LIDL a ostatní markety
LIDL a ostatní markety
Pozor pozor pozor!!!!! přátelé jedné stopy, kteří chtějí ušetřit......
http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c.o.20090316.index
já tam půjdu asi pro nepromok, na to že ho potřebuje člověk párkrát, mi bude z Lidlu stačit.
http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c.o.20090316.index
já tam půjdu asi pro nepromok, na to že ho potřebuje člověk párkrát, mi bude z Lidlu stačit.
Re: LIDL a ostatní markety
no tak něco by šlo, ale třeba nevim jestli bych tej bezpečnosti až tak věřil ....život bych jim nesvěřil
- Household
- Dustojník hvězdné pěchoty
To isté bude aj u nás na Sk
Zaujímavé je ak sa pozriem na CENU
Euro má silný kurz, Slovensko má Euro.
Napr.
Komunikačná súprava pre motorkárov
CZ
799.- Českých korún
Sk
34,99 Eur - pri dnešnom kurze je to 967,12 Českých korún
34,99 Eur - je vlastne 1 054,10 Sk (bývalých Slovenských korún)
No čo dodať
Bedrový pás mám a je super. Naozaj sa oplatí.
Kukla je tiež super, ale v minulej akcii zmizla ako banány nedostal som, ale kolega áno a je dobrá - chcem ju.
Ochranné návleky na boty to ešte plánujem kúpiť.
Zaujímavé je ak sa pozriem na CENU
Euro má silný kurz, Slovensko má Euro.
Napr.
Komunikačná súprava pre motorkárov
CZ
799.- Českých korún
Sk
34,99 Eur - pri dnešnom kurze je to 967,12 Českých korún
34,99 Eur - je vlastne 1 054,10 Sk (bývalých Slovenských korún)
No čo dodať
Bedrový pás mám a je super. Naozaj sa oplatí.
Kukla je tiež super, ale v minulej akcii zmizla ako banány nedostal som, ale kolega áno a je dobrá - chcem ju.
Ochranné návleky na boty to ešte plánujem kúpiť.
Minulý rok tu akci měli také a koupil jsem tam zámek na kotoučovku (ten samý co je na letáku letos)-dal jsem ho k motorce Meldarovi a na blistru bylo Made in UK..... A kluci co koupili to spodní prádlo (loni) si chválej, prý to samé viděli i za dvojnásobek ceny....a kámoš měl tu nabíječku rok-moc si jí chválil za tu cenu-odpálil jí teď nedávno (zapnul jí na 6V) a říkal, že dokonce sama ukončuje nabíjení a udržuje, případně znova zahájí nabíjecí cyklus při poklesu...tak nevím, kdo nemá nic , tak lepší než nic.... Jinak někdo jiný mi říkal, že prodejci moto a moto doplňků skoupí třeba všechny přilby, přelepí samolepy a sekaj to třeba za 3-4 tácy...holt nakupuj u neautorizovaného prodejce a jseš spokojenej , že za 3-4t to musí bejt už přece kvalita, néé???
Kamarádka mi volala jestli si má koupit některý kokosáček koupit na Babetu. Tak jsem jí řek že ano. Ale jestli bude dost rychlá?
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Traxxasem.Asi né všechno se vyplatí ale dost věcí ano.Mám z Lídlu nabiječku 2 roky a ok.(samozřejmě uplně vytlučená baterka by byl problém) dále mám prádlo taky ok,dešťovku ok,kukla ok měl jsem boty ty byli slabší teklo do nich a vydrželi 2 roky pak začali praskat.Co bych ale mohl chtít za 790,-kč Dále zámek a taky si nestěžuji.Snad jen ty helmy...nevím jak jsou bezpečné?
No helmy -na Babetu nebo nějakého skůtříka, proč né? Homologaci maj-to by si nelajzli... Kámoš už před 2 rokama tam koupil ten tankbag a viděl jsem ho-a říkám, za tu cenu hodně muziky.... a je spokojenej a ten bag furt drží... a botky za pár šušňů-2 roky-co dodat? Snad jen, že potom ti není líto je vyhodit-za tu cenu.... Sám teda mám nakoupený trocha jiný sortiment, ale tyhle věci -vyrobený přímo na motku-jsou lepší než nějaké náhrady-třeba boty , jak tu někdo psal.... Lidl-to je z 95% zboží určené pro Německo a nakupují v tak obrovském rozsahu pro celoevropskou síť, že si diktují ceny a nedávaj na to marže 100% a víc, jako spousta českých obchodníků.....
Nedělám si naprosto žádné iluze o těch helmách ale na tu Babetu to asi opravdu stačí. Já osobně měl jednou půjčenou tu kuklu a byla fakt docela dobrá, jen trochu tlačil ten lem kolem ksichtu. Osobně přemýšlím o ledviňáku, mám jen takovej látkovej vojenskej, není špatnej ale zhrnuje se. Nepromok bych určitě nebral, kupuji si pracovních oděvech za 150kaček bundu i s klahotama a nemá to chybu, navíc se to netrhá a dá se to nosit každé zvlášť.Vitouš píše:Snad jen ty helmy...nevím jak jsou bezpečné?
Na Babetu by stačila i stavební...kdysi dávno jsem měl babetu jako služební vozidlo a když dosáhla rychlosti 50km/hod, tak by se dala vytahovat vlajka.... Takže to i na kole dosáhneš větší rychlosti... Jinak právě ten ledviňák není nic moc-já mám NAZRANA a stál mě 399kč....o co je to víc? A má protektory řešené jinak-prostě OK-aspoň máš pocit, že by to něco chytilo... Ty prašule za ten nepromok klidně dám-prohulim to za 5-6 dní a s pivem dohromady za 3 dny a navíc, kámoši co je koupili loni-tyhle samé-je moc chválej......je to prostě uzpůsobený pro jízdu na moto... možná mi lupne v kouli a koupím ještě něco..
Prostě-jen jsem chtěl říct, že za ty prachy v Lidlu je víc muziky, než v jiných krámech-třeba OBI, Hypernova ..atd...atd....
Ze zkušenností kámošů-motorkářů-můžu doporučit: tankbag, spodní prádlo, zámek na kotouč, nabíječku ujako udržovací, lékárničku, nepromoky, a to je asi tak vše, ale samo, že i ostatní nemusí bejt extra šunt, jen to oblečení za ty prachy není zas tak nejlacinější vzhledem k tomu co o něm píší=dle jejich popisu neumí vlastně nic.... ale třeba se pletu.
Prostě-jen jsem chtěl říct, že za ty prachy v Lidlu je víc muziky, než v jiných krámech-třeba OBI, Hypernova ..atd...atd....
Ze zkušenností kámošů-motorkářů-můžu doporučit: tankbag, spodní prádlo, zámek na kotouč, nabíječku ujako udržovací, lékárničku, nepromoky, a to je asi tak vše, ale samo, že i ostatní nemusí bejt extra šunt, jen to oblečení za ty prachy není zas tak nejlacinější vzhledem k tomu co o něm píší=dle jejich popisu neumí vlastně nic.... ale třeba se pletu.
- Household
na traxxas-ove doporučenie som teda kúpil termo prádlo a naozaj to sedí skvelo. Je to obtiahnuté a po vybalení z krabice to vyzeralo ako detská veľkosť
Toto je absolútne niečo iné ako som zvyknutý z bežného termoprádla čo používam na turistiku a ......
Som milo prekvapený.
Kukla sa mi nepáčila a ani tie návleky nepremokavé ma neoslovili.
No a kúpil som aj na cestovanie tie obrúsky vlhčené na prilbu, plexi, svetlo, potom čistič reťaze a aj mazivo na reťaz. (30,40,50 Sk)
To síce nebolo v letáku, ale za tú cenu, no nekúp to
Toto je absolútne niečo iné ako som zvyknutý z bežného termoprádla čo používam na turistiku a ......
Som milo prekvapený.
Kukla sa mi nepáčila a ani tie návleky nepremokavé ma neoslovili.
No a kúpil som aj na cestovanie tie obrúsky vlhčené na prilbu, plexi, svetlo, potom čistič reťaze a aj mazivo na reťaz. (30,40,50 Sk)
To síce nebolo v letáku, ale za tú cenu, no nekúp to
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Taky sem tam byl...koupil sem 3x ty upínací pavouky a 2x čištění na řetěz,mazání u nás nebylo.Chtěl sem ty vysílyčky za 800,- pro komunikaci s přítekyní za mnou,ale to bych musel koupit dvě.Myslel sem že je to sada dvou,je to myšleno hlavně pro komunikaci mezi dvěma motorkama ale chtěl sem to použít tak.Dávat 1600 už se mi nechtělo ale vědět že s někym budu jezdit tak je to určitě bomba...jinak sem v sobotu koupil postraní vaky v bikers crownu,tak proto ty pavouky na spacák,stan atd atd..
Tak jsem tam dneska taky byl, ale až po osmé a to už bylo pozdě. Nepromok už nebyl žádný a jinak jsem celkem nic nechtěl. A když jsem viděl ten boj důchodců a ženskejch (tutovka je pověřili chlapi) o ty motodoplňky-hlavně přilby, tak jsem odešel. Napůl znechuceně a napůl jsem se smál. Jsem bohatší o jeden zážitek-a to lídláckej boj o zboží, kterého jsem se zúčastnil skoro úplně jako pozorovatel
Vzal jsem do ruky poslední vyklápěčku-chtěl jsem kouknout ze zajímavosti na provedení a kvalitu-mezi námi-zámky bych typoval tak max 1 měsíc života a polstrování docela hrůza-to mi stačilo a už jsem dál nezkoumal a dávám do krabice a vedle mě ženská "budete si jí brát?" a já že ani náhodou...tak mi jí skoro vyškubla z ruky.... Tankbagy se mi líbily, ale už mám, tak nic... Zase jsem ušetřil...
Vzal jsem do ruky poslední vyklápěčku-chtěl jsem kouknout ze zajímavosti na provedení a kvalitu-mezi námi-zámky bych typoval tak max 1 měsíc života a polstrování docela hrůza-to mi stačilo a už jsem dál nezkoumal a dávám do krabice a vedle mě ženská "budete si jí brát?" a já že ani náhodou...tak mi jí skoro vyškubla z ruky.... Tankbagy se mi líbily, ale už mám, tak nic... Zase jsem ušetřil...
- J-Fox
- Kontaktovat uživatele:
Já tam byl v 7:30 a bral jsem poslední dva nepromoky ve vel. L
Docela divně koukaly, když jsem si ho zkoušel.
V sobotu na Motocykl 2009 jsem si koupil http://www.mmb.cz/produkty/produkty/bul ... dirty-wash
ale tam stáli 2500,-
Docela divně koukaly, když jsem si ho zkoušel.
V sobotu na Motocykl 2009 jsem si koupil http://www.mmb.cz/produkty/produkty/bul ... dirty-wash
ale tam stáli 2500,-
Kdo druhému jámu jámu... až se ucho utrhne.
Já koupil rukavice a nabíječku. Oboje tak říkajíc "do foroty"
Rukavice vypadají slušně.
- J-Fox
- Kontaktovat uživatele:
Ty rukavice jsem měl na ruce a vypadají vážně slušně, jenže už jedny mám. A tu nabíječku jsem měl koupit, zítra se tam stavím jestli ji náhodou ještě nebudou mít.Sinner píše:Já koupil rukavice a nabíječku. Oboje tak říkajíc "do foroty"
Kdo druhému jámu jámu... až se ucho utrhne.
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
a touhle nabíječkou se dá nabíjet bezudržbová baterka???nevim co máte vy ve freewindu,ale já tam mám bezudržbovou.Nemluvim o gelovce!Taková baterka se nabíjí speciální nabíječkou impululsem.Koukal sem na ní a nepřišla mi taková.
Píšou na krabičce
"Pro baterie motocyklů (olovo/kyselina) do 12Ah na 2/6/12 V.
Zvlášť vhodná pro používání v oblasti stavby modelů.
Praktický postup nabíjení z elektrické zásuvky.
Se světelnou diodou jako kontrolkou nabíjení.
Svorky pro připojení k baterii (15 A).
Nabíjecí proud 600mA"
"Pro baterie motocyklů (olovo/kyselina) do 12Ah na 2/6/12 V.
Zvlášť vhodná pro používání v oblasti stavby modelů.
Praktický postup nabíjení z elektrické zásuvky.
Se světelnou diodou jako kontrolkou nabíjení.
Svorky pro připojení k baterii (15 A).
Nabíjecí proud 600mA"
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
já vim no já to čet,ta moje baterka je taky olovo kyselina...a známej mi řikal že se to nemá.On má taky freewinda a určitě i tu samou baterku...optam se ho až ho uvidim
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Já mám tuto nabiječku z Lídlu už 2 roky a ok.S úplně vytlučenou baterkou by měla asi problém nebo by to bylo na hodně dlouho ale dobijení nebo na udržení kapacity batrie je za ty peníze super.hace píše:já vim no já to čet,ta moje baterka je taky olovo kyselina...a známej mi řikal že se to nemá.On má taky freewinda a určitě i tu samou baterku...optam se ho až ho uvidim
- Household
Všetky baterky sú OLOVO / KYSELINA
Bezúdržbová baterka = Gelová - systém uzavretej batérie
Baterka je olovená, naleje sa kyselina, ktorá je kvapalná ako voda. Po naliati dôde k reakcií a kvapalina sa zmení na GEL. Tým nedochádza pri náklone, skokoch, hrkotaní po teréne k vyliatiu kyseliny - Endurá to majú prakticky všetky.
Takisto pri záťaži baterky nedochádza k odparovaniu kyseliny, lebo táto je ako GEL a GEL sa neoparuje. PRETO BEZÚDRŽBOVÁ
Nabíja sa pulznou nabíjačkou, s malým prúdom, aby nedošlo k prehriatiu. Pri prudkom dobíjaní by sa zdula, nafúkla by ju a rozrhlo by ju.
ÚDRŽBOVÁ = Klasická
Baterka je olovená, naleje sa kyselina, ktorá však ostáva v tekutom stave. Pri záťaži sa kyselina odparuje, pri nabíjaní kyselina žblnká a odparuje sa. prí náklone motorky môže dôjsť k vyliatiu. Preto je občas treba doliať koncentrát kyseliny sírovej, preto je treba koncentráciu sledovať, PRETO JE POTREBNÁ ÚDRŽBA.
Nabíja sa klasickou nabíjačku, kontroluje sa stav hladiny kyseliny, preto má odšroubovateľné hlavičky jednotlivých segmentov.
Do Freewinda ide YTX9-BS
Klasická motobatéria sa už asi ani nedá kúpiť.
VARTA kukni
Pokračovať v diskusií budeme radšek tu KLIK
Bezúdržbová baterka = Gelová - systém uzavretej batérie
Baterka je olovená, naleje sa kyselina, ktorá je kvapalná ako voda. Po naliati dôde k reakcií a kvapalina sa zmení na GEL. Tým nedochádza pri náklone, skokoch, hrkotaní po teréne k vyliatiu kyseliny - Endurá to majú prakticky všetky.
Takisto pri záťaži baterky nedochádza k odparovaniu kyseliny, lebo táto je ako GEL a GEL sa neoparuje. PRETO BEZÚDRŽBOVÁ
Nabíja sa pulznou nabíjačkou, s malým prúdom, aby nedošlo k prehriatiu. Pri prudkom dobíjaní by sa zdula, nafúkla by ju a rozrhlo by ju.
