Vymena retaze - zvolit O alebo X kruzkovu?
Re: Vymena retaze - zvolit O alebo X kruzkovu?
Chlape sakra, je to ten řetěz co jsem ti k tomu dal při prodeji, žejo? To ho měníš až teď? Vždyť ten starý měl už loni v létě dávno přetaženo-střílel na pastorku, na rozetě neseděl a pořád se muselo šponovat! Jinak to je -dle specifikací výrobce: za 1) vyšší střední kvalita (od těch skoro nejdražších od téhle značky se liší pouze, že nemá zlatou barvu=rozdíl v ceně byl víc jak tisíc korun), za 2) vůbec není určený pro spojku řetězů, musí se nýtovat, za 3) ta délka se vyrábí univerzální (defakto max) a počítají s tím, že při montáži se zakrátí na požadovaný rozměr pokud to bude potřeba, byť to bylo specifikované přímo na Freewa....
PS: já vím, co ti vlastně do toho kecám ale píšu, jak to je a jak jsem to říkal při prodeji, páč jsem ho už nestih přehodit.... Takže radím, buď servis anebo si půjčit tu nýtovačku -nic na tom není.... ale proboha jen ne kladivem.. si vem, o kolik to byla dražší sada, než se tady běžně řeší...
PS: já vím, co ti vlastně do toho kecám ale píšu, jak to je a jak jsem to říkal při prodeji, páč jsem ho už nestih přehodit.... Takže radím, buď servis anebo si půjčit tu nýtovačku -nic na tom není.... ale proboha jen ne kladivem.. si vem, o kolik to byla dražší sada, než se tady běžně řeší...
- Rimmerak
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to tu psal, že jsem to už dal správně Ale tak jak je na videu sem na ní najel 3500km a ok Připsal jsem to jako poznámku i k tomu videu na youtube abych někoho špatně neinspiroval.DEEP píše:Nic naplat.Obcas kouknu i na ostatni debaty,na nejaky to video.
Rimmerak ma tu spojku vazne obracene.
Chlape aby ti neylitla!!!
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
To: traxxas a meldar
// nýtovačku ti půjčí za pár šupů na motoretezy.cz , když si u nich koupíš řetěz, tak ti jí pujčí jen za zpáteční poštu+ záloha. (traxxi tohle si ani nečti) Snýtovat by to šlo i dobrou truhlářskou svěrkou, roznýtovat to jde jen tou nýtovačkou. (traxxi už zase můžeš číst). Já sem se spojkou řetězu spokojený, když jsem třeba sundaval kolo kvůli přezutí, jednoduše sem si to rozpojil a byla s tím snažší práce potom. Kdybych jezdil nějak zostra nebo měl silnější motorku, tak si spojku ale nelajznu. Teď je u mě myslím v bezpečí, nad 120km/h se málokdy dostanu, řetěz je po 6000km pořád jako nový a ještě nebyl potřeba napínat, často ho pucuju (arva) a mažu (castrol,panolin). Po dešti ho suším hadrem na mažu... Vím, že dám za ty srágory skoro jak za půlku řetězu, ale proč ho huntovat, když nemusím. Dávat jednou za 3 měsíce 250 za sprej je lepší než pak najednou zaplatit 2700 za sadu.
// nýtovačku ti půjčí za pár šupů na motoretezy.cz , když si u nich koupíš řetěz, tak ti jí pujčí jen za zpáteční poštu+ záloha. (traxxi tohle si ani nečti) Snýtovat by to šlo i dobrou truhlářskou svěrkou, roznýtovat to jde jen tou nýtovačkou. (traxxi už zase můžeš číst). Já sem se spojkou řetězu spokojený, když jsem třeba sundaval kolo kvůli přezutí, jednoduše sem si to rozpojil a byla s tím snažší práce potom. Kdybych jezdil nějak zostra nebo měl silnější motorku, tak si spojku ale nelajznu. Teď je u mě myslím v bezpečí, nad 120km/h se málokdy dostanu, řetěz je po 6000km pořád jako nový a ještě nebyl potřeba napínat, často ho pucuju (arva) a mažu (castrol,panolin). Po dešti ho suším hadrem na mažu... Vím, že dám za ty srágory skoro jak za půlku řetězu, ale proč ho huntovat, když nemusím. Dávat jednou za 3 měsíce 250 za sprej je lepší než pak najednou zaplatit 2700 za sadu.
nebo okolo 4 000,- za sadu.... viz ta co jsem k tomu dával.
