maximalne otacky/obmedzovac
- palciatko
- Motorkář
maximalne otacky/obmedzovac
Ake mate skusenosti s maximalnymi otackami motora?
Mne sa v minulosti(XF mam uz skoro 3 roky) asi 3x stalo, ze som "trafil" obmedzovac - napriklad po obiehani, ked som po zaradeni sa pred auto nepreradil - prejavilo sa to tak, ze motor cely cas plynule tahal a moto zrychlovalo, ale v istom momente (otacky niekde v cervenom pasme) to prislo - citelny prepad vykonu, ako keby som stlacil spojku...
Skoda, ze presne otacky som si nevsimol...
Vcera sa mi to podarilo opat, len s tym rozdielom, ze som mal odvahu pozriet sa na tacho - ukazovalo 8500 RPM (3. rychlostny stupen, rychlost 122kmph). Tak som potom este vytocil moto na stojane na neutrali (aj ked viem, ze by sa to nemalo, ale zvedavost ma donutila ), takisto 8500RPM.
Nie som sadista, co by tyral motor otackami v cervenom pasme, pripadne nizkymi otackami, vacsinou jazdim v pasme 4-5000 otacok. Na tie otacky sa pytam preto, lebo cez zimu som robil mensi servis motora, takisto som sa pozeral na stav konektorov a nastavoval som karburatory, tak ci som nieco nepokazil... No a tie otacky su jedina vec, co ma na moto trapi...
Mam pocit ze obmedzovac je rieseny tak, ze pri dosiahnuti istych otacok CDI "vypne" zapalovanie, sviecka nedava iskru a motor sa viac nevytoci.
CDI je informovane o otackach prostrednictvom snimaca polohy klukoveho hriadela - v zavisosti od otacok sa totiz meni predstih zapalovania, takisto ma na zapalovanie vplyv aj snimac polohy plynu (throttle position sensor - TPS) umiestneny na karburatore - ani do jednej z tych dvoch veci som vsak nesprtal.
Zaujimalo by ma, ze ako su na tom ostatne XFka
Mne sa v minulosti(XF mam uz skoro 3 roky) asi 3x stalo, ze som "trafil" obmedzovac - napriklad po obiehani, ked som po zaradeni sa pred auto nepreradil - prejavilo sa to tak, ze motor cely cas plynule tahal a moto zrychlovalo, ale v istom momente (otacky niekde v cervenom pasme) to prislo - citelny prepad vykonu, ako keby som stlacil spojku...
Skoda, ze presne otacky som si nevsimol...
Vcera sa mi to podarilo opat, len s tym rozdielom, ze som mal odvahu pozriet sa na tacho - ukazovalo 8500 RPM (3. rychlostny stupen, rychlost 122kmph). Tak som potom este vytocil moto na stojane na neutrali (aj ked viem, ze by sa to nemalo, ale zvedavost ma donutila ), takisto 8500RPM.
Nie som sadista, co by tyral motor otackami v cervenom pasme, pripadne nizkymi otackami, vacsinou jazdim v pasme 4-5000 otacok. Na tie otacky sa pytam preto, lebo cez zimu som robil mensi servis motora, takisto som sa pozeral na stav konektorov a nastavoval som karburatory, tak ci som nieco nepokazil... No a tie otacky su jedina vec, co ma na moto trapi...
Mam pocit ze obmedzovac je rieseny tak, ze pri dosiahnuti istych otacok CDI "vypne" zapalovanie, sviecka nedava iskru a motor sa viac nevytoci.
CDI je informovane o otackach prostrednictvom snimaca polohy klukoveho hriadela - v zavisosti od otacok sa totiz meni predstih zapalovania, takisto ma na zapalovanie vplyv aj snimac polohy plynu (throttle position sensor - TPS) umiestneny na karburatore - ani do jednej z tych dvoch veci som vsak nesprtal.
Zaujimalo by ma, ze ako su na tom ostatne XFka
- palciatko
- Motorkář
Re: maximalne otacky/obmedzovac
Kvoli obmedzovacu alebo kvoli pravej ruke?
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
to já sem jel 168km/h na 8000 ot rovnejch z mírnýho kopečka,spíš rovina...víc už sem se bál,ale měl sem pocit že by ještě šla...ale ten vítr myslel sem že uletim i s tim freewem ze silnice...je fakt že tyhle motory nejsou stavěný na velký točky,proto má docela dobrej krouťák už od "spoda"
- palciatko
- Motorkář
Slusna maximalka ...
