Freewind jako první motorka?

Odpovědět
drev

Freewind jako první motorka?

Příspěvek od drev »

Ahojte pánové a dámy,

mám na vás zkušenější drobný dotaz. Jelikož nemám v podstatě žádné zkušenosti s motorkami (pincek v 15, tak 100km dohromady) nevim, zda je freewind uplně dobrou volbou, a to hlavně z ohledem na to, že je to jednoválec. Jinak fyzicky bych to zvládl, to zas na to váhu a výšku mám, nějakej střelec taky nejsem, ale holt zkušenosti chybí.
Mám asi měsíc po motoškole, ale nechce se mi koupit kawu er5 a za rok ji prodávat, a to i hlavně z důvodu, že chci 100% enduro na cesty (Rumunsko, Albánie ...)

Podělte se pls se mnou o váš názor, zda vynechat do začátku nějakou klidnější moto je OK, nebo si taky můžu káknout do kalhot a motorek se pak vzdát úplně.

Díky moc

PS: jinak fórum je další věc, proč freewind a ne jiný enduro ;)
kuklic
Motorkář

Re: Freewind jako první motorka?

Příspěvek od kuklic »

Zdarec. Oproti 50 ccm je to velkej rozdíl těch 650 ccm, no. Jinak nevím, proč máš výhrady k jednoválci. Každopádně Freewinda koupit můžeš, ale než vyrazíš do města, na silnici, dálnici atd. radil bych, naučit se na něm na louce, letišti, nebo na silnici s minimálním provozem- přece jenom máš odjeto jen 100 km. A hlavně řídit hlavou!!!
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

Nooo, Freewind nie je ziadna raketa!
Mne sa zda uz slaby a chcel by som ist do niecoho ineho. Na druhu stranu treba povedat, ze medzi jednovalcami tejto koncepcie je XF 650 podla mna kral... ;)
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Zeusik
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeusik »

Nazdar ja mel tedka 10 ti letou odmlku od motorek to ze jsem se obcas svezl na kamaradove nepocitam... K tobe muj nazor je ze je to dost velky skok z 50ky ale pokud si sikovnej a nejses blbej tak si na tom hubu hned nerozbijes...Ale pokud hledas neco co bude jezdit vecne 180 a vic tak to raci nekupuj :lol: nebudes spokojen.
Jinac ja jsem spokojen s friwindem nad sve ocekavani. :ugeek:
drev

Příspěvek od drev »

Díky,
v podstatě mi to potvrdilo, že to dám
no do příštího týdne snad bude freewind doma, tak dám vědět co si o vašich radách po 100 km myslím :D
Dík M
DEEP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEEP »

No a co ti mohu rici ja?
Jen to ze mit na pravym heftu klidnou ruku.A hlavne PREMYSLET.Radsi bejt tebou bych dal jiz zminovane letiste .Vykouset jak akcelerace a jjak brzdy jak zatacky atd.Jinak Free u mne naprosta spokojenost. ;)
Co je stary,to je dobry ...
sandman.21
Big motorkář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sandman.21 »

Jak tady už někdo psal, ohledně pauzy a moto... Já měl moto-pauzu cca 6 let... Poslední "velkou" moto jsem měl JAWU 350/640...naježděno jsem na ní měl přez 20tis a když jsem poprvé usedal na Freewinda, tak jsem měl trošku obavy.Ale po pár km jízdy jsem se s moto zžil a teď po necelém tis. km už mi vše připadne jako samozřejmé a jednoduché.

Je to hlavně o tom, jak to máš srovnané v hlavě a jak se s moto na cestě chováš. Vždy říkám, že moto mám pro zábavu a nehodlám se na ní zabít. Takže ještě jednou, jezdit hlavou, 2x více předvídat než při jízdě autem a taky hned po pár km nezkoušet co moto dokáže. Nezdá se to, ale ta síla a hlavně výkon tam je :)
Freewind r.v.1999, modro-stříbrná, najeto při koupi 42tis, teď 48 tis. , vyhřívaný hefty,kufr GIVI, pneu MITAS E08 :-)
šimi

Příspěvek od šimi »

Naposledy jsem měl motorku v 18ti letech a to skutr Manet 125.Pak jsem si dal 16 let pauzu a vloni pořídil Freewa.Ze začátku jsem z něj měl velký respekt,ale rychle si zvykneš.Rozhodně se neboj si jej pořídit.Není to žádný závoďák,ale na ty naše silnice je super.Pohodlný a jede díra nedíra.
Všude dobře,doma manželka...

I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
Sepie
Motorkář

Příspěvek od Sepie »

Už jsem někde tady psala, že jako první motorka se Freewind zvládnout dá. Není to zákeřný stroj, zákeřné jsou fyzikální zákony a přehnané sebevědomí. Mám teď na ní odježděno cca 12 tis km a přesto si nemyslím, že už to umím...
buba
Motorkář

Příspěvek od buba »

ale pozor Sepie je dračice, na srazu ji honilo dvacet motorek a nikdo ji nepředjel :D
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

buba píše:ale pozor Sepie je dračice, na srazu ji honilo dvacet motorek a nikdo ji nepředjel :D
Niektore slova maju v CR a v SR diametralne odlisny vyznam.... :D :o :lol:
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

kanko00 píše:
buba píše:ale pozor Sepie je dračice, na srazu ji honilo dvacet motorek a nikdo ji nepředjel :D
Niektore slova maju v CR a v SR diametralne odlisny vyznam.... :D :o :lol:
Pravda,pravda ;) Jinak ale seepie už opravdu jezdí jako drak :o 8-)
Odpovědět