ÚDRŽBOVÁ = Klasická
Baterka je olovená, naleje sa kyselina, ktorá však ostáva v tekutom stave. Pri záťaži sa kyselina odparuje, pri nabíjaní kyselina žblnká a odparuje sa. prí náklone motorky môže dôjsť k vyliatiu. Preto je občas treba doliať koncentrát kyseliny sírovej, preto je treba koncentráciu sledovať, PRETO JE POTREBNÁ ÚDRŽBA.
Nabíja sa klasickou nabíjačku, kontroluje sa stav hladiny kyseliny, preto má odšroubovateľné hlavičky jednotlivých segmentov.
Do Freewinda ide YTX9-BS
Klasická motobatéria sa už asi ani nedá kúpiť.
VARTA kukni
Pokračovať v diskusií budeme radšek tu KLIK
Hele NEŘEŠ TO, pokud ti imponuje cena, tak ji klidně kup, neprohloupíš (mohu jedině za tu cenu doporučit, ani sám jí doma za to nezbastlíš i když budeš mít trafo zadáčo). A ta tvoje tzv "bezúdržbová " baterka-nic se neboj! A pokud jde o pulzní zdroj, tak si myslím, že pokud vynecháš koncový vyhlazovací kondík-a typnul bych si, že tahle ho taky mít nebude, tak se vlastně blížíš charakteristice pulsu....(ne impululsu)... A pokud dává 600mA max tak bych jí doporučil jako optimum pro 12 Ah a trochu víc. A máš rezervu a jistotu, že nemůžeš nic zkazit. Jen pokud máte 12V zásuvku, tak bych jí přehodil koncovku ala do zapalovače a je to komfort za ty prachy.hace píše:a touhle nabíječkou se dá nabíjet bezudržbová baterka???nevim co máte vy ve freewindu,ale já tam mám bezudržbovou.Nemluvim o gelovce!Taková baterka se nabíjí speciální nabíječkou impululsem.Koukal sem na ní a nepřišla mi taková.
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
o normálních baterkách něco vim,ale o těch gelovkách moc ne,nikdy sem s tim nepřišel do styku, ale díky householdovi už sem zase o něco chytřejší.takže ta baterka je gelová co mam já??je bez zátek a žbluňká v ní a gel přeci nežbluňká.....dál už v sekci baterky
pokud v ní žblunká, tak není gelová. "Bezúdržbové" batky se liší od klasik pouze tvarem zastřešujícího-odpařovacího prostoru-mají ho střechový, aby co nejvíc kondenzátu skáplo zpátky. Dle mého názoru-tyhle bezúdržbovky pokud nemají plnicí=servisní zátky-a neměly by je mít=respektive nejsou vyjímatelné, tak šlo o velmi špatnou uličku, kterou se vydali výrobci a sami to poznali , někdo dříve a někdo později. Ono se přeci jenom něco odpařilo, ale nebylo to možné doplnit....Dost často mely kratší životnost než klasiky, pokud se o klasiku někdo dobře staral, kdežto o bezúdržbovku skoro nikdo-nebylo skoro jak a uživatelé byli uváděni v omyl. Gel přišel na řadu jako eko vynález a hodně se rozšířil a vypiplal...pro své opravdu eko vlastnosti-fakt se nemá co vylejt...
PS: jo a jak píšeš-je bez zátek...to přeci není dost dobře možný..i gelovka je má=musí se to někudy naplnit, ale jsou nevyndávací=jednou je tam klapneš a už nevyndáš...
PS: jo a jak píšeš-je bez zátek...to přeci není dost dobře možný..i gelovka je má=musí se to někudy naplnit, ale jsou nevyndávací=jednou je tam klapneš a už nevyndáš...
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
no přesně tak sem to myslel,je tam jenom ten pásek na pevno přeš všechny díry.....
jo to je vono...někdy to bylo zamaskované i samolepkou loga výrobce...