Ja som siel maximalne 164kmph, v dvojici 162 kmph - po rovine (dialnica), v dvojici sla moto stabilnejsie.
Ja som siel maximalne 164kmph, v dvojici 162 kmph - po rovine (dialnica), v dvojici sla moto stabilnejsie.
- šimi
- Dustojník hvězdné pěchoty
To já jsem z ní dostal maximálně 150 z mírného kopce po dálnici.Měl jsem tam cca.7000 otáček.Na pětku rychlost se na víc otáček nedostanu.Cítím že po šesti a půl tisících otáčkách motorka ztrácí sílu a změní zvuk při kterémkoli zařazeném stupni.
Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
- J-Fox
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám že to bylo už s laďákem.hace píše:to já sem jel 168km/h na 8000 ot rovnejch z mírnýho kopečka,spíš rovina...víc už sem se bál,ale měl sem pocit že by ještě šla...ale ten vítr myslel sem že uletim i s tim freewem ze silnice...je fakt že tyhle motory nejsou stavěný na velký točky,proto má docela dobrej krouťák už od "spoda"
Nedostal jsem zněj víc než 162 a když jsem jel domu s laďákem, tak jela 168 km/h a ještě by asi šla, ale už jsem se bál.
Kdo druhému jámu jámu... až se ucho utrhne.
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Já max. 167km/h.otáčky si nepamatuji.Když jsem experimentoval s kolečkem o zub menším tak jsem bes problému točil 8000 ot/min při 150 km/h.Bylo mě však líto motoru tak jsem s tím přestal.
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
ne ne...to bylo bez ladáku,s ladákem moc rychle nejezdim protože ten den co sme ho tam napasovali tak sem dostal to ponaučení 2500,-J-Fox píše:Předpokládám že to bylo už s laďákem.hace píše:to já sem jel 168km/h na 8000 ot rovnejch z mírnýho kopečka,spíš rovina...víc už sem se bál,ale měl sem pocit že by ještě šla...ale ten vítr myslel sem že uletim i s tim freewem ze silnice...je fakt že tyhle motory nejsou stavěný na velký točky,proto má docela dobrej krouťák už od "spoda"
Nedostal jsem zněj víc než 162 a když jsem jel domu s laďákem, tak jela 168 km/h a ještě by asi šla, ale už jsem se bál.
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
175km\hod na 8500ot\min
Z mirnyho kopce.Vic nepusti ani omezovac na toz zdravy rozum.
Je to jako hadice na lede.
Z mirnyho kopce.Vic nepusti ani omezovac na toz zdravy rozum.
Je to jako hadice na lede.
Co je stary,to je dobry ...
Tak mám čerstvě zajeto(1600), a zkusil jsem ho tak 180 jako nic.Potom jsem se už bál
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
tak to jsem na tom vzivote nejelRoman píše:Tak mám čerstvě zajeto(1600), a zkusil jsem ho tak 180 jako nic.Potom jsem se už bál
x x x jinak to neumim
Nechal bych si zkontrolovat tachometr.Roman píše:Tak mám čerstvě zajeto(1600), a zkusil jsem ho tak 180 jako nic.Potom jsem se už bál
Myslím že 180 je nereálné, jak říká Deep měl by si to jak hadici na ledu.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Tacháč docela dost kecá. Čím rychleji se jede, tím víc. Změřím to podrobněji, reálnou rychlost mi ukazuje GPS.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- Household
Podle GPS max. 158 km/h. Tach. ukazoval asi 170km/h.
Šiel som zaľahnutý ako na superšporte.
Viac nedal. Zasekol sa a basta.
Reálnych 180 sa mi nezdá. Na Strome som šiel reálnych 195 a aj ten mal čo robiť. Dal by síce aj viac možno, ale nechcel som ho trápiť.
Šiel som zaľahnutý ako na superšporte.
Viac nedal. Zasekol sa a basta.
Reálnych 180 sa mi nezdá. Na Strome som šiel reálnych 195 a aj ten mal čo robiť. Dal by síce aj viac možno, ale nechcel som ho trápiť.
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Mě tacháč i ciklokompjůtr co mám namontovanej na wětráku ukazujou na km stejně ale maximálka byla jak už jsem psal těch 167 km/h.Tak že těch 180 km/h snad skopce a větrem v zádech no ale to už by se musel motor docela slušně přetáčet...