys.
To by bylo fajn - snad se nám podaří časově sladit nějaké to víkendové odpoledne - ráda bych nasbírala ještě pár rozumů :lol:
DEEP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEEP »

Irena píše:
Vitouš píše:Ahoj Ireno.I když jsem zrovna prodal Freewinda tak koukám že jseš z mého okolí.Doufám že dáme s ostatníma freewiňďákama nějakou vyjíždku já ale už asi na kawasaki Versys.
To by bylo fajn - snad se nám podaří časově sladit nějaké to víkendové odpoledne - ráda bych nasbírala ještě pár rozumů :lol:

Klido se taky pridam jestli nebudu makat.K Vitkovi to mam kousek.
Dal bych ti skolu o motorce. :lol: :lol: :lol:
Zeusik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeusik »

DEEP píše:
Irena píše:

Klido se taky pridam jestli nebudu makat.K Vitkovi to mam kousek.
Dal bych ti skolu o motorce. :lol: :lol: :lol:
když bude čas tak se přidam a rad si poslechnu tu školu o motorce taky deepe :-)
Odpovědět