Jak používat galerii
- JirkaS
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak používat galerii
Několik doporučení / rad k používání galerie:
- Pokud si chcete založit vlastní galerii tak postupujte stejně jako při založení nového téma, akorát do kolonky "Předmět" napište svůj nick (přezdívku) pod kterou vystupujete na fóru. Je to hlavně z toho důvodu, aby ostatní věděli komu která galerie patří.
- Vaše galerie samozřemě nemusí obsahovat jen fotky Vaší motorky .
- Maximální velikost vkládané fotografie by neměla přesáhnout 850 x 650 pix. a 900kB , to je hlavně z důvodu úspory místa. (ačkoliv sám vlastně nevím co se stane, když někdo z Vás vloží foto o větších rozměrech protože mě jako adminovi "projde" vše).
JirkaS
- Pokud si chcete založit vlastní galerii tak postupujte stejně jako při založení nového téma, akorát do kolonky "Předmět" napište svůj nick (přezdívku) pod kterou vystupujete na fóru. Je to hlavně z toho důvodu, aby ostatní věděli komu která galerie patří.
- Vaše galerie samozřemě nemusí obsahovat jen fotky Vaší motorky .
- Maximální velikost vkládané fotografie by neměla přesáhnout 850 x 650 pix. a 900kB , to je hlavně z důvodu úspory místa. (ačkoliv sám vlastně nevím co se stane, když někdo z Vás vloží foto o větších rozměrech protože mě jako adminovi "projde" vše).
JirkaS
Není rum není šturm
- DEEP
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Re: JirkaS
Ty hele jak jsi tam nacpal ty fotky.Ja jsem na PC asi Anti talent nebo co?!
Co je stary,to je dobry ...
- Household
DEEP píše:Ty hele jak jsi tam nacpal ty fotky.Ja jsem na PC asi Anti talent nebo co?!
Sú 2 možnosti.
1. ako JirkaS
Máš obrázok v pc. Dáš nový príspevok - odpovedať a dole je karta Příloha
2. Alebo obrázok z PC upneš na internet napr . ako ja v tejto správe. Upínam ich na http://www.obrazok.eu (mám tam svoje konto s obrázkami.
Potom po upnutí na http://www.obrazok.eu sa zobrazia odkazy. Odkaz na obrázok sem nakopíruješ, celý ho vysvietiš na modro - obtiahneš myšou a klikneš hore na ikonu Img. No a potom to automaticky načíta obrázok do správy.
A bude to vyzerať takto ale bez medzier:
No a to je celý fór
Household ziacku knizku na stol, dostavas jednotku... Ale snaz sa aj dalej. Mam z Teba radost.
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak používat galerii
Neeeee!!! Jsem vazne asi uplne blbej.Prez nejaky sakrble to honit?
Jsem zvikly na vlozit a je to.A tady to je poradny peklicko.
Kdyby jste nekdo chtel udelat motor ci spravit auto klido levou zadni ale toto?To je fakt Peklo.To Neeeeeeee!
Kdyby jste nekdo chtel udelat motor ci spravit auto klido levou zadni ale toto?To je fakt Peklo.To Neeeeeeee!
no neblbni, přece to nevzdáš, taky mám odpor k novým věcem , co mi nejdou pod fousy, ale tohle zvládneš-co m ám říkat já-pc kmet, když jsem studoval VŠ tak pc ještě někde tahalo kačera..... ten pojem-pc -tehdy ještě ani neexistoval....ani taková mašina.....DEEP píše:Neeeee!!! Jsem vazne asi uplne blbej.Prez nejaky sakrble to honit?
Hele je to jak píší kluci v návodu: rada-najdi si fotku, kterou chceš vložit-a prohlídni si adresu (imaginární hala-regál-police-místo)-třeba=dokumenty-moto-moje moto-fotky 2008-léto-výlet červenxxx nebo opravaxxx....a ve vložit přílohu dáš vyhledat a jedeš si jako ve svých dokumentech a až ji najdeš-dáš vložit.....
- JirkaS
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Změnil jsem styl fóra, vkládání příloh (obrázků) by mělo být snadnější.
To DEEP: dodržuješ maximální velikost obrázku (viz. první příspěvek) ?
Není rum není šturm
jo to jsem zapomněl, mám na to fígl-zdá se mi, že nejlepší algoritmus na přepočet komprimace mají windows--divili se i naši ajťáci, když jsem jim to ukazoval, protože to skoro nikdo nepoužívá-klikneš na obrázek a v levém sloupci navigátoru-stromu-bo jak tomu kdo říká-vybereš-odeslat e-mailem-následně se ti zobrazí dotaz: zachovat rozlišení (velikost) nebo zmenšit-dáš zmenšit-a pak si to můžeš poslat třeba sám sobě-komprimace je SUPER-koukatelné a velmi velmi malý objem dat......z 2-3-5MB= třeba 60-90kB.......JirkaS píše:Změnil jsem styl fóra, vkládání příloh (obrázků) by mělo být snadnější.
a co je ještě větší for téhle vychytávky-jako kdyby věděla, kolik potřebuješ komprimaci-když máš menší balík, odebere méně a když to náhodou ozkoušíš na malinkém nebo už komprimovaném neodebere nic nebo někdy nějaký ten kB naopak přidá.....