No jo jsem lajdák, ten starej řetěz jsem povolil a dojezdil do zimy deep to viděl a řekl že mám jen dost povolený řetěz.No dojzdil jsem to úplně v pohodě.Nýtovačku už nepotřebuju mám už objednanou speciální sponku od značky EK. Už to mám objednaný.
Novinka 2006
Patentovaná závitová spojka SLJ
Pro instalaci nového řetězu nepotřebujete nýtovací přípravek.
Použijte pouze 8mm klíč a kombinované kleště.
http://www.motonet.cz/dokumentace.php?I ... e657bb2d0a
Novinka 2006
Patentovaná závitová spojka SLJ
Pro instalaci nového řetězu nepotřebujete nýtovací přípravek.
Použijte pouze 8mm klíč a kombinované kleště.
http://www.motonet.cz/dokumentace.php?I ... e657bb2d0a
Šikovná stránka, povídání, tabulky a taky ta spojka... Už jsem o ní slyšel ale na řetězu na motorce ještě neviděl. Tak ať slouží... Rozhodně to bude snazší. Kolik za ní chtěji?
Moc pěknej obchůdek máj toho na výběr opravdu dost.
http://www.amtrade.cz/index.php?main_pa ... ts_id=9921
http://www.amtrade.cz/index.php?main_pa ... ts_id=9921
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, napište kdo máte jaké zkušenosti s řetězy Burrati. Vím že ho má Vitouš a pak tuším že Vitas, nebo Majkl? No to je jedno. Prostě kdo ho máte, napište prosím jak jste spokojený. Kamarád chce sadu JT kola a burrati řetěz na Transalpa. Díky.
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj máš pravdu já ho mám a Maikl.Maikl v pohodě já jak možná víš jsem řetěz reklamoval protože trochu šmajdal.Bez problému mě z řetězů .cz poslali novéj na něm jsem najel okolo 1500 km a jednou jsem ho malinko přitahoval.Myslím že ten šmajdavej řetěz byla jen smůla.Uvidíme jak vydrží dlouho protože zlatej řetez xkroužek za 1850,-kč včetně rozety a kolečka značky JT je dobrý.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Jo, jo to jsi říkal no, o té reklamaci. Dneska ho kamarád objednal. Chvíli váhal, ale pak řek že jeho transalp z roku 90 si dražší řetězovku nezaslouží Takže uvidíme jak bude spokojen. JT kola jsou i u sad DID takže špatné určitě nebudou. Navíc 525ka od Burrati je širší a se silnějšíma článkama než ten samý DID, takže možná vydrží podobě, možná ne. Uvidí se.
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Snad jediná vada že je řetěz trochu hlučnější než D.I.D.Tuto vadu jsem odstranil koupí laďáku
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
Nazdarek tak se take přidavam. čeka mě vyměna řetězove sady. jsem to malinko odrovnal zbydou jsem dojel z Prahy domu tak až nějaky koupim dam vam taky vědět jak budu spokojen.
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
tak sada vymenena dal jsem retez D.I.D male kolecko velke kolecko cena celkem 3050 kč hned na sklade v Praze. Ujeto behem 2 dnu 700km a je to parada nez ten vytahanej jo nechce nekdo rozetu???? daruji zdarma pripomina kotoc na cirkularku
- Přílohy
-
- P1010236.JPG (89.51 KiB) Zobrazeno 16834 x
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
takhle ted vypada
- Přílohy
-
- P1010237.JPG (74.23 KiB) Zobrazeno 16828 x
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
To je žertovný obrázek nebo jsi na tom opravdu jezdil? To musel už řetěz prokluzovat jak řemen ne ?
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
ja ji videl opravdu byla tak omydlena ze kdyz zastavil tak se retez porad drzel zubu
x x x jinak to neumim
- pind
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Fuu, tak ta rozeta to je sila. Na tom sa este dalo jazdit?
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Tomu říkám využití do poslední chvíle
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
Rimmerak píše:To je žertovný obrázek nebo jsi na tom opravdu jezdil? To musel už řetěz prokluzovat jak řemen ne ?
