Broušení ventilových ploch

Zbyna
Big motorkář

Re: Broušení ventilových ploch

Příspěvek od Zbyna »

Kamaráde řeknu ti na 99% co ti s tím provedl... jak opravoval zavit na výpustném šroubu tak závitníkem prorval sítko které zabraňuje aby čerpadlo nacuclo nějaký bordel ... no a když to sítko prorval tak si čerpadlo nacuclo šponu která vznikla řezáním závitu... tím pádem se čerpadlo kouslo a vylámalo zuby na tom plastovém kolečku .... měl jsem to něco podobného ...

postup který doporučuju .... dej moto k někomu jinému ten ať rozpůlí motor a vše dokumentuje ... a vsadím se že to sítko bude prorvané a v čerpadle bude špona ... takže to je jednoznačně vina toho prznitele motorek ... tudíž bych opravu po něm vyžadoval ... a pokud máš nějaký doklad od toho jak ti to dělal tak to můžeš klidně dát i k soudu a vyhraješ to ..

měl jsem celý motor do šroubku rozebraný tak pokud jsi někde z moravy tak se na to můžem mrknout ...

jinak mám doma věci z druhého motoru jak jsem zkládal tak kdyby ti to pomohlo ...
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

máš fotky toho jak vypadá hlava někde jsem tu dával fotky jak jsem měl hlavu pridrenou já můžeš porovnat¨
Swifter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Swifter »

Kluci díky za cenné rady, ale motorka momentálně stojí v garáži s rozebraným motorem. Přes zimu to chci dát do kupy, ale stále nemám jinou hlavu, kterou bych tam dal. Foto uložení momentálně nemám, mohu nafotit a poslat ( nejdříve v pondělí) uložení je jakoby do kužele k jedné straně.

Sítko je kde? závit byl opravován pomocí té ocelové pružinky a dělal to někdo externí... Tak snad není úplně blbý, nedělal to snad poprvé...

Jestli seženu za rozumný peníz tu hlavu, tak to dám do kupy, jinak jí prodám na jaře 2017 v takovém stavu v jakém je.
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

to sitko je v kartrech ... uz si to presne nepamatuju ale musis komplet rozpulit motor myslim

no pokud tu diru prevrtaval jako ze urcite aby tam dostal vlozku tak se vsadim ze to sitko provrtal a vznikl problem ktery jsem popisoval drive...
at si rika kdo chce co chce ale kdyz to vzniklo 14 km po oprave zavitu vypustaku tak je problem v tom co jsem popisoval ... tam totiz neni moc mista od vypustaku po sitko ... vsak to rozeber a uvidis sam

http://www.partsdepot.cz/originalni-dil ... 01/418348/ pozice 10

pokud by jsi měl zajem mám doma opravenou moji hlavu po zdareni .... tak se muzem nejak rozumne domluvit kdyztak zavolej 732851161
Swifter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Swifter »

Zbýňo, měl jsi pravdu, dnes jsem se podíval pod výpustný šroub a to sítko je na kaši... Zatím mám sundanou spojku a to plastové bezzubé kolo.

Dost jsem se vytočil, protože jsem už začínal věřit teorii o blbé souhře náhod, která mi zničila motor.

Takže mám velkou prosbu, co mám tedy dělat. Kontaktovat servisáka a sdělit mu okolnosti nebo dát motor rovnou někam na napsání posudku a bez varování ho soudit, mám vůbec šanci (je to již víc než měsíc)

a další dotaz, pokud to budu spravovat, zvažuji nahradit to plastové kolo od čerpadla za kovové.. Vadilo by to něčemu?

Moc děkuji kluci.

Připojuji slíbené fotografie...
Přílohy
detail poškození
detail poškození
vrchní díl hlavy (vahadla)
vrchní díl hlavy (vahadla)
ozubené kolo čerpadla
ozubené kolo čerpadla
Rimmerak
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

Tyjo, pěkně rozpatlaný ty uložení v hlavě ! To se tavilo úplně na sucho.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

Rimmerak píše:Tyjo, pěkně rozpatlaný ty uložení v hlavě ! To se tavilo úplně na sucho.
Bych mu to ozubeny kolo nacpal suchý do prdele a do tý ho nakop...... :o :o
x x x jinak to neumim
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

hoj tak co nějaký posun v celé věci ?
Swifter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Swifter »

Zatím to vypadá dobre. Je pojisten, tak by to mělo jít z jeho pojistky. Jsme dohodlý, ze až sežene všechny potřebné díly tak to opraví.

Tak uvidím.
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Tak to je slušný, pokud to vyjde. Držím palce.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Swifter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Swifter »

Tak Winda už mám doma. :D servisman mi ho dal do dohromady a říkal, že ho to vyšlo na 18K tak nevím co je na tom pravdy.

Závada: při opravě závitu proťal síto. Čerpadlo si násálo šponu a zadřelo se. Dále se zadřela hřídel v hlavě. Válec a píst přežil.

Zatím se zdá vše ok. Tak uvídím.
Dave842
Dustojník hvězdné pěchoty

Příspěvek od Dave842 »

Tak držím palce ať je! ;)
D@VE
Odpovědět