Už jsem byl téměř rozhodnutej pro Metzeler Tourance EXP, jelikož jsem do teď jezdil na Metzeler Tourance a byl jsem spokojen. Pak jsem mluvil s Vitoušem a ten mi doporučil Continental Trail Attack, který se mi celkem zamlouvali. Ale pořád jsem ještě byl spíš nakloněn pro Metzeler, pak jsem narazil na tento článek.
traxxas píše:Tak pro ty, kdo neměli možnost test pneu pro cest. endura číst ( Motocykl 1/2009)to dopadlo takhle ( 110/80 R 19 + 150/70 R 17): 1. Continental Trail Attack (329 b), 2. Metzeler Tourance EXP (299 b), 3. Pirelli Scorpion MT 90 (293 b), 4-5. Bridgestone Battle Wing (287 b), 4-5.Dunlop Trailmax D 607 (287 b), 6. Michelin Anakee II ( 275 b), 7. Avon Distanzia (269 b). Testováno -na suchu-na mokru-každé zvlášť, na okruhu při stylu jízdy normal-sport , datarekordink a střídání jezdců na 8 totožných moto-BMW GS 1200-: ovladatelnost, přesnost řízení, přilnavost v náklonu, přilnavost při akceleraci, chování v mezní oblasti, tendence k postavení, stabilita v zatáčkách-cestovní-sport-spolujezdec, stabilita na rovině, zpomalení. Krom toho test opotřebení 4 300km/týden na trase v běžném provozu-okresky, dálnice.... Zvlášt upozorňovali na hodnoty zpomalení=brzdná dráha, byť nebyly bodově zvýhodněny, jako na velmi důležitou veličinu.
Závěr-cituji: "Vítězem na body se v našem velkém srovnávacím testu pneumatik stává s jasným náskokem Contitental Trail Attack. Kromě působivého představení na suché silnici přesvědčuje i nejlepšími hodnotami opotřebení. I za deště sice Trail Attack fungují docela dobře, zde se ale musí spokojit s 3. místem. Metzeler Tourance EXP má velký náskok před druhým nejlepším obutím do deště Michelin Anakee II, které jsou však na posledním místě v opotřebení. Jako doporučení zůstává: pro všestranné polykače kilometrů Continental Trail Attack. Pro koho není výdrž tak důležitá a klade větší důraz na skvělé vlastnosti během deštivých dnů, tomu nejlépe poslouží Metzeler Tourance EXP."
PS: jakési hrubé vodítko pro ty z vás, kdo jezdí tu určitou značku a typ, byť v jiném rozměru...+- to bude podobné...( Michelin, Metzeler, Dunlop,...atd).
A úplné rozhodnutí padlo, když jsem porovnal ceny.
Kdo druhému jámu jámu... až se ucho utrhne.