Snizeni podvozku
Snizeni podvozku
Koupil jsem zene Freewinda z roku 1999. Musim rict, ze je to super stroj!
Dole na spodnim uchyceni zadniho tlumice byly dve diry nad sebou a do nich nasroubovany sroub do prepakovani. Tak jsem ten sroub vysrouboval a nasrouboval do te vyssi diry, coz melo za nasledek snizeni zadku motorky. Jeste asi trosku pustim dolu predek.
Ale ted mam mensi problem - bocni stojanek je prilis dlouhy! nevyrabi se nahodou jeho kratsi verze? Takhle ta motorka stoji temer kolmo i na rovine... Nebo napada nekoho jine elegantnejsi reseni?
Dole na spodnim uchyceni zadniho tlumice byly dve diry nad sebou a do nich nasroubovany sroub do prepakovani. Tak jsem ten sroub vysrouboval a nasrouboval do te vyssi diry, coz melo za nasledek snizeni zadku motorky. Jeste asi trosku pustim dolu predek.
Ale ted mam mensi problem - bocni stojanek je prilis dlouhy! nevyrabi se nahodou jeho kratsi verze? Takhle ta motorka stoji temer kolmo i na rovine... Nebo napada nekoho jine elegantnejsi reseni?
- J-Fox
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snizeni podvozku
Dělají se minimálně dvě velikosti. Pokud si dobře pamatuju tak Sepie má ten ktatší a má i snížený zadek. Jinak já osobně by jsem zkrátil, popřípadě nechal zkrátit ten původní.
Kdo druhému jámu jámu... až se ucho utrhne.
no tak to zni super, zkusim sehnat ten kratsi... na ebay jsem ho teda nevidel, zkusim nejakeho suzuki dealera...
Mám původní stojan, je jen trochu "poupraven". Když jsem se sháněla po origoši zjistila jsem, že cena je tuším kolem 1500, a to se mi za kus trubky (a ještě k tomu kratší ) nechtělo dát. Nakonec mám původní stojan uříznutý o cca 2 -3 cm (v podstatě co to šlo k tomu navařenému drátu na vyklápění) a vyhnutý tak, aby víc odstával. Sklon jsme dali od oka podle jiné motorky. Samotné zkrácení nestačilo - kluci ví jak jsem na srazu ve Vrbně občas bojovala, abych našla fleka kde to postavit.
No on ten origos kratsi prodavaji jako nejaky uchylny set a stoji to 2100,-. Coz je nic moc, na to, ze za motorku jsem dal celkem 35
Jenže oni nevědí, žes za ní dal 35....rejnok píše:No on ten origos kratsi prodavaji jako nejaky uchylny set a stoji to 2100,-. Coz je nic moc, na to, ze za motorku jsem dal celkem 35
- DEEP
- Kontaktovat uživatele:
No nejlepsi tuning jaky znam na stojanky je Narex z poradnym reznym kotoucem.A pak jen nejaka dobra svarecka,sverak YORK a trosku sily ktera to doladi na nejaky ten mensi tvar.
Ps:Kupovan stojanek mensi?
Na co,proc?To budes porad honit milimetry?
Proste to fikni jak se ti to hodi a tu plosku zase navar zpet.
Ps:Kupovan stojanek mensi?
Na co,proc?To budes porad honit milimetry?
Proste to fikni jak se ti to hodi a tu plosku zase navar zpet.
Co je stary,to je dobry ...
No já jsem koupil freewinda pouze s bočním stojanem.A abych řekl pravdu, nevím jestly je ten boční stojan origo...ale co vím jistě je že je dost krátkej.....možná že to tak má být ale při každém stavění motorky na bok mám pocit ,že spadne protože je opravdu dost nakloněná.Vyřešil jsem to tak ,že jsem koupil hlavní stojan od SW motech a častěji to stavím na něj
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Taky se mi zdá, že policajt je nějakej krátkej. Na štěrku před firmou se tak motorka nakloní, že se bojím, aby jí vánek neschodil. Dávám si pod to kus prkna - chtěl sem si tam dát plech, ale vzhledem ke geografické poloze firmy (areál bývalé Poldi Kladno) kde pacuji by ho hnědočeši odnesli... hned jak bych se otočil.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
Napíšu sem, co jsem dával v létě na V STROM forum a možná taky nějaké ty ohlasy: Tak jsem v létě náhodou při návštěvě nově otevřené prodejny u nás koupil umělohmotnou podložku pod boční stojan (se zalisovaným magnetem) trojůhelníkového tvaru od firmy Oxford za 299,-Kč. Teď , když jsem to chtěl dát sem na web, tak vyhledávač nic nenašel, takže to aspoň popíši: Trojúhlelníkový tvar, zatavený magnet z výroby-skvěle drží na pacce bočáku, po dvou stranách tvaru trojúhelníku vyvýšení zabraňující uklouznutí nožky bočáku, ze spodní strany vzor ála ZETOR....tzn výčnělky uspořádané do Véčka....a protože jsem viděl a ozkoušel si na prodejně stabilitu motek, které mu všechny na něm stály na dlažbě, koupil jsem----má to výborné vlastnosti i na trávě, hlíně, šotolině atd......Dříve jsem sebou vozil všechno možné, abych mohl motku postavit třeba na trávě a jít od ní pryč a neměl strach-tak teď už ho fakt nemám (už jse zažil, když sebou bácla ze stojanu a stálo mě to 8.000,-Kč-ne V Strom)....Přesná specifikace výrobku: Oxford Magni Mate durable lightweight ABS plastics buil in magnet, OF72 MagniMate. Až bude čas a pokud bude mít někdo zájem, tak nafotím...Velmi praktická věcička....
"Bojek" odpovídá:
Tu oxforďáckou s magnetem mám asi dva roky a je super. Hlavně při ručním popojíždění v kempu nebo při parkování na nějaké hrůze - drží na stojanu, než najdu dobrý flek a motorka konečně bezpečně stojí jak má. Když už ji nepotřebuji, tak jednoduše sundám a hodím do kufru. Vřele doporučuji.
Tu oxforďáckou s magnetem mám asi dva roky a je super. Hlavně při ručním popojíždění v kempu nebo při parkování na nějaké hrůze - drží na stojanu, než najdu dobrý flek a motorka konečně bezpečně stojí jak má. Když už ji nepotřebuji, tak jednoduše sundám a hodím do kufru. Vřele doporučuji.
Tak s tím odkazem na prodejnu to byl dobrý tah, Lubore.... je to : http://www.jhmoto.cz ....a dokonce jsem jí našel u něj v produktech: http://www.jhmoto.cz/cz/e-shop/darky-pr ... janek.html ..... tak snad budou odkazy fungovat.
tak jsem na to koukal a zjistil, že tehdejší odkaz nefunguje, tak tady je aktuální...: http://www.jhmoto.cz/cz/e-shop/darky-pr ... janek.html