Olej do motoru
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
Re: Olej do motoru
to tesneni je tam kvuly tomu aby slo vse pres filtr a neprotejkalo okolo zpatky,sezen si ho a dej ho tam 

x x x jinak to neumim
To mi je jasný, já jen že to tam šlo tak natěsno, že by snad nemělo jít nic mimo filtr. Ale radši bych ho tam měl, koukal jsem, že za cca 40 korun to maj u Louise, tak to tam vemu, až tam pojedu...
Ještě 1 dotaz, když nechám stéct olej dolu, můžu pak v klidu vyndat filtr, aniž by se na mě vyvalil litr oleje? Jsem vždycky vyndaval filtr až po vypuštění oleje, ale teď bych chtěl jen vyndat filtr a dát tam to těsnění...
Ještě 1 dotaz, když nechám stéct olej dolu, můžu pak v klidu vyndat filtr, aniž by se na mě vyvalil litr oleje? Jsem vždycky vyndaval filtr až po vypuštění oleje, ale teď bych chtěl jen vyndat filtr a dát tam to těsnění...
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
ja ti nevim ale ten krouzek sezenes nakde kde prodavaj simerinky atd.a jestly nevytece olej nevim.ja bych to nakloni co nejvic na bok a je to
x x x jinak to neumim
- Rimmerak
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
www.gumex.cz a další firmy určitě budou mít olejivzdorný O-kroužky. Ceny jsou v korunách. Koukni do jejich katalogu, mají ho na webu.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
Ještě mě napadlo koupit nějaký olejový filtr i s těsněním a zatím použít jen to těsnění. Víte někdo o nějakým filtru, co by se prodával i s těsněním?
O-kroužek je myslím průměr 73,tloušťka 2,4 ... seženeš všude v obchodě kde dělaj do ložišek,gufer,O-kroužků. Cena byla u nás 25,-
Olej vypouštět nemusíš,postačuje motorku naklonit a nic nevyteče.
Olej vypouštět nemusíš,postačuje motorku naklonit a nic nevyteče.
no tak pozor, prave jsem si sehnal to tesneni http://www.louis.de/_20dfb73be25b396fba ... _gr=100507 (klikat 2x)
je to prave ten prumer 73 mm a kdyz jsem to na motorce rozebral, tak jsem zjistil, ze tohle je tesneni mezi motorem a krytem od olejovyho filtru - tj. tesneni aby olej neunikal ven z motoru, ne aby tesnil okolo olejoveho filtru. To spravny tesneni by tedy melo mit prumer cca 15mm.
Navic to 73 mm tesneni jsem uz v motorce mel. Takze ted musim sehnat jeste to maly. Tak jen jestli jsme mluvili o tom samym
EDIT:
ted jsem si to nasel:
09280-72001 O Ring (d:2.4,id:73) - prumer 73 mm, tloustka 2,4 mm - tesneni vicka od fitru
09280-15007 O Ring (d:2.4,id:15.8) - prumer 15,8 mm, tloustka 2,4 mm - tesneni filtru
tak mam v tom aspon jasno
je to prave ten prumer 73 mm a kdyz jsem to na motorce rozebral, tak jsem zjistil, ze tohle je tesneni mezi motorem a krytem od olejovyho filtru - tj. tesneni aby olej neunikal ven z motoru, ne aby tesnil okolo olejoveho filtru. To spravny tesneni by tedy melo mit prumer cca 15mm.
Navic to 73 mm tesneni jsem uz v motorce mel. Takze ted musim sehnat jeste to maly. Tak jen jestli jsme mluvili o tom samym

EDIT:
ted jsem si to nasel:
09280-72001 O Ring (d:2.4,id:73) - prumer 73 mm, tloustka 2,4 mm - tesneni vicka od fitru
09280-15007 O Ring (d:2.4,id:15.8) - prumer 15,8 mm, tloustka 2,4 mm - tesneni filtru

Info olej do motoru
Možná se to někomu bude hodit.... v bikerscrownu ve Vrbově ul. na Bráníku mají stáčený olej iPone, tvrdí o něm, že je lepší než Motul co tam mají taky, litr stáčeného iPone 10W40 vyšel na 200Kč.
ááá... omlouvám se,já to blbě pochopilmarst píše:no tak pozor, prave jsem si sehnal to tesneni http://www.louis.de/_20dfb73be25b396fba ... _gr=100507 (klikat 2x)
EDIT:
ted jsem si to nasel:

Re: Info olej do motoru
Pokud je tu někdo od Tišnova a měl by zájem o Motul (né Mogul!!!) tak kamarád má všecky věci od nich se slevou. Olej 10w40/15w50 za 185,- - na dobírku posílá jenv případě odběru nad 2000,-Kuba píše:Možná se to někomu bude hodit.... v bikerscrownu ve Vrbově ul. na Bráníku mají stáčený olej iPone, tvrdí o něm, že je lepší než Motul co tam mají taky, litr stáčeného iPone 10W40 vyšel na 200Kč.
V pohode, ja to taky blbe pochopil a jeste driv, nez jsi to psal.Dědek píše:ááá... omlouvám se,já to blbě pochopil
Tak jsem to sem radsi napsal pro ujasneni