- JirkaS
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil už někdo vložit větší foto např. 1024 x 780 pix. ? Docela by mě zajímalo co to dělá, zdali se automaticky zmenší, nebo se to nezobrazí ?traxxas píše:jo to jsem zapomněl, mám na to fígl-zdá se mi, že nejlepší algoritmus na přepočet komprimace mají windows--divili se i naši ajťáci, když jsem jim to ukazoval, protože to skoro nikdo nepoužívá-klikneš na obrázek a v levém sloupci navigátoru-stromu-bo jak tomu kdo říká-vybereš-odeslat e-mailem-následně se ti zobrazí dotaz: zachovat rozlišení (velikost) nebo zmenšit-dáš zmenšit-a pak si to můžeš poslat třeba sám sobě-komprimace je SUPER-koukatelné a velmi velmi malý objem dat......z 2-3-5MB= třeba 60-90kB.......JirkaS píše:Změnil jsem styl fóra, vkládání příloh (obrázků) by mělo být snadnější.
Není rum není šturm
v minulosti to odmítlo zobrazení a poučen z těch dob už jsem to nezkoušel.....
hele, koukám, že ty jsi taky nespavec, co????
Já u toho sedím a musím se odreagovat, dneska se rozsekala v nové fabii kamarádka-kolegyně z práce navečer u Jihlavy-čelní střet s protijedoucím vozidlem ne z její viny-je na tom dost vážně-na servru nehod psali, že střet se smrtelným zraněním-tak myslím, že ten v té oktávce-prý nějaký starý pán-asi nějaká "příhoda".....
PS: nejsi ty z VRCHOVINY??????
Já u toho sedím a musím se odreagovat, dneska se rozsekala v nové fabii kamarádka-kolegyně z práce navečer u Jihlavy-čelní střet s protijedoucím vozidlem ne z její viny-je na tom dost vážně-na servru nehod psali, že střet se smrtelným zraněním-tak myslím, že ten v té oktávce-prý nějaký starý pán-asi nějaká "příhoda".....
PS: nejsi ty z VRCHOVINY??????
- JirkaS
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, jsem z Vysočiny, přesněji z jedné (hodně) malé vesničkytraxxas píše:PS: nejsi ty z VRCHOVINY??????
A nespavec normálně nejsem, akorát dělám malou přestavbu aby měl brácha kde parkovat svoje moto... pak ještě rychle na internet... do postele... do práce...
Není rum není šturm
Nepustí to dál, neboli nezobrazí.JirkaS píše: Zkusil už někdo vložit větší foto např. 1024 x 780 pix. ? Docela by mě zajímalo co to dělá, zdali se automaticky zmenší, nebo se to nezobrazí ?
Jinak ještě maličkost, jdete-li přes "přílohu", ukládá se opačně, tj. fotku, kterou chcete mít jako první, dejte poslední.
- šimi
Dobrej fígl,taky mě nešli uložit fotky,ale s tímhle fíglem to bylo hned.traxxas píše:jo to jsem zapomněl, mám na to fígl-zdá se mi, že nejlepší algoritmus na přepočet komprimace mají windows--divili se i naši ajťáci, když jsem jim to ukazoval, protože to skoro nikdo nepoužívá-klikneš na obrázek a v levém sloupci navigátoru-stromu-bo jak tomu kdo říká-vybereš-odeslat e-mailem-následně se ti zobrazí dotaz: zachovat rozlišení (velikost) nebo zmenšit-dáš zmenšit-a pak si to můžeš poslat třeba sám sobě-komprimace je SUPER-koukatelné a velmi velmi malý objem dat......z 2-3-5MB= třeba 60-90kB.......JirkaS píše:Změnil jsem styl fóra, vkládání příloh (obrázků) by mělo být snadnější.
a co je ještě větší for téhle vychytávky-jako kdyby věděla, kolik potřebuješ komprimaci-když máš menší balík, odebere méně a když to náhodou ozkoušíš na malinkém nebo už komprimovaném neodebere nic nebo někdy nějaký ten kB naopak přidá.....
Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
Cus posilam vam tady ke stazeni programe na upravu rozliseni fotek je to super.
http://leteckaposta.cz/261632138
Pouzivam to uz dlouho a maximalni spokojenost.
Nainstalujete
Kliknete prevym tlacitkem na obrazek nebo si oznacte treba 100 obrazku
Najedte si v pravem tlacitku na Resize Pictures a pak uz jen zadejte pozadovanou velikost.A JE TO.
Pod tlacitkem Advance si zadate rucne nastavene hodnoty pak kliknete na OK.A uz to jede.
Oryginali zustanou a obevi se zmenseniny samozrejme s napisem aby jste je rozeznali z pouhyho nahledu.
ZN.je to pro blby ...
http://leteckaposta.cz/261632138
Pouzivam to uz dlouho a maximalni spokojenost.
Nainstalujete
Kliknete prevym tlacitkem na obrazek nebo si oznacte treba 100 obrazku
Najedte si v pravem tlacitku na Resize Pictures a pak uz jen zadejte pozadovanou velikost.A JE TO.
Pod tlacitkem Advance si zadate rucne nastavene hodnoty pak kliknete na OK.A uz to jede.
Oryginali zustanou a obevi se zmenseniny samozrejme s napisem aby jste je rozeznali z pouhyho nahledu.
ZN.je to pro blby ...