Slovensko
Slovensko
Tak mě napadlo, že bych tady mohla dostat dobrý tip. V pátek s mým milým vyrážíme na motorkách na Slovensko a kromě víkendu v okolí Revúce (Majstrovstva Slovenska v mototuristike) ještě nemáme žádný plán. Řekla bych, že mám Slovensko prochozené docela hodně od Beskyd po Vihorlat, ale už ne tak proježděné, takže ocením tipy na atrakce, ke kterým vede silnice. Jedno, zda to bude hrad nebo koupaliště. Kde jste byli vy? Kam se podle vás stojí za to podívat?
Re: Slovensko
Kupalisko:
Besenova kusok od L. Mikulasu smer Ruzomberok. (alebo Ruzomberok smer L. Mikulas a trosku skor )
Vrbov (kusok od Sp. Novej Vsi)
Tatralandia )kusok od Popradu)
Body zaujmu:
Cerveny Klastor (Pieniny)
Cierny Vah - precerpavacia elektraren
Cesta: Lip. Mikulas - Huty - Zuberec
Kopu veci najdes tu: http://motoride.sk/?P=waypoint&typ=gr-Tip+na+V%FDlet
Besenova kusok od L. Mikulasu smer Ruzomberok. (alebo Ruzomberok smer L. Mikulas a trosku skor )
Vrbov (kusok od Sp. Novej Vsi)
Tatralandia )kusok od Popradu)
Body zaujmu:
Cerveny Klastor (Pieniny)
Cierny Vah - precerpavacia elektraren
Cesta: Lip. Mikulas - Huty - Zuberec
Kopu veci najdes tu: http://motoride.sk/?P=waypoint&typ=gr-Tip+na+V%FDlet
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky Sépie,
známej co na moto projel hodně, mi říkal že krásná lokalita je Spišské Podhradie. Večer je prý Spišský hrad nádherně osvětlený a prý v okolí není problém sehnat nějaký kempík nebo ubytování. On sám mi říkal, že je to jeho taková srdeční záležitost....
Tak mě to jen tak napadlo jako tip... ale je to až na půli cesty mezi Popradem a Prešovem.
Kankoo tady psal o "koupání" kolem Liptovského Mikuláše.
Loni jsem tam byl na dovolené a byli jsme v termálních lázních Liptovský Ján ( cca 15 km za Lipt. Mik. směr Poprad )
popř. nevím jak přesně je to s koupáním na Liptovské Maře....
Hezká je taky Demänovská ľadová jaskyňa ( http://www.e-slovensko.cz/novinky/237/t ... ske-doline )
známej co na moto projel hodně, mi říkal že krásná lokalita je Spišské Podhradie. Večer je prý Spišský hrad nádherně osvětlený a prý v okolí není problém sehnat nějaký kempík nebo ubytování. On sám mi říkal, že je to jeho taková srdeční záležitost....
Tak mě to jen tak napadlo jako tip... ale je to až na půli cesty mezi Popradem a Prešovem.
Kankoo tady psal o "koupání" kolem Liptovského Mikuláše.
Loni jsem tam byl na dovolené a byli jsme v termálních lázních Liptovský Ján ( cca 15 km za Lipt. Mik. směr Poprad )
popř. nevím jak přesně je to s koupáním na Liptovské Maře....
Hezká je taky Demänovská ľadová jaskyňa ( http://www.e-slovensko.cz/novinky/237/t ... ske-doline )
Freewind r.v.1999, modro-stříbrná, najeto při koupi 42tis, teď 48 tis. , vyhřívaný hefty,kufr GIVI, pneu MITAS E08
- humusak
- Motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Re: Slovensko ala humusak
cau Sepia, skus nejake detaily - sever od kysuc po presov mam prejazdeny detailne,
ak chcete ist tade - co vas bavi
stare budy? priroda? mesta?
skus definovat, rad pomozem,
pripadne spat u mna v SNV nie je problem (teda ak tu budem)
do nedele tu ale nie som - rano vyrazam na Zlate hory,
ale od pondelka som na telefone 0903 555592
howgh
ak chcete ist tade - co vas bavi
stare budy? priroda? mesta?
skus definovat, rad pomozem,
pripadne spat u mna v SNV nie je problem (teda ak tu budem)
do nedele tu ale nie som - rano vyrazam na Zlate hory,
ale od pondelka som na telefone 0903 555592
howgh
,,,
Díky všem za tipy a Humusakovi za pozvánku, třeba ji využijem Zatím nemáme žádný pevný plán, oba jsme spíš na hrady/zámky a přírodní krásy a stan stavíme, až začne pršet. Jedinou podmínkou, kterou budu muset respektovat, bude co nejkratší pěší vzdálenost - pokud možno na dohled od motorky. Prý jedem jezdit a ne chodit... Hlavní turistické atrakce typu Spišský hrad, Strečno, Štrbské Pleso, Lipt. Mara, Zemplín, jsme už absolvovali, tak bych to teď radši zaměřila na místa, kam nejezdí davy. Náš akční radius se obvykle pohybuje mezi 200 - 600 km/den, takže jsme toho schopni za týden stihnout hodně. Určitě se budem potulovat po středním Slovensku, v plánu je návštěva kamaráda na ukrajinských hranicích a pak, co nás napadne. Já třeba nebyla v Tatrách po tom, co vám tam spadnul les. Nevíte někdo, jestli funguje na koupání ještě lom u Šútova? Slyšela jsem, že se tam znova těží.