EDIT: Tak jsem zjistil, ze ten malej o-krouzek stoji origo 36 korun, takze pohoda
za ten velkej chtěl v Pejru 150,- a ještě to ani neměl sklademmarst píše:V pohode, ja to taky blbe pochopil a jeste driv, nez jsi to psal.Dědek píše:ááá... omlouvám se,já to blbě pochopil
Tak jsem to sem radsi napsal pro ujasneni
EDIT: Tak jsem zjistil, ze ten malej o-krouzek stoji origo 36 korun, takze pohoda

tak jsem mu řekl,at si to dá za klobouk a v Jihlavě za 25,- jsem to vzal..
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Nejezdí někdo Repsol 4T Rider ? Já si objednal na netu Repsol Sintetico 4T a přišel mi tenhle Repsol 4T Rider (za cenu tohodle, tj. 165kč litr). Takže to nebudu reklamovat, protože je s tím sraní. Na mokrou spojku je, je to tedy spíš na cesťáky podle toho co na něm píšou, ale budiž. Freewind je od každý motory trochu
Jo vzal sem si 15W50, protože vyhovuje dle tabulky alternativ a dost často stojím ve městech a peču to na křižovatkách, tak ať není jak voda když se to rozehřeje.

Jo vzal sem si 15W50, protože vyhovuje dle tabulky alternativ a dost často stojím ve městech a peču to na křižovatkách, tak ať není jak voda když se to rozehřeje.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
A značku?hroch píše:ja pouzivam normalne 10w-40 jak je v manualu a spokojenost
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
po kolika km se mění olej?? at to nehledam v manuálu sem línej.... 

- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
5000 - 6000 km
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
MIDLAND http://www.oudamoto.inshop.cz/inshop/Rimmerak píše:A značku?hroch píše:ja pouzivam normalne 10w-40 jak je v manualu a spokojenost
x x x jinak to neumim
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Vitouš píše:5000 - 6000 km
to u mě to vypadá že budu měnit 2x za sezonu,jestli budu jezdit tak jak jezdim a budu se držet toho intervalu...
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Když to přetáhneš v řádech do 1000 km tak se jistě z toho motor nezhroutí ale pokud najedeš tolik kolik píšeš tak tě oprčavdu čeká dvojí výměna.V manuálu píšou měnit olej.filtr každou druhou výměnu tak na tom by jsi mohl ušetřit.(I když já osobně filtr radeji měním při každé výměně oleje)
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Šetřit 109kč za filtr je podle mě hloupost. Když ten filtr budeš měnit pokaždý, nebál bych se na ten olej najezdit místo doporučenejch 6000 klidně 9000km.
- sandman.21
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak říká Rimmer...
Raději dám každých 5-6 tis.km 110,- Kč za novej filtr a vím, že je vše jak má být. Stejně jak už tu někdo psal, ty oleje co jsou dnes, tak o takové kvalitě se při konstrukci této moto mohlo jen zdát...
Raději dám každých 5-6 tis.km 110,- Kč za novej filtr a vím, že je vše jak má být. Stejně jak už tu někdo psal, ty oleje co jsou dnes, tak o takové kvalitě se při konstrukci této moto mohlo jen zdát...
Freewind r.v.1999, modro-stříbrná, najeto při koupi 42tis, teď 48 tis. , vyhřívaný hefty,kufr GIVI, pneu MITAS E08 

sandman.21 píše:Přesně jak říká Rimmer...
Olej predpisany vyrobcom sa vyrabal s rovnakou specifikaciou aj v dobe predaja prvej moto do maloobchodu. Radim nespekulovat s olejom,menit vzdy aj filter a nenatahovat vymenny interval o desiatky percent. Ak tu moto chces mat daky cas, nesetri par chechtakov a daj jej to, co jej patri.
p.s.: Nelaboruj s olejom. Davaj specifikaciu podla manualu... Ja davam stale rovnaky, specifikaciu, typ, vyrobca...
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak.kanko00 píše:sandman.21 píše:Přesně jak říká Rimmer...
Olej predpisany vyrobcom sa vyrabal s rovnakou specifikaciou aj v dobe predaja prvej moto do maloobchodu. Radim nespekulovat s olejom,menit vzdy aj filter a nenatahovat vymenny interval o desiatky percent. Ak tu moto chces mat daky cas, nesetri par chechtakov a daj jej to, co jej patri.
p.s.: Nelaboruj s olejom. Davaj specifikaciu podla manualu... Ja davam stale rovnaky, specifikaciu, typ, vyrobca...
x x x jinak to neumim