Dovoz z Německa

Odpovědět
Alf

Dovoz z Německa

Příspěvek od Alf »

Ahoj, dovezl jsem si z Německa Freewinda. Je tu také někdo takový, kdo absoloval dovozovou anabázi STK + úřady?
V ruce mám kupní smlouvu, velký a malý německý techničák, v malém razítko s potvrzenou informací o odhlášení.
Po fórech jsem se dočel, že bývá třeba jakýsi COC, jinak je třeba u Dekry nechat si udělat nějaký výpis či co. Poradí někdo?
Milanek
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Re: Dovoz z Německa

Příspěvek od Milanek »

ja to absolvoval před lety s pegasem takze to mozna nebude 100% zapamatovany ale asi takhle - budto se to tu prodávalo a ma to v centrálním registru uvedeny všechny data co potrebujou pro kontrolu - pak nepotrebujes nic a na stk na dovozovou technickou pujdes jen s technicakem a odhlaskou -- na to je ale dulezity mit na motorce nekde stitek s nejakym CE cislem o evropsky homologaci - oni to zkontrolujou a kdyz to projde das jim 2500 jdes tim lejstrem na urad a tam ti vystavi cistopis a finito - pokud se to neprodávalo (coz u freewinda nevim jiste) tak ten papir potrebujes od výrobce - tj u nas přes ofiko dovozce - dekra to mozna taha ještě z nejaky další databaze rekneme "motorek co se nedovazely ale jsou bezny" rozhodne to ale pak stoji vic nez 2,5 tusim az 5
Odpovědět