tak jsem si taky koupil Freewinda. Nic moc o tom nevím, motorka se mi prostě líbila, tak jsem si jednu blízko našel, prohlídl a i přes pár nedostatků (sklouzla se po jednom boku, ale je to celkem hezky opravené) jsem jí dovalil domů. Nemám na tom zatím moc najeto, řidičák mi totiž teprve tisknou, ale je to moc příjemné svezení. Dočetl jsem se, že motorka je to dobrá a držák, tak snad nekecali.
![Velmi šťastný :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Koupil jsem si tuhle mašinu proto, že jsem po škole začal pracovat a potřeboval jsem něco, co zkrátí moje transféry o nějakou tu minutu. Pozitivní fakt nové práce, tedy že mám konečně prachy se trochu znehodnotil tím, že mi dramaticky ubyl čas a už to není jen tak se v pátek sebrat a kolem poledne vyrazit na Hondě DAX* do Hradce Králového na sraz - teď už mi plácání po okreskách není tolik dopřáno na tyhle střední vzdálenosti.
Doufám tedy, že Freewind bude v tomto ohledu splňovat moje požadavky a stejně jako veteránka Honda mě nikdy nezklame.
Mám k tomu hned pár otázek.
(1) Nefunguje mi kontrolka neutrálu. Rozebral jsem budíky a zjistil, že tam úplně chybí objímka se žárovkou (dá se to někde koupit, nebo je to atyp?). Nicméně když jsem multimetrem měřil, jestli tam něco teče, tak jsem se ničeho nedoměřil. Kde může být problém? Kam dál z budíků jít? Četl jsem tu i dost katastrofy ohledně čidla neutrálu v motoru...
(2) Jak na téhle motorce funguje sytič? Vytáhnout, nastartovat a čekat (nebo pomalu jet), dokud se mi chod nezdá akorát? Nebo hned zamáčknout? Na některých strojích to pojede furt i s vytaženým (ale má se zamáčknout hned), ale pak to chcípne a nenastartuje - protože ulité (tady se mi to zatím nestalo).
(3) Vyrábí někdo typově držáky kufrů a padáky na tyhle stroje? Nebo jenom zakázková práce s přistavením motorky?
(4) Při prudší akceleraci se z motorky ozývá takový tahavý zvuk. Vzhledem ke svému zaměření bych to přirovnal ke zvuku brzdícího soustruhu. Připomíná mi to taky zvuk reklusní spojky v mých malorážkách. Asi je to normální, ale radši se ptám.
Kdyby měl někdo nějaký užitečný rady do začátku, budu rád.
![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
*