No musel jsem pro auto do servisu do praglu a byl jsem lenivej jet vlakem a rekl jsem si ze vezmu manzelku a hodim ji tam.No kdyz jsem jel sam a nedrtil tvrde rozjezd neprokluzoval ale ve dvou jsem to dorazil, zbydou jsem dojel nazpatek po dalnici. Jinak kdyz to si na to hŕochu koukal tak to jeste nebyl takovy extrem ale uz nebylo kam dosponovat ale ted uz je to nadhera
- palciatko
- Motorkář
Ak je v takomto stave rozeta, v akom stave je pastorok?
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Pastrorek vidět ani nechci. Já mám sadu od D.I.Du a rozeta je jako nová, řetěz má správnou rozteč - není vytahaný a pastorek je už pěkně jetej Dneska sem za 380kč objednal od JT novej. Abych si neničil řetěz.
Hodím pak fotku. Zuby nejsou ohnutý, ale otlačený, takže mají stejnou rozteč, ale jsou užší. Tj. řetěz při brzdění motorem lítá v mezizubový mezeře.
Hodím pak fotku. Zuby nejsou ohnutý, ale otlačený, takže mají stejnou rozteč, ale jsou užší. Tj. řetěz při brzdění motorem lítá v mezizubový mezeře.
To Rimerak:
Tak máš to přední kolečko koupený? Za 380Kč? kolik zubů??? 16? 17?
r.v.1999; poč.stav: 13300km x 32222km nyní; Pneu Michelin Anakee 2; Motul 5100; NGK CR10EK-22222km; Goldfren AD(vydržely jen 15000km) +seřízení ventylů-24200km
Výlety: Barcelona, Řím; UK
Výlety: Barcelona, Řím; UK
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Zubů klasika. Ale nepamatuju se kolik to je Tuším 15.komcas píše:To Rimerak:
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
dvě kaldivka a je zanytovano ja to tak udělal a drži dobře už jsem na tom dal cca 5000km škoda peněz za nytovačky
- Plukovník
Ahoj
tak jsem na srazu zjistil a objasnil záhadu - řetěz napnu a vyšteluju - no a pak koukám - jednou je to přeplý, jednou je to moc volný a jednou zase zpátky akorát............sem nevěděl že mám při napínání řetězu pootáčet kolem ať zjistím jak je na tom řetěz.......
Takže sice nerad ale kupuji řetězovou sadu mám ji v prd......nedůslednost u koupě v zimě.....
No nebudu to protahovat.........sehnal jsem kamoše co se od mala štourá v mašinách a už 14 let dělá v hondě........
je dobrej a já jsem využil jeho názorů a konzultací jak na takovej stroj mám investovat - a vyměnit řetězovku
Zaprvé mi řek že jsem si koupil blbou značku není tam prej nápis honda
né tak vážně....
Je to názor každej si to přeberte sami.................
Přímo v závislosti na výkonu,vlastnostem....atd myšleno na FREEWA.!!!!!.....nedoporučuje řetězy ČZ !!!!!!!!!jsou to prej sračky a nevydrží...
Plně doporučeje ---- sada DID řetěz a kolečka od JT.............DID VM 525 XQ Ring 110 článků-ideál
Co se týče x nebo o kroužků je samo lepší x ale na naše stroje je to prej zanedbatelný...!!!!!!!!!..
O sadu se starat - čistit a mazat .....výdrž....ideální alespoň 15 tis....ale nebojte- spousta borců zkurvilo sadu za 3 tis na novém stroji........
Řetězy Burati - jsou prej taky sračky.....
4ištění v podstatě čímkoliv ....pokud totiž není řetěz namočenej !!!!!!!!neustále v nějakým sráči co mu žere ty kroužky..stará arva. agresivní benzín s naftou smíchanej a neví m co jeětě ....což není . ..doporučuje dle stavu čistit a mazat !!!!!!!!! rycle a stručně ale né z toho udělat denní šichtu!!!!!!!!!!
zatím se tu prý bavíme o sadě v ceně cca do 3 tis a je prý zbytečný to hrotit jak u nějakých silnic a sady za jiný prachy
Mazání - pouze do vnitřní strany řetězu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!směrem na ty X nebo o kroužky a ne celej řetěz.....
kuli vzhledu ..ideál suchý mazivo.........ale hlavně mazat!!!!!!!!!
