Pneu mitas e07
Pneu mitas e07
Zdravím,
měl bych dotaz ohledně pneu.
Chci si koupit nové pneu mitas e07 na předek i na zadek. Ale našel jsem je pouze s rychlostním indexem "T"(190km/h) a v techničáku je napsáno "H"(210km/h), takže se chci zeptat jestli to nějak vadí, popř jestli nejsou nějaké problémy na technické kontrole. A také jsem koukal,že je právě hodně často obouváte, tak jestli jsem slepej, nebo prostě MITAS E-07 TT 100/90 -19 57H neexistuje(a obouváte s indexem "T")?
Našel jsem ji za 835kč, což se mi zdá super cena. http://pneumatikyservis.cz/moto-pneu/93 ... 07896.html
Díky moc předem za rady.
A sorry za založení nového tématu, ale tamty se mi zdáli už staré.
měl bych dotaz ohledně pneu.
Chci si koupit nové pneu mitas e07 na předek i na zadek. Ale našel jsem je pouze s rychlostním indexem "T"(190km/h) a v techničáku je napsáno "H"(210km/h), takže se chci zeptat jestli to nějak vadí, popř jestli nejsou nějaké problémy na technické kontrole. A také jsem koukal,že je právě hodně často obouváte, tak jestli jsem slepej, nebo prostě MITAS E-07 TT 100/90 -19 57H neexistuje(a obouváte s indexem "T")?
Našel jsem ji za 835kč, což se mi zdá super cena. http://pneumatikyservis.cz/moto-pneu/93 ... 07896.html
Díky moc předem za rady.
A sorry za založení nového tématu, ale tamty se mi zdáli už staré.
- yuri13
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pneu mitas e07
Čau! Jezdím už druhou sadu.. S první jsem udělal (do hladka) cca 12 000 km a gumy si chválím.. Na STK ani jinde bez problému, vždy se dá argumentovat, že rychlostní index je vyšší než maximální rychlost stroje uvedená v TP, čímž pneu vyloženě mimo není..
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
Menši rychlostni index mit nemužeš mit. Vyšši klidně co je dano v tech ta to nebo vyšši
Mitas e07 sem obouval začátkem sezony. Nedávno STK a naprosto bez problému. Jezdí na nich spoustu lidí i na silnějších a rychlejších strojích a nevím o žádných komplikacích co se rychlostního indexu týká. Jinak by to mělo být podle TP.
No jo, ale na to se právě ptám, hodně lidí je obouvá, ale nenašel jsem s rychlostním indexem "H" pouze "T", tak jsem se chtěl zeptat jestli to vadí, nebo jestli existují s "H". Ale už jsem je objednal, tak to snad nebude vadit.
- Dave842
Asi tak. Oficiálně, na STK to vadí. Nemůžeš mít na mašině něco jiného, než je v TP. Co se týká provozu, tak je to úplně v pořádku, protože motorka těchto rychlostí dosáhne jen obtížně.
D@VE
Spousta lidí je jezdí a rychlostní index neřeší.
Na STK by se musel tecgnik hodně špatně vyspat, aby tě za ně vyhodil.
Největší problém vidím při případném řešení nějaké vážnější nehody pojišťovnou.
Na STK by se musel tecgnik hodně špatně vyspat, aby tě za ně vyhodil.
Největší problém vidím při případném řešení nějaké vážnější nehody pojišťovnou.
Můžeš,ale musí mít MINIMÁLNĚ o 30 km vyžší index,než je maximální rychlost moto,uvedená v TP.Mám to přímo od technika z STK.Sám sem byl na technické se zimákama Heidenau k60 M+S.Dave842 píše:Asi tak. Oficiálně, na STK to vadí. Nemůžeš mít na mašině něco jiného, než je v TP. Co se týká provozu, tak je to úplně v pořádku, protože motorka těchto rychlostí dosáhne jen obtížně.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život
V tom případě by to bylo v pořádku, mám napsáno v TP max. rychl. 160km/h, gumy mají index "T" 190km/h, takže by to mělo být v pořádku, protože sehnat gumy na freewinda a ještě k tomu s duší, to prostě snad ani neexistuje.honza780 píše:Můžeš,ale musí mít MINIMÁLNĚ o 30 km vyžší index,než je maximální rychlost moto,uvedená v TP.Mám to přímo od technika z STK.Sám sem byl na technické se zimákama Heidenau k60 M+S.Dave842 píše:Asi tak. Oficiálně, na STK to vadí. Nemůžeš mít na mašině něco jiného, než je v TP. Co se týká provozu, tak je to úplně v pořádku, protože motorka těchto rychlostí dosáhne jen obtížně.
Existují s H Dunlop TRAILMAX TR91(cena obě dohromady skoro 5000).Mám je ted' obutý,ale už na posled.Po zimě jdu taky do 07.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život
Tourance EXP - pokud si ochotný měnit gumu každých 6 - 7 - 8 tis. km
Ale sem spokojený
Ale sem spokojený
Free Wind
- LiborZ
U zimáků se to pravděpodobně neřeší. Já mám na autě předepsaný index V a v takovém indexu a mém rozměru zimáky vůbec neexistují. Takže mám v zimě obuto M+S a na STK jsem nikdy žádný problém neměl.honza780 píše:Můžeš,ale musí mít MINIMÁLNĚ o 30 km vyžší index,než je maximální rychlost moto,uvedená v TP.Mám to přímo od technika z STK.Sám sem byl na technické se zimákama Heidenau k60 M+S.Dave842 píše:Asi tak. Oficiálně, na STK to vadí. Nemůžeš mít na mašině něco jiného, než je v TP. Co se týká provozu, tak je to úplně v pořádku, protože motorka těchto rychlostí dosáhne jen obtížně.
Nejvíc by k tomuto tématu určitě mohl říct Vitouš, který na STK pracuje