Obrácení polarity
- Rimmerak
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Obrácení polarity
Toto píšu jen jako návod pro ty, kteří budou jako já myslet na vše ostatní, jen né na to co mají a po nabíjení vyndané baterie jí dají do Freewinda obráceně.
Samo že to zajiskří... a pak Vás bude několik desítek minut děsit myšlenka, co že se to odpálilo touhle nerozvážností. Naštěstí se odpálí jen 30A pojistka u relátka startéru. Ta jedinná, co není v pojistkové skřínce, ale ta, co je schovaná pod levým podsedlovým plastem.
Po její výměně je vše v pohodě a myslím, že kdyby se to někomu z Vás stalo, už si dáte setsakramenskej pozor na to, kdeže je plus a mínus na baterce
PS: Jinak jsem docela šikovnej a opatrnej
Samo že to zajiskří... a pak Vás bude několik desítek minut děsit myšlenka, co že se to odpálilo touhle nerozvážností. Naštěstí se odpálí jen 30A pojistka u relátka startéru. Ta jedinná, co není v pojistkové skřínce, ale ta, co je schovaná pod levým podsedlovým plastem.
Po její výměně je vše v pohodě a myslím, že kdyby se to někomu z Vás stalo, už si dáte setsakramenskej pozor na to, kdeže je plus a mínus na baterce
PS: Jinak jsem docela šikovnej a opatrnej
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
Re: Obrácení polarity
Přesně tohle se mi podařilo taky jenže jsem neměl tu 30A pojistku tak jsem tam vrazil 20A, a světe div se odjezdil jsem na ní celou sezónu. .
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Já taky tak silnou neměl. Taky jsem zjistil, že v autě nemám žádnou Až děda měl poctivě v autě pojistky, ale nejsilnější byla 25ka a taky to fungujeSinner píše:Přesně tohle se mi podařilo taky jenže jsem neměl tu 30A pojistku tak jsem tam vrazil 20A, a světe div se odjezdil jsem na ní celou sezónu. .
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Už z principu bych nedal červenej kabel na mínus,teda jestli ho máte taky červenej jak já...
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Jo to já taky ne, kdybych se pořádně podíval na značky na baterce a né bezmyšlenkovitě dal baterku opáčně... Na baterce to barevně rozlišený nemám. Mám tam dva stejný vývody a je tam jenom nakreslený černě na černým podkladu + a -
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
Ty Kraaavo!!!!
Jak tohle muzete vubec resit?
To se mi jeste nikdy nestalo ...
Vzdyt to je to prvni po cem se pidim abych neco nevypalil.
Co je stary,to je dobry ...
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Nj, to víš. Já sem spíš přes strojařinu než přes drátky jak je jich někde víc, jak jeden, je zle.DEEP píše:Ty Kraaavo!!!!
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Dráty k baterce vedou dva, jak říkáš. Ale na baterce nemám označeno, kde je plus a kde mínus. Tedy je to tam, ale černě napsaný na černý baterce, takže sem si toho nevšimnul a prostě jí zapojil
Všicknííííí jsme lidé a tudíž OMYLNÍ, ale je fakt, že vzhledem k tomu, jak píše DEEP a jak je to důležité, si na to dávám pozor a snad se mi to nestane, radši 2-3x zkontroluji, než to připojím....
- humusak
- Motorkář
- Kontaktovat uživatele:
detto 4 dni dozadu
ked na teba krici rodna matka ze chce doniest vodu, von snezi a zabudol si sa obliect a chces moto nakopnut len tak aby zostalo vo forme tak sa to stava mi uz raz
jan blb mesaros
,,,
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
naštěsti mam na baterce a i kastliku označeni ale jednou na aute jsem měl baterku ktera nebyla označena a ještě ke všemu měla stejny pruměr uchytu to byl ořišek
- humusak
- Motorkář
- Kontaktovat uživatele:
hlásim sa k druhému úspešnému zapojeniu baterky naopak
,,,
humusak píše:hlásim sa k druhému úspešnému zapojeniu baterky naopak
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Já teda polaritu nezblbnul, ale přesto se vetřu do tohoto tématu, protože právě tady možná někdo poradí:
Přes zimu jsem měl motorku venku, pod plachtou (bohužel jinak to nešlo). Než jsem vyndal baterku, ještě naposledy nastartoval, v pořádku. Po zimě naplno nabitou baterku připojil, všechno svítí, bliká, troubí, ale starter nic, ani elektromagnet necvaká, ani baterku to nezatíží (světla nepohasínají). Schema elektroinstalace snad někde seženu a začnu bádat, ale třeba rada odtud bude lepší volba, tak předem díky.
Přes zimu jsem měl motorku venku, pod plachtou (bohužel jinak to nešlo). Než jsem vyndal baterku, ještě naposledy nastartoval, v pořádku. Po zimě naplno nabitou baterku připojil, všechno svítí, bliká, troubí, ale starter nic, ani elektromagnet necvaká, ani baterku to nezatíží (světla nepohasínají). Schema elektroinstalace snad někde seženu a začnu bádat, ale třeba rada odtud bude lepší volba, tak předem díky.
Tipuju zkorodovanej kontak - spínač u stojánku, chcípáku nebo spojky
- Ovin
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Mně jednou přestal fungovat ten plíšek ve spojkové páčce a nepropojí ti to okruh, nebo mohlo něco odejít ve spínacím tlačítku.
Kontakt ve spojkové páčce ...?
Teď zrovna nejsem u motorky, možná se zeptám na něco, co je na 1. pohled vidět, ale kdyby ne - jak se dostanu k tomu plíšku, o kterém píšeš? Díky
- Ovin
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Ze spodu spojkové páčky je přišroubovaná taková součástka dvěma šrobky vede k ní drát. Když to odšroubuješ a propojíš v ní ty kontakty a půjde nastartovat je chyba zde. Já jsem je nakonec propojil natvrdo a vyřadil jsem tak nutnost zmáčknuté spojky při startu.
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
spinač nemusíš rozebirat jen propoj dratem konektory a tim ho preklemuješ
x x x jinak to neumim