Závěrem - sada DID je plně dostačující pro náš stroj.. .........za tu cenu 2 730 Kč vydrží a je kvalitní
kvalitně čistit a mazat. .....než suchej řetěz tak radši šluknout olej z kuchyně
lepší jsou x kroužky -----ale opět výdrž poměr cena na náš stroj je to jedno.....
NIKDY nedávat novej řetěz na "Zánovní kolečka ze starý sady"
ideál měnit za včasu....a ne až se vyserou i jiný věci....prošoupaný vodítko řetězu....atd,,atd
poklepal mě na rameno a pravil ----nemáš závodáka ale zase máš minimálně údržbovej a za rozumný ceny pohodovej stroj - takže kup sadu a neřeš rozdíl 200 až 600 kč....prosti ji vyměň...
Takže jsem další co mění sadu a dávam na doporučení.........DID.
přeberte si to jak chcete....
ahoj na silnici nebo v terénu
tak jsem na srazu zjistil a objasnil záhadu - řetěz napnu a vyšteluju - no a pak koukám - jednou je to přeplý, jednou je to moc volný a jednou zase zpátky akorát............sem nevěděl že mám při napínání řetězu pootáčet kolem ať zjistím jak je na tom řetěz.......
Takže sice nerad ale kupuji řetězovou sadu mám ji v prd......nedůslednost u koupě v zimě.....
No nebudu to protahovat.........sehnal jsem kamoše co se od mala štourá v mašinách a už 14 let dělá v hondě........
je dobrej a já jsem využil jeho názorů a konzultací jak na takovej stroj mám investovat - a vyměnit řetězovku
Zaprvé mi řek že jsem si koupil blbou značku není tam prej nápis honda
né tak vážně....
Je to názor každej si to přeberte sami.................
Přímo v závislosti na výkonu,vlastnostem....atd myšleno na FREEWA.!!!!!.....nedoporučuje řetězy ČZ !!!!!!!!!jsou to prej sračky a nevydrží...
Plně doporučeje ---- sada DID řetěz a kolečka od JT.............DID VM 525 XQ Ring 110 článků-ideál
Co se týče x nebo o kroužků je samo lepší x ale na naše stroje je to prej zanedbatelný...!!!!!!!!!..
O sadu se starat - čistit a mazat .....výdrž....ideální alespoň 15 tis....ale nebojte- spousta borců zkurvilo sadu za 3 tis na novém stroji........
Řetězy Burati - jsou prej taky sračky.....
4ištění v podstatě čímkoliv ....pokud totiž není řetěz namočenej !!!!!!!!neustále v nějakým sráči co mu žere ty kroužky..stará arva. agresivní benzín s naftou smíchanej a neví m co jeětě ....což není . ..doporučuje dle stavu čistit a mazat !!!!!!!!! rycle a stručně ale né z toho udělat denní šichtu!!!!!!!!!!
zatím se tu prý bavíme o sadě v ceně cca do 3 tis a je prý zbytečný to hrotit jak u nějakých silnic a sady za jiný prachy
Mazání - pouze do vnitřní strany řetězu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!směrem na ty X nebo o kroužky a ne celej řetěz.....
kuli vzhledu ..ideál suchý mazivo.........ale hlavně mazat!!!!!!!!!
Závěrem - sada DID je plně dostačující pro náš stroj.. .........za tu cenu 2 730 Kč vydrží a je kvalitní
kvalitně čistit a mazat. .....než suchej řetěz tak radši šluknout olej z kuchyně
lepší jsou x kroužky -----ale opět výdrž poměr cena na náš stroj je to jedno.....
NIKDY nedávat novej řetěz na "Zánovní kolečka ze starý sady"
ideál měnit za včasu....a ne až se vyserou i jiný věci....prošoupaný vodítko řetězu....atd,,atd
poklepal mě na rameno a pravil ----nemáš závodáka ale zase máš minimálně údržbovej a za rozumný ceny pohodovej stroj - takže kup sadu a neřeš rozdíl 200 až 600 kč....prosti ji vyměň...
Takže jsem další co mění sadu a dávam na doporučení.........DID.
přeberte si to jak chcete....
ahoj na silnici nebo v terénu
Když ji miluješ není co řešit
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg