občas vynechá
občas vynechá
Ahoj všichni!!!
Prosím poraďte. Moto jede úplně v pohodě tak do 100, když chci zrychlit tak motor občas vynechá. Je to nepravidelné. Chvilku dlouho nic a pak třeba 2x po sobě. Svíčky jsou nové.
Díky
Míla3
Prosím poraďte. Moto jede úplně v pohodě tak do 100, když chci zrychlit tak motor občas vynechá. Je to nepravidelné. Chvilku dlouho nic a pak třeba 2x po sobě. Svíčky jsou nové.
Díky
Míla3
Re: občas vynechá
Kontakty na baterce, neproblikne ti při tom tachometr? Kabelové koncovky a kabely, zatlačené pojistky. V případně nejel si poslední době náhodou na rezervu? To by si si tam mohl natáhnout nějakej bordel ze dna nádrže a je v druhém karbeci, ten by se měl otevírat až nad nějakou rychlost a proto to může blbnout. V kolika otevírá by ti řek asi určo Deep.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
Ne tacho neblikne. To by se asi vynulovali km. a to jsem si nevšim.
jo to je fakt.míla3 píše:Ne tacho neblikne. To by se asi vynulovali km. a to jsem si nevšim.
- Rimmerak
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
To mě nenapadlo, že jede do určitých otáček jen jeden karburátor. Ale asi je to logický, štelung na volnoběh je jen na jednom karburátoru
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
Mě se stalo něco podobnýho když jsem vyměnil svíčky. Vrátil jsem tam staré a bylo to v pohodě.míla3 píše:Ahoj všichni!!!
Díky
Míla3
Mechanik mi řek, že nové svíčky se maj dávat do ohřátého motoru, jinak můžou blbě pálit a to byl přesně ten můj problém. Ty vyndaný nový svíčky jsem opálil nad plamenem očistil dal do teplýho motoru a pálili jak vzteklý.
Stává se mi něco podobnýho ale jen v nízkých otáčkách.Prostě mi to na křižovatce chcípne.Stane se to asi jednou za 500km.Dnes mi to prostě chcíplo ale hned jsem nastartoval a jel dál bez problému.míla3 píše:Ahoj všichni!!!
Díky
Míla3
- palciatko
- Motorkář
Tie dva karburatory funguju uplne rovnako a spolocne - su ako siamske dvojicky
Preto je napr. dolezita ich synchronizacia (nastavenie podtlakov), aby fungovali co najrovnakejsie.
To, ze su tam dva - to je iba kvoli lepsiemu plneniu valca zmesou.
@míla3: A odkedy Ti to robi? Co si dovtedy/potom na motorke nastavoval/menil?
A ake tam mas sviecky?
Mne raz po vymene sviecok zacal motor v nizkych otackach dochnut, nechcel tahat a vynechaval. Bolo to sposobene tym, ze som na ich elektrodach nastavil vzdialenost cca .8mm (podla manualu). Tak som sviecky vybral von, nastavil vzdialenost podla starych sviecok (odhadom 1.5-2mm) a motor potom siel tak, ako sa patri a slusi ;
Preto je napr. dolezita ich synchronizacia (nastavenie podtlakov), aby fungovali co najrovnakejsie.
@míla3: A odkedy Ti to robi? Co si dovtedy/potom na motorke nastavoval/menil?
A ake tam mas sviecky?
Mne raz po vymene sviecok zacal motor v nizkych otackach dochnut, nechcel tahat a vynechaval. Bolo to sposobene tym, ze som na ich elektrodach nastavil vzdialenost cca .8mm (podla manualu). Tak som sviecky vybral von, nastavil vzdialenost podla starych sviecok (odhadom 1.5-2mm) a motor potom siel tak, ako sa patri a slusi ;
To mě docela zaráží, ještě bych to chápal kdyby to bylo na víc válců, ale na jeden?palciatko píše:Tie dva karburatory funguju uplne rovnako a spolocne - su ako siamske dvojicky
Schválně se na to podívám.
Svíčky tam mám NGK CR9EK.
- JirkaS
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No že tam jsou dva karbece na jeden válec není nic až tak divnýho... ono taky naplnit válec o objemu průměrnýho traktoru při 8000 ot. to už je pořádný průvanSinner píše:To mě docela zaráží, ještě bych to chápal kdyby to bylo na víc válců, ale na jeden?palciatko píše:Tie dva karburatory funguju uplne rovnako a spolocne - su ako siamske dvojicky
Schválně se na to podívám.
Vzdálenost elektrod na svíčkách si určitě překontroluj... ještě mě napadlo, nejsou třeba požkozené vysokonapěťové kabely?
Není rum není šturm
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
A co DR 800 big...má 2 karburátory??Jednou sem se svez na DR 650 to sem ale ještě nevěděl že vůbec freewind existuje,ale ted bych to chtěl znova abych moh porovnat jak velkej vliv maj 2 karburátory+ty maličkosti ještě kolem(rozdíl mezi XF a DR)...
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Zeťák měl Biga na kterém jsem jezdil tak že to mohu porovnat.Za prvé Big má taky 2 karburátory jako náš wětrák.Osmistovku by jeden těžko uživil.Big má trochu větší maximálku ale jinak v ostatním je lepší freewind.Big má 220 kg tak že není zdaleka tak obratnej jako naši miláčci.I akcelerace je o něco slabší něž má wětrák.I když se mě Big docela libyl je to velké cestovní enduro tak bych vždy raději volil našeho Freewa.
Zdravím všechny!!!
Měl jsem moto v nemocnici. Pošteloval podtlaky, ventily. Dělá to pořád. Nakonec změřil čidlo polohy klapky. Prý to má ukazovat od 3,5 do 6ohm a on naměřil 0,5 ohm. Co myslíte může to dělat ono? Abych to nekoupil a ono to bylo něco jiného. Prý to čidlo stojí ranec:
Díky MÍLA 3
Měl jsem moto v nemocnici. Pošteloval podtlaky, ventily. Dělá to pořád. Nakonec změřil čidlo polohy klapky. Prý to má ukazovat od 3,5 do 6ohm a on naměřil 0,5 ohm. Co myslíte může to dělat ono? Abych to nekoupil a ono to bylo něco jiného. Prý to čidlo stojí ranec:
Díky MÍLA 3
Ahoj! Tak jsem byl u jiného lékaře. Ten nastavil to čidlo(funguje) podle návodu drobet jinam. Ale dělá to pořád. Napadlo ho ,že by to mohla dělat řídící jednotka. Není tady náhodou někdo z Plzně nebo z okolí? Jestli by šlo ty jednotky na chvíli prohodit a vyzkoušet.
Díky Míla
Díky Míla
To by si asi byl první kdo měl nejakej problém asi CDI ještě jsem neslyšel že by jí někdo musel měnit. to ja taky jedna z mnoha věcí co se mi na Wětráku líbí. Spolehlivost elektroniky.míla3 píše:Ahoj! Tak jsem byl u jiného lékaře. Ten nastavil to čidlo(funguje) podle návodu drobet jinam. Ale dělá to pořád. Napadlo ho ,že by to mohla dělat řídící jednotka. Není tady náhodou někdo z Plzně nebo z okolí? Jestli by šlo ty jednotky na chvíli prohodit a vyzkoušet.
Díky Míla
- palciatko
- Motorkář
Ako dlho a odkedy (nejake zmeny na moto) mas tento problem?míla3 píše:Ahoj všichni!!!
Díky
Míla3
Co znamena "obcas" (napr. raz za 10 minut vynecha?) a na akych prevodovych stupnoch Ti to robi? Aku farbu izolatorov mali stare sviecky?
Tazko radit takto na dialku, chcelo by to previest sa na tom, ze ako to taha a ako sa to pri tom vynechavani sprava...
Za predpokladu, ze filter vzduchu a elektricke okruhy zapalovania su v poriadku a motor je nastaveny (co pises, ze je), by som to tipoval na problem s dodavkou paliva pri otvorenom plyne.
1. zaneseny palivovy filter v nadrzi, palivo pri otvorenom plyne nestiha dotekat - vybrat, vycistit
2. zle nastavena poloha plavakov v karburatore (nizka hladina benzinu) - prekontrolovat (da sa aj bez rozoberania karburatorov), podla potreby nastavit (na nastavenie musis karburatory rozobrat)
3. spina v karburatore - na zaciatok by som skusil odpustit torchu benzinu z karburatorov - a ci sa tu spinu nepodari vyplavit (palivovy kohut do polohy PRI, na spodku plavakovych komor su vypustne skrutky, benzin odchyt cez hadicku do cistej nadobky a skontroluj, ze co vyplavilo)
4. rozobrat karburator - skontrolovat stav (membrany, ihily, sedla, trysky, (pre istotu aj priruby)...), vycistit, nastavit
Skusil by som to v poradi 3,1, 2+4
odpor senzora ma byt v intervale 3.5-6.5 kiloohmu, ten senzor je len obycajny jednoduchy potenciometer, neverim, ze by on mohol robit taku sarapatumíla3 píše:...Nakonec změřil čidlo polohy klapky. Prý to má ukazovat od 3,5 do 6ohm a on naměřil 0,5 ohm. Co myslíte může to dělat ono?
CDI zatial nemen - to bude az posledna moznost...
Karburátory jsou čisté. Vše nastaveno jak má být. Dělá to když jedu nad 100 na 5, ale nepravidelně. Když jedu na 4 tak to nedělá.
- palciatko
- Motorkář
Tak to je potom zahada...
- Household
Logická úvaha - jediné čo sa mení pri tvojom záhadnom vynechávaní je:
Dělá to když jedu nad 100 na 5, ale nepravidelně.
Rýchlostný stupeň - 5 (na 4,3,2,1 to nerobí) tu si neviem si predstaviť čo by to mohlo byť za chybu.
Rýchlosť - 100 Km/h - Tak tu by bola možnosť ako premenná TLAK VZDUCHU. Je možné že pri vyššom tlaku vzduchu - protivietor, ti niekde blbne kontakt, alebo niektorý z káblov čo je zalomený a to je ako hľadať ihlu v kope sena. Ak nejaký kábel vibruje pri veľkej rýchlosti vo vetre je možné, že naozaj dôjde k vynechaniu.
Rýchlostný stupeň - 5 (na 4,3,2,1 to nerobí) tu si neviem si predstaviť čo by to mohlo byť za chybu.
Rýchlosť - 100 Km/h - Tak tu by bola možnosť ako premenná TLAK VZDUCHU. Je možné že pri vyššom tlaku vzduchu - protivietor, ti niekde blbne kontakt, alebo niektorý z káblov čo je zalomený a to je ako hľadať ihlu v kope sena. Ak nejaký kábel vibruje pri veľkej rýchlosti vo vetre je možné, že naozaj dôjde k vynechaniu.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
To by šlo ověřit jízdou na čtyrku taky rychlostí 100km/h Každopádně je to divný.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
Jo ty kablíky napadají i mně. Uvažuji nad koncákem na policajtovi. Jak se stojánk třepe, tak se to rozpojí, ale to by asi dělalo i v jiných rychlostech.Household píše:Logická úvaha - jediné čo sa mení pri tvojom záhadnom vynechávaní je:
Je někde něco v elektrice zapojené jinak když se zařadí 5? Myslím, že asi ne.
Na 4 můžu jet 80-130 a nevynechá to vůbec. Jen na 5.
To je záhada.
To je záhada.
- palciatko
- Motorkář
A kolko ma Tvoje XFko najazdene?
Nemoze tu sarapatu sposobovat prevodovka? Ak sa jazdi na jednovalci na 5-ke s podtocenym motorom, odskace si to prave ona... Ale predpokladam, ze minimalne 150tkm ta prevodovka musi vydrzat aj pri zlom zaobchadzani...
Nemoze tu sarapatu sposobovat prevodovka? Ak sa jazdi na jednovalci na 5-ke s podtocenym motorom, odskace si to prave ona... Ale predpokladam, ze minimalne 150tkm ta prevodovka musi vydrzat aj pri zlom zaobchadzani...
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
Ty voe!?Co to povidas?Rimmerak píše:To mě nenapadlo, že jede do určitých otáček jen jeden karburátor. Ale asi je to logický, štelung na volnoběh je jen na jednom karburátoru
Makaj spolu oba uplne nastejno.Zadny nejdriv jeden a pak druhej.To neni skodovka 120LS
Jsou spolu sprazeny na jedne hridelce.
Co je stary,to je dobry ...