Duse pre freewind
Duse pre freewind
Zdravim. Chystam sa prezuvat gumy. Kupil som na obe kolesa Mitas E07 (TL kedze TT nebolo v ponuke, docital som sa ze nieje problem pouzit s dusou). Kupoval som cez az-pneu.sk. Nakolko sa nevyznam v oznacovani dusi, pouzil som na ich stranke pri kupe pneumatiky tlacitko pozri pneu vhodne pre tuto gumu. Pri predenj aj zadnej Mitaske mi ponuklo 3 duse. Vybral som zosilena motocross 4.0/4.5 R17 a pre prednu gumu 4.0/4.5 R19. Po doruceni bolo na prednej dusi napisane 4.0/4.5/5.0 R19 a na zadnej 4.0 R19. Opticky ked ich porovnam, zadna dusa je o cca 2 cm uzsia. Logicky by mala byt sirsia ako predna. Je to problem a mam to reklamovat alebo sa dusa natiahne?
Dakujem za odpoved.
Dakujem za odpoved.
Re: Duse pre freewind
To nehraje roli. Duše se natáhne. Ja vozil jako rezervu 18", abych ji moh použít na obě kola. A dokonce na ni i došlo. A taky jsem to s ní i prodal Jahodakovi. Do jedné pneu se trochu zmuchlá na druhou se natáhne. opravdu myslím to vážne. Jenom ta sila 4mm je docela blbá na mnipulaci pri montáži.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
Aj predajca tvrdi ze je to ok. Tak vam verim a dakujem za odpoved.
Zdravím, chci se zeptat na tu rezervní duši. Taky bych rád vozil "kdyby náhodou" mohla by být duše s parametry 3.25/3.50 - 18" (100/90-18)?? Díky moc
- šimi
- Dustojník hvězdné pěchoty
Já se na parametry nedívám.Koupím tu nejtenčí 18tku,aby zabrala co nejmíň místa.Je to guma takže se v plášti natáhne podle potřeby.A věř mi,mám to vyzkoušený,už jsem na silnici třikrát přezouval.
Všude dobře,doma manželka...
I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
Tak to já jsem píchl kolo letos poprvé. A ještě to nebylo mojí vinou
Byl jsem na výletě v Anglii a jezdil jsem víc než jsem plánoval a tak jsem sjel zadní gumu a musel koupit novou.
V malém motocyklovém servise byl ochotný starý pán a výměna gumy proběhla hladce - trvalo mu to asi hodinu, ale jinak OK.
Ujel jsem tak dvě míle a kolo prázdné. Na sprej jsem dojel zpět a nechal dát novou duši.
O týden a asi 1000 km později při jízdě po dálnici zase prázdno. Tak tak že jsem to ustál. Byl svátek a všechny servisy zavřený. Na další dojezdový sprej jsem dojel do nejbližšího kempu a přespal. Druhý den a na další dojezdový sprej jsem dojel do malého garážového servisu. Tam mi zjistili, že mám mezi duší a pláštěm kus kovu - nejspíš ulomený kus šroubováku nebo montpáky a ten časem prodřel duši.
Dali mi novou ale trvalo jim to více jak dvě hodiny. Dělali to na dvakrát, poprvé urvali ventilek. Nakonec si řekli o 53 liber.
Náhradní duši sebou nevozím, nikdy předtím jsem ji nepotřeboval. Ale po téhle zkušenosti si ji asi taky koupím.
konkretne aky sprej si pouzil?
Zrovna mě napadlo...
Když budu mít náhradní duši, musím ji něčím vyměnit a pak nafouknout. Jaké na to vozit nářadí a čim nafouknout?
Když budu mít náhradní duši, musím ji něčím vyměnit a pak nafouknout. Jaké na to vozit nářadí a čim nafouknout?
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
- šimi
Než jsem si pořídil kompresor,používal jsem tlakové bombičky pro cyklisty.Stačí jedna s kterou nafoukneš kolo za 2 sekundy, na tlak 1,4.Skoušel jsem i druhou bombičku ale větší tlak už nezvládla.Ale i tento tlak stačí na to,aby jsi osmdesáti kilometrovou rychlostí bezpečně dojel k benzince a zbytek tlaku dofoukl.A hlavně máš pneu nafouklou ihned (nemusíš se mordovat v motoobleku s pumpičkou) a bombičky zároveň zaberou míň místa v motorce.
A mimochodem sprej je dobrý na bezdušové pneu.Pokud píchneš o hřebík tak je Ti na ho.no.Na sprej jsem ujel maximálně 2 km.a zasral si celej plášť a stejně jsem nakonec přezouval.
Co se týče nářadí :
velkou výhodou je mít centrální stojan
dále klíč na kola
2 montpáky na přezutí pneu
náhradní duši
něco k nafouknutí
a dobrou náladu
A mimochodem sprej je dobrý na bezdušové pneu.Pokud píchneš o hřebík tak je Ti na ho.no.Na sprej jsem ujel maximálně 2 km.a zasral si celej plášť a stejně jsem nakonec přezouval.
Co se týče nářadí :
velkou výhodou je mít centrální stojan
dále klíč na kola
2 montpáky na přezutí pneu
náhradní duši
něco k nafouknutí
a dobrou náladu
Na těch sprejích je vyloženě napsáno že je jedno jestli máš duši nebo bezdušové pneu. V nouzi jsem na to ujel asi 40 km. Jen jsem občas trochu dofoukl na benzínce. Hodně asi žáleží na typu poškození. Většina spreje mi zůstala v duši a ta se vyhodila a zbytek se z pláště vpohodě vymyl a vyřel ubrouskem. Takže mě to fungovalo skvěle a mohu to jen doporučit.
- šimi
Každej prodejce Ti řekne že je to na všechny - i dušové - pneu.Ale abych jel někam daleko o víkendu na výlet a pak kvůli použití spreje na opravu defektu musel každou chvíli dofukovat.....
Přezutí kola a výměna duše nezabere víc než hodinu ( přezouval jsem jednou i u Vyškova na dálnici).A kolo mám 100% opravené a jedu v klidu dál,víkend,nevíkend,nemusím řešit odtah,nebo servis
Přezutí kola a výměna duše nezabere víc než hodinu ( přezouval jsem jednou i u Vyškova na dálnici).A kolo mám 100% opravené a jedu v klidu dál,víkend,nevíkend,nemusím řešit odtah,nebo servis
Použil jsem to na svého Freewinda s duší. Fongovalo to, takže na tom něco pravdy bude ne?
Tobě možná, ale v Anglickém servisu jim to napodruhé trvalo více jak dvě hodiny a dělali to ve dnou a měli na to mašinu. Nedovedu si představit že bych to dělal někde uprostřed polí sám a jen s montpákami. Ikdyž horší jak anglický mechanik bych fakt asi nebyl
Tak jasně že je to lepší, jenže sebou musíš vozit spoustu krámů. Na delší cesty s kufry asi jasná volba, ale když jedu nalehko bez kufrů, tak fakt nevím kam bych to všechno dal.
Každopádně plánuji se to také naučit a náhradní duši si koupit, protože mě to na dovolené stálo zbytečných pár tisíc. A to vše jen ptoto že je někdo v servisu kopyto.
- šimi
Tak jasně že je to lepší, jenže sebou musíš vozit spoustu krámů. Na delší cesty s kufry asi jasná volba, ale když jedu nalehko bez kufrů, tak fakt nevím kam bych to všechno dal.
To je pravda,vyřešil jsem to boční schránkou na nářadí v nosiči bočních kufrů.Pomocí táhla ji zamykám zámkem na sedlo.Mám v ní montpáky z pionýra,klíče na kola,sadu imbusů,šroubováků,pár základních bočních klíčů a dokonce i kompresor.Duši,lékárnu,svíčky a žárovky mám pod sedlem.
To je pravda,vyřešil jsem to boční schránkou na nářadí v nosiči bočních kufrů.Pomocí táhla ji zamykám zámkem na sedlo.Mám v ní montpáky z pionýra,klíče na kola,sadu imbusů,šroubováků,pár základních bočních klíčů a dokonce i kompresor.Duši,lékárnu,svíčky a žárovky mám pod sedlem.
Vozíš náhradní svíčky?
Byla by fotka té schránky? Konkrétně systém toho zamykání. Dík.
Byla by fotka té schránky? Konkrétně systém toho zamykání. Dík.
- šimi
Ano,svíčky vozím...ale nikdy jsem je nepotřeboval
Přikládám fotky zamykání schránky :
Přikládám fotky zamykání schránky :